Konu: [10.06.2020 - Vulcan_Lylozian] Silah Kuralları  (Okunma sayısı 145 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.06.2020 00:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vulcan Lylozian @Babaringo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Taniel_Dermovsesian

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.06.2020 00:06

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

16-) TRAFİK VE ARAÇ

Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şeritimden giderken ters şeritte nitro basarak geldi, aracıma vurdu ardından ters döndü araç, Karakterim agresif olduğundan dolayı argo konuştum adam geldi silahla sıktı ve silahı sıkarken /ame verdiği için ss alamadım en sonunda kendimi yerde buldum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Adaletin yerini bulması dileğiyle.

#1 - 10.06.2020 00:33
Dostum selamlar öncelikle, SS'lerde ben olduğum için savunma yapma gereği duydum öncelikle gördüğün gibi 2 kişiyiz sen Fear-rp yapmıyorsun "Araba kullanmayı bilmiyorsanız siktirin gidin" felan diyorsun IIC olarak yani bir kaza rolü oldu diye neden agresif rol yaptın anlamadım açıkçası. Birde /do kanalından sık sık diyorsun, burda hatalı olan kişi sensin diye düşünüyorum, karakterin agresif ise kaza rollerinde agresif yapmana gerek yok, yapıyorsan da herkes sana sıkabilir. Birde OOC kin'den dolayı şikayet açtığını düşünüyorum. İyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 10.06.2020 06:53 ExpeRNatioN »

#2 - 10.06.2020 00:34
Savunma yapma gereği duymuyorum.

#3 - 10.06.2020 10:34
Yapıcı olalım, oyuncu üstü emotelerin kabul edilmemesi gerçek bir kural, fakat yine de emote'u /ame'den vermenize rağmen kişiyle karşı karşıyayken vermişsiniz yani işin içinde bir art niyet yok. Bu sebeple bu konuda bir cezai işlem yapmıyor bu seferlik uyarıyoruz, durum not edildi.

İki tarafı da yaşanılan aşırı agresif rolden dolayı uyarıyorum, sonraki rollerinizde de sürekli böyle olayları harlamaya devam etmeyin. Amerika'da kimseyle kaza yaptığınız için ateş açmaz, ofansif yaklaşmazsınız, herkesin sigorta poliçesi, kaskosu vb vb. zaten dünden hazırdır, karşılıklı anlaşıp dosya imzalar ya da polis çağırıp devam edersin.
@Babaringo @yusufdrgn

@ExpeRNatioN Tekrar adınızın geçmediği bir şikayette savunma yapmayın.

@Babaringo Tekrar "Savunma yapma gereği duymuyorum." diye bir açıklama yapmayın, yaptığınız mafya rolleri IC ile sınırlıdır, bu tutumdan dolayı yüksek miktarda cezaya tabii tutulabilirsiniz.