Konu: [04.04.2020] Jordi Pineda  (Okunma sayısı 171 defa)

#0 - 04.04.2020 00:22
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @RealShwarzfit Jordi Pineda,
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @ADALETSIZ 
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.04.2020 00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarted Roleplay, Silah kural ihlali
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewooda motor sürüyorduk bir siyahi ile aramızda sürtüşme çıktı bize küfür etti bizde oradan uzaklaştık tekrar  geldiğimizde bizde siyahiye küfür ettik sonra Jordi Pineda bize silahı ile sıktı bizde bunların yanlarına gidip özür diledik fakat tekrar küfürler savurup üstüme işeme tükürme rolleri yaptılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz roller yapan arkadaş birde yetkili bu tarz rolleri yanlış buluyorum adamın bi çevirip şey yapmadığı kaldı afedersiniz de erp izni versem onuda yapardı belki. Gerekenin yapılmasını rica ediyoruz

#1 - 04.04.2020 00:23
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 04.04.2020 00:40
Merhaba, öncelikle bizim size RP-Fear'dan şikayet açmamız gerekirken, sizin bize açmanız çok komik olmuş. Kalabalık bir grup ile orada dururken iki kişi gelip, sürekli olarak sataşıp, yüzümüze yüzümüze orospu çocuğu derseniz bu RP-Fear'a girer. Her defasında sizi IC olarak uyardık, bir-iki dakika uzaklaşıp tekrar tekrar gelip aynı davranışları sergilediniz. Agresif rol yapmayacağız dedikçe, bizi kaşıyor gibisiniz. İki kişi kalabalık bir gruba gelip, suratımıza baka baka küfür ederseniz, sonuçlarına katlanmanız gerekiyor. "Ben her türlü şeyi yapayım, karşılığı olmasın. Neden? Çünkü biz iki kişiyiz ve hiçbir şeyden korkmayan varlıklarız." kafasından çıkmanız lazım. Idlewood'da olay sonlandıktan sonra, hala daha mahalleye gelme cesaretini bulmanız çok şaşırtıcı zaten. Özür diledikten sonra, size kolonya tutup şeker vermeyecektik herhalde. Gerçek hayatta, bağcılarda köşede duran 13-14 kişinin karşısına gidip, yüzlerine yüzlerine küfür savurmanızı öneriyorum. Neden RP-Fear kuralını ihlal ettiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Ha bu arada eğer E-RP izni istemiş olsaydım, ve siz izni vermiş olsaydınız da rolü gerçekleştirirdim, zira karakterim biseksüel.

#3 - 04.04.2020 01:36
Merhaba, öncelikle bizim size RP-Fear'dan şikayet açmamız gerekirken, sizin bize açmanız çok komik olmuş. Kalabalık bir grup ile orada dururken iki kişi gelip, sürekli olarak sataşıp, yüzümüze yüzümüze orospu çocuğu derseniz bu RP-Fear'a girer. Her defasında sizi IC olarak uyardık, bir-iki dakika uzaklaşıp tekrar tekrar gelip aynı davranışları sergilediniz. Agresif rol yapmayacağız dedikçe, bizi kaşıyor gibisiniz. İki kişi kalabalık bir gruba gelip, suratımıza baka baka küfür ederseniz, sonuçlarına katlanmanız gerekiyor. "Ben her türlü şeyi yapayım, karşılığı olmasın. Neden? Çünkü biz iki kişiyiz ve hiçbir şeyden korkmayan varlıklarız." kafasından çıkmanız lazım. Idlewood'da olay sonlandıktan sonra, hala daha mahalleye gelme cesaretini bulmanız çok şaşırtıcı zaten. Özür diledikten sonra, size kolonya tutup şeker vermeyecektik herhalde. Gerçek hayatta, bağcılarda köşede duran 13-14 kişinin karşısına gidip, yüzlerine yüzlerine küfür savurmanızı öneriyorum. Neden RP-Fear kuralını ihlal ettiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Ha bu arada eğer E-RP izni istemiş olsaydım, ve siz izni vermiş olsaydınız da rolü gerçekleştirirdim, zira karakterim biseksüel.

Bağcılar felan herhalde tecrübelisin onun haricinde biz size karışmadık veya size küfür içeren bir şey söylemedik orada siyahi ile bir sürtüşmemiz oldu ve siyahi arkadaş bize küfür edince Idlewood'da köşede bize ona küfür ettik. Siyahiler ile aranız sanırım çok iyi ki topluca dalıyorsunuz. Bir kişi sana küfür etti diye onun üstüne işiyip onu silahla vuramazsın. Kafana göre milleti vuruyorsun bu arada oturduğum yer açısından söylüyorum bağcılar dan da beter küfür edince birbirlerine silah sıkmıyorlar bunu da belirteyim :)
« Son Düzenleme: 04.04.2020 02:05 Ronald »

#4 - 04.04.2020 02:06

Bağcılar felan herhalde tecrübelisin onun haricinde biz size karışmadık veya size küfür içeren bir şey söylemedik orada siyahi ile bir sürtüşmemiz oldu ve siyahi arkadaş bize küfür edince Idlewood'da köşede bize ona küfür ettik. Siyahiler ile aranız sanırım çok iyi ki topluca dalıyorsunuz. Bir kişi sana küfür etti diye onun üstüne işiyip onu silahla vuramazsın. Kafana göre milleti vuruyorsun bu arada oturduğum yer açısından söylüyorum bağcılar dan da beter küfür edince birbirlerine silah sıkmıyorlar bunu da belirteyim :)  Hem gerçek hayat ile kıyaslıyorsak işler değişir bu arada bizimde kendimize göre bir çevremiz var

Bağcılar anlamanızı beklediğim sarkastik bir örnekti fakat anlaşılmamış sanırım. IC olarak kimin ile aramızın çok iyi olup, olmaması da sizi en ufak ilgilendirmez. Sayısı 12-13 kişiyi geçen kalabalık bir gruba Superman gibi gelip rol yapmamalısınız, bu cesareti karakteriniz bulmamalı. Böyle bir cesarette bulunup, agresif davranışlar sergilerseniz de karşılığını alırsınız. Dokunulmaz varlıklar değilsiniz.

