Konu: [04.04.2020] Chanis Mozard -DM- Kurallara aykırı emote  (Okunma sayısı 121 defa)

#0 - 04.04.2020 00:53
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chanis Mozard @Chanismozard   
Olaya dahil olan şahit karakter adı:Michael_Partler
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:DM- Emotesiz silah çıkartmak(Kurallara aykırı emote kullanımı)

Spoiler: GösterGizle
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde belirtilecek çıkartma, ateş etme emoteleri uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyi tanımıyorum bir anda gelip ateş etmeye başladı. Verdiği emote de kurallara göre hatalı. Emotesi sohbete düşmüyor sadece karakterin üstünde görünüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 04.04.2020 03:59
@Chanismozard savunmanız için 24 saatiniz var.

#2 - 04.04.2020 20:42
Ortada DM diye ben bir şey göremiyorum , Charles karakterini döverek kaçırdınız bize Charles karakteri haber verdi rolden sonra sizi aradık seni gördük aracını sarı hastanenin orda sıkıştırmaya çalıştık ona rağmen GBI alana kaçtınız çıktınız sizi tekrar bulduk bizim facttaki bir adamımızı dövüyosunuz kaçırıyosunuz üstüne DM diye şikayet açıyosunuz o zaman sizin yaptığınızda DM ayrıca emotenin neresi hatalı? silahımı koltuğun üstünden aldığımı belirtiyorum üstüne ateş ettiğimi belirtiyorum burdada herhangi bir sorun yok benim açımdan.. Bizim facttan adamı kaçırdıktan sonra gelip size teşekkür edecek halimiz yok elbette bir karşılığı olacaktı araç çalmaya çalışıyosunuz bizim adamı dövüp kaçırıyosunuz üstüne DM adında şikayet açıyosunuz..

#3 - 04.04.2020 20:46
Madem illegal rolde size karışılmasını istiyosunuz sataşmayın kardeşim kimseye ya da yapmayın illegal rol ortada hiç bir sorun yokken şikayet açıyosunuz gidip her türlü role karışıyosunuz sonra vurulunca şikayet oluşturuyosunuz neyse uzatmıyacam ya.

#4 - 04.04.2020 21:06
Kişileri direkt olarak tanıyıp tek kişi saldırmanız mantıklı değil, bunun için uyarıyorum. Silahınızı "/ame" kullanarak çektiğiniz için cezalandırılacaksınız. Alt bölümde bırakacağım silah kurallarını da okuyun.

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde belirtilecek çıkartma, ateş etme emoteleri uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.