Konu: [14.06.2020] Blake Clayne [DM-POWERGAME]  (Okunma sayısı 102 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.06.2020 16:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @berkcankayarr Blake Clayne

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Edward Morris @Zakhaev

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.06.2020 16:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 16:20 Sularında Buffalo bar önünde,Edward Morris adlı karaktere karşı Kagawa Kai üyelerince ateş ediliyor ve kaçırma rolü uygulanıyor,Bu esnada Geralt Reynolds adlı karakterim ile buna engel olmaya çalışıyorum fakat,silahsız olduğum gerekçesi ile agresif role girmiyorum.Geralt'ın,Blake'ye adamı alamazsınız demesi üzerine,Blake  pompalıyı çıkartıp Geralt'a karşı ateş ediyor ve Edward'ı araca bindirerek götürüyorlar. /PM kanalı ile vurma sebebini sorduğumda ise bir karşılık bulamıyorum,rol devamında kişilerin ateş etme sebebinin aracın çizilmesi olarak öğreniliyor fakat Edward böyle bir role girmiş değil yani kişiler kime ve niye sıktığını kendileri dahil bilmiyor.
Olayların gidişatı esnasında rol bitimine yakın,Edward'ın kafasına vurup karşı tarafa emote hakkı vermeden olayları hatırlamayacağına dair rol gerçekleştiriyorlar,bildiğim kadarıyla buda Powergame ihlali,SS'de göründüğü üzere kişilerin ne yaptığı ve kime sıktığına gerçekesine dair herhangi bir açıklaması yok,kendileri yazıyor ve bir takım ihlaller yapılıyor,umarım karşılığını bulur oyuncu arkadaşlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -
Alıntı
1.7) SAVAŞ, ROL ORTAMI VE MAKUL SEBEPLER

Bu kural tüm illegal rol yapan birlikleri doğrudan ilgilendirir. Öncelikle temelde kabul etmemiz gereken olgu şudur, karakterimiz Single GTA San Andreas oynamıyor. Bu ne demek?  Yolda çarpıştığın için, hoşuna gitmeyen bakış attığı için, kız arkadaşına yan gözle baktığı için(?) tüm mafyanı/çeteni/şehirdeki tüm müttefiklerini alarak bir savaş başlatamazsın. Gerçek hayatta tüm çete-mafya  savaşlarının bir altyapısı ve sebebi vardır. Buna makul sebep denir, bölge çıkarı-  aynı taraftaki güç zehirlenmesi(ki bunu da biraz soğuk savaş yöntemiyle yapmanız gerekir) veya bir anlaşmazlıktan doğan para/alacak-verecek meselesine döner ki burada da iş anlaşmaya kadar gider,  genelde makul  anlaşmalar ile bitirilir.

#1 - 14.06.2020 17:00
Olaylar aynen bu şekilde gerçekleşmiştir .Şahısların hiç olmayan bir rolün üzerinden rol çevirmeye çalşıyor,karakterimi kaçırıyor defalarca ayağıma sıkıyor sanki parçalayacak gibi.SS'lerde her şey belli oluyor arkadaşımda zaten gerekli açıklamayı yapmış,iyi forumlar...

#2 - 14.06.2020 17:04
Selam, selam. Uzun zamandır şikayet yemiyordum, güzel oldu. Başlıyorum.

Öncelikle bu rolden önce bizim Kagawa ile rolümüz oldu, beni aradı ve sağlam gel dedi, bir garaja gittik adamlar ile hafif bir sürtüşme yaşadık. Daha sonra Kagawa'dan ikinci emir geldi Sara ve bana. O adamı kaldırın ve bana getirin dedi, Edward olduğunu ve tamirci olduğunu söyledi. Edward'ı ben IC olarak vurmuştum. Max Rhys'ı ve Nathaniel'i CK ettiğimiz zaman. Oradan bildiğim için -tamirci olduğunu ve isminin Edward olduğunu- oraya sürdük. Gördüm ve silahım ile birlikte indim. ''Araca geçiyor musun, geçmiyor musun?'' dedim arkadaş biraz dayanmaya çalışınca silah emotelerimi verip Edward'ın ayağına bir el ateş ettim, Sara ile kaldırarak araca atacakken Geralt adlı arkadaş ''TANRI SESİ'' ile geldi sanırım. Bu olaylar yaşanırken Geralth adlı arkadaş alt tab'daydı, biz gelmeden önce de öyleydi. Bu Edward adlı arkadaşımız iki de bir alt tab attı ve en sonunda '''TANRI SESLERİ'' sayesinde Geralth adlı arkadaş uyandı. ''Ne oluyor?'' dedi, ben karışma dedim. Edward'ı araca atarken bu arkadaş -silahsız olduğunu bilmiyorum, Tanrı değilim- ''Alamazsın adamı.'' dedi. Bende silahlı olabileceğini düşündüm, ilk atağı yapmaya karar verip Geralt'ı bayılttım. Bunda DM söz konusu değildir.

Daha sonra götürürken Edward adlı arkadaşımız ALT TAB'larına devam etti, role geç cevap verdi falan filan. Götürdük, restorant içinde bir yere koyduk Edward'ı, Kagawa geldi bu o değil diyince savaş olmaması amacı ile bu arkadaşın kafasına shotgun'un dipciği ile sert bir hamle yaptım. RK olduğunu söyledim, Sara ile kaldırdık, araca attık. Sara'da gidip barın önüne atmış gelmiş. Olay bu kadar arkadaşlar.

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Edward adlı arkadaş ile Kenan'ın -Kagawa- PM konuşmalarına dikkat çekmek istiyorum. ''siz bana sıktınız zaten ne rk'sından bahsediyorsun bilader'' , ''bana rolünü at kardeş rolünü''.  Bu tabirler benim ve arkadaşlarımın hoşuna gitmeyen tabirler, daha dikkatli olursak seviniriz.