Hem gerçek hayat ile kıyaslıyorsak işler değişir bu arada bizimde kendimize göre bir çevremiz var

Bu cümlenizi de OOC tehdit olarak algılıyorum. Diyeceğim şu ki; herkesin çevresi kendine. Konuyu uzatmamak adına buraya daha fazla mesaj göndermeyerek yönetici kararını bekleyeceğim. Eğer hala probleminiz var ise, özelden ulaşabilirsiniz.

#5 - 04.04.2020 11:34
Bende onu sizin verdiğiniz gibi bir örnek olarak verdim tehdit anlamında değil. Anlatmak istediğim agresif rolleriniz sırf çete rolü yapıyorsunuz diye sizde özür dileyen adamın üstüne işeyip tükürmelerinizi doğru bulmuyorum. Hatalı olan tarafta biz değiliz ayrıca kavgayı sizin taraf başlatıyor saldırıyorsunuz bizde daha fazla sorun çıkmasın aramızda ilerki günlerde diye gelip özür diliyoruz hala annemize küfür edip üstümüze işiyorsunuz. Bir kişi size küfür ettiğinde otomatik olarak silah çekemezsiniz. Eğer 12 kişinin arasına saldırdığımıza dair bir kanıtın varsa eğer şikayetini açarsın ben kimseye 1 yumruk bile atmadım sizin oluşumunuzdaki arkadaşlar saldırdı siz ateş ettiniz ve olay buralara kadar geldi. Birlik lideriniz sanırım Jose ile bile anlaşmaya çalıştık pmden işeyenin ismini verin gerekli cezayı halledelim dedi. Herkes bu yaptığınızın ihlal olduğunun farkında tehtid veya başka bir şeyi öne sürerek bunu kapatamazsın.

#6 - 04.04.2020 14:38
Bende onu sizin verdiğiniz gibi bir örnek olarak verdim tehdit anlamında değil. Anlatmak istediğim agresif rolleriniz sırf çete rolü yapıyorsunuz diye sizde özür dileyen adamın üstüne işeyip tükürmelerinizi doğru bulmuyorum. Hatalı olan tarafta biz değiliz ayrıca kavgayı sizin taraf başlatıyor saldırıyorsunuz bizde daha fazla sorun çıkmasın aramızda ilerki günlerde diye gelip özür diliyoruz hala annemize küfür edip üstümüze işiyorsunuz. Bir kişi size küfür ettiğinde otomatik olarak silah çekemezsiniz. Eğer 12 kişinin arasına saldırdığımıza dair bir kanıtın varsa eğer şikayetini açarsın ben kimseye 1 yumruk bile atmadım sizin oluşumunuzdaki arkadaşlar saldırdı siz ateş ettiniz ve olay buralara kadar geldi. Birlik lideriniz sanırım Jose ile bile anlaşmaya çalıştık pmden işeyenin ismini verin gerekli cezayı halledelim dedi. Herkes bu yaptığınızın ihlal olduğunun farkında tehtid veya başka bir şeyi öne sürerek bunu kapatamazsın.

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz, tekrar açıklayayım. Sizin en başında kalabalık bir gruba iki kişi sürekli olarak gelip tacizde bulunup gidip, çok geçmeden tekrar gelip yine tacizde bulunmanız durumu bu noktaya getirdi. Çete rolü ile vs alakası yok, sonra üstüne dalga geçer gibi mahalleye gelip özür dileyeceğiz diyorsunuz. Orada bile sizi gitmeniz için en az dört kez uyardım, gitmemekte ısrar ettiniz. IC olarak bu kadar cesur karakterler yönetip, OOC olarak bu kadar itiraz edeni daha önce görmemiştim. Ne yaptıysanız karşılığını aldınız fazlası yok.

#7 - 04.04.2020 22:39
Silahı çıkartma emote'u verilmiş durumda, bunun yanında ek olarak silahı direkt olarak kişiye ateşleme emote'u vermek zorunda değil, Silah Kural İhlali suçlaması bu durumda düşüyor.

Ek olarak şikayet eden taraf için, büyük bir grubun aktif rol yaptığı bir bölgeye gidip onları rahatsız edici söylemlerde bulunursanız karşılığını almanız doğal bir durumdur bu bağlamda Retarted RP de söz konusu değil.

Şikayet edilen taraf için, agresif davranma konusunda biraz daha tutumlu olmak sizin yararınıza olacaktır, sadece öneri niteliğinde, bu yolu izlememeniz -bu rol içerisinde- sizi haksız duruma düşürmez, herhangi bir kural ihlaline sokmaz.

Bu bağlamda savunma yeterli bulundu, herhangi bir yaptırım yapılmayacak.

İyi forumlar.  :)