Şikayet için gerekli savunmam budur, tartışmaya dönmemesi amacı ile konuyu kilitlemeni ister, iyi roller dilerim.

#3 - 14.06.2020 17:07
Selam, selam. Uzun zamandır şikayet yemiyordum, güzel oldu. Başlıyorum.

Öncelikle bu rolden önce bizim Kagawa ile rolümüz oldu, beni aradı ve sağlam gel dedi, bir garaja gittik adamlar ile hafif bir sürtüşme yaşadık. Daha sonra Kagawa'dan ikinci emir geldi Sara ve bana. O adamı kaldırın ve bana getirin dedi, Edward olduğunu ve tamirci olduğunu söyledi. Edward'ı ben IC olarak vurmuştum. Max Rhys'ı ve Nathaniel'i CK ettiğimiz zaman. Oradan bildiğim için -tamirci olduğunu ve isminin Edward olduğunu- oraya sürdük. Gördüm ve silahım ile birlikte indim. ''Araca geçiyor musun, geçmiyor musun?'' dedim arkadaş biraz dayanmaya çalışınca silah emotelerimi verip Edward'ın ayağına bir el ateş ettim, Sara ile kaldırarak araca atacakken Geralt adlı arkadaş ''TANRI SESİ'' ile geldi sanırım. Bu olaylar yaşanırken Geralth adlı arkadaş alt tab'daydı, biz gelmeden önce de öyleydi. Bu Edward adlı arkadaşımız iki de bir alt tab attı ve en sonunda '''TANRI SESLERİ'' sayesinde Geralth adlı arkadaş uyandı. ''Ne oluyor?'' dedi, ben karışma dedim. Edward'ı araca atarken bu arkadaş -silahsız olduğunu bilmiyorum, Tanrı değilim- ''Alamazsın adamı.'' dedi. Bende silahlı olabileceğini düşündüm, ilk atağı yapmaya karar verip Geralt'ı bayılttım. Bunda DM söz konusu değildir.

Daha sonra götürürken Edward adlı arkadaşımız ALT TAB'larına devam etti, role geç cevap verdi falan filan. Götürdük, restorant içinde bir yere koyduk Edward'ı, Kagawa geldi bu o değil diyince savaş olmaması amacı ile bu arkadaşın kafasına shotgun'un dipciği ile sert bir hamle yaptım. RK olduğunu söyledim, Sara ile kaldırdık, araca attık. Sara'da gidip barın önüne atmış gelmiş. Olay bu kadar arkadaşlar.

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Edward adlı arkadaş ile Kenan'ın -Kagawa- PM konuşmalarına dikkat çekmek istiyorum. ''siz bana sıktınız zaten ne rk'sından bahsediyorsun bilader'' , ''bana rolünü at kardeş rolünü''.  Bu tabirler benim ve arkadaşlarımın hoşuna gitmeyen tabirler, daha dikkatli olursak seviniriz.

Şikayet için gerekli savunmam budur, tartışmaya dönmemesi amacı ile konuyu kilitlemeni ister, iyi roller dilerim.

Tanrı sesi ile oyuna döner hakkında savunmamı yapayım,olay yanlış bir anlaşılmaya dönmesin; Siz mahalleye gelmeden yaklaşık bir 3-4 dakika önce sanırım,oluşum tanıtımlarına SS atıyordum,Hazırladım ve SS işlemleri bittikten sonra oyuna döndüm ki,siz adamın ayağına çoktan sıkmıştınız ima ettiğiniz konu hakkında tutarsız savlar yazmayın rica ediyorum
« Son Düzenleme: 14.06.2020 17:31 Superman »

#4 - 14.06.2020 17:44
Merhaba, şikayet detaylıca incelendi.

Öncelikle iki birlik arasında bir sürtüşme var ve rolü yapan kişiye birlik lideri tarafından husumetli oldukları birinin kaçırılması talimatı verilmiş ve kişi bu rolü yapmak amaçlı olarak orada, bu bağlamda Deathmatching(DM) suçlaması düşmüş oluyor, tam olarak tasvip ettiğimiz bir durum değil lakin yine de DM üzerinden ceza alınacak bir durum da değil.

Powergame hususu üzerinde bir durum yok fakat burada rolde bulunan oyunculara bir uyarı yapmak durumundayım, sopayla vurup bayılma işlemi yaptın, hafıza kaybı yaşadın. Böyle bir durum, rol anlayışı söz konusu değil. Birinin kafasına vurup bayıltırsınız bayıltmasına fakat uyandığında her şeyi net bir şekilde hatırlayabilir, hatırlamayabilir, kısa süreli hafıza kaybı yaşayabilir, yaşamayabilir. Bunu bir oyuncu direkt olarak belirtemez, bu şekilde roller ilerleyemez. Daha çok çok eskiden oynanılan MediumRP sunucularında bu durum sıkça yaşanıyordu ve o zamanlar rol anlayışı böyleydi, devir değişti artık böyle bir durum yok. Olabildiğince gerçek yollar neyi gösterirse onu yapmaya çalışıyoruz, bilginize.

Rollerin gerginleşmesiyle birlikte sürekli olarak birbirinize PM gönderip bir nevi hesap sormak zorunda değilsiniz, bu konu sizin kişisel özgürlüğünüze kalmış bir konu fakat tasvip etmiyoruz, çünkü gördüğünüz gibi hiç bir şekilde sonu iyi bitmiyor. Mutlaka birileri ortak nezaketi ihlal ediyor. Bu sebepten roller yapılsın ve ardından oyuncu şikayetlerine başvurun, görüldüğü gibi sürekli kontrol altında.

Keyifli forumlar.