Konu: [06.06.2020] Stanislav Zubarev  (Okunma sayısı 233 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.06.2020 01:33
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı (   Stanislav Zubarev @rapperz ) : 
Olaya dahil olan şahit(ler): Velva_Schiavone @Climomaniax
Tarih ve saat: 01.21

İhlal edilen kural: (Oyun Kuralları üzerinden ilgili kural bulunmalı, direk olarak kopyala/yapıştır işlemi yapılmalı.)
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.
Olayı açıklayın:Şahıslar ile kovalama sonucu rutin bir tutuklama gerçekleşti fakat bu şahıs kötü polis rolünü biraz abarttı. Sadece kovalamaca sonucu yakalana adama Salak mısın? gibi ithamda bulununca Vito karakteri tepki gösterdi. Ve bu tepki sonucunda şahıstan güzel bir dayak yedi. PD içerinde üzerimi ararken sert baskılar uygulayarak karakterimin *beyincik* kısmına sertçe vurdu. Bende böyle bir şeyin sonucu olduğunu düşündüğüm için karakterimin CK'sını verdim. Ardından bir şeyi /ado'dan belirttim dedi. Ne belirttiğini hala bilmiyorum. Ve rolü kabul etmeyerek Robocop gibi hapise yolladı, üzerine aşağılayıcı ithamda bulundu. Rol zevki diye bir şey bırakmadı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:

Diğer açıklamalar:

#1 - 06.06.2020 02:01
Selam. Senin için uzun uzadıya bir yazı yazmak istemiyorum, /ki senin için gerekli olduğunu da düşünmüyorum/ kısa bir şeyler söyleyeceğim.

Öncelikle seni veyahut arkadaşını kovalamaya başladık. Bir süre kovaladık, daha sonra her ne hikmetse arkadaşının girdiği bir ara sokağın hemen arkasında sen belirip, polis aracını engelledin; ram attın. Bunu tek seferlik yapacağını umduğum(z) için herhangi bir uyarıda bulunmadık, aklınca /eğlenmene/ devam etmene izin verdik. Lâkin, aşağı yukarı 20 defa polis araçlarının önüne kırdın; üstlerine sürüp kafadan vurdun, yandan gelip vurdun. Bu senin açından varan 1. Sunucu kuralları 36'da bununla ilgili bir şey bahsediyor zaten. Bakmaya zahmet etme, belirtiyorum aşağıda.

• VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.

Şimdi burada yazılan yazıyı kısa süreliğine oku, irdele. Sen bu hatayı yaklaşık yirmi kez yaptın, sürekli aracını vurdun; tamir ettirdin veyahut spawn attırıp tekrar geldin. Yine bir şey demedik, /eğlendiğini (?)/ düşünürek müdahale bile etmedik. En sonunda yakalandınız, işlemleriniz yapıldı zaten.

Gelelim bir diğer konu. Yine VCPD kurallarına göz atıyorum Harun (forum isminin böyle olduğunu varsayıyorum), yine bir hata yapmışsın(?) Bak sen şu işe. Şikayeti bana açıyorsun ama benden çok senin kabahatin var. Etrafında yaklaşık 10-20 polis üyesi varken, ufak bir /salak mısın/ sorusuna verdiğin cevabı atıyorum aşağıya.

s) [01:02:14] Stanislav Zubarev: Hep bu kadar salak mısın yoksa sonradan gelme mi?
v) [01:02:33] Vito Rizzi: Annene sor.
s) [01:02:47] Stanislav Zubarev: Güzel. Bunu da ekliyorum cezana, ek olarak /ram/ atan bir salak maddesini de işaretliyorum.
v) [01:03:00] Vito Rizzi: Ram ne oropsu çocuğu.
v) [01:09:33] Vito Rizzi: Sus sikerim.

Bunu geçtim, hadi yapabilirsin diyelim(?), ufak bir soru için olayı nasıl alevlendirdiğini görüyorsun. Buradan sonra, gelelim diğer bir olaya Harun.

İki tane memurun seni tutup, ekip aracına doğru götürürken, /üstelik ben saçından tutuyorum/ kafa atma emotesi verip, aramızdaki mesafeyi veyahut sana nasıl bir şiddet uygulamadığımı bilmeden, bu davranışı sergiliyorsun. Ki ben tutma emotesinde nasıl bir şiddet ile sana müdahale ettiğimi belirtiyorum. Saçların bir elastik değilse, artık kel oldu senin karakter!

s) [01:04:12] * Stanislav Zubarev Velva araçtan çıkardıktan sonra Vito'nun saçlarından tuttu, insan dışı çekiştiriyor.
v) [01:04:25] * Vito Rizzi Stanislav'a kafa atar.

Gelelim son konuya. Yine VCPD kurallarına göz atıyorum da Harun, yine hata yapmışsın.

• VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)

Böyle bir kural eklemişler. Bunu güzelce oku, lütfen. Daha sonrasında senin yaptıklarını /bunu pd garajında yapıyorsun/ aşağıya atıyorum, bunlara iyi bak:

Eğer bunun garajda olmadığına dair bir beyanın var ise @Climomaniax bunu doğrulayabilir. Ek olarak küfür kısmını eklemeyi unutmuşum, yine PD üyeleri doğrulayabilir.

v) [01:11:35] * Vito Rizzi araçtan indirildiği sırada adamın suratına tükürür.
v) [01:11:35] * Velva'nın suratına tükürüldü. (( Vito Rizzi ))

Beyincik ve vurma konusunda ise, verdiğim emoteleri atıyorum. Yeterli olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; kafan duvara yapışık konumda. Yani; aranda duvar ile boşluk yok. Vurduğum zaman boks torbası gibi git-gel yapmıyorsun.

s) [01:12:35] * Stanislav Zubarev Vito'nun kafasını sertçe duvara doğru ittirdi, sağ bacağını bacaklarının arasına koydu, haraketlerin ...
[01:12:35] i kıstıladı.
s) [01:13:05] * Stanislav Zubarev özellikle vurduğu yere doğru ittiriyor, can çekiştiriyor. Bu esnada Vito'nun üstünü aramaya başladı.
s) [01:13:15] * Stanislav Zubarev Vito'nun beyincik kısmına sertçe vurdu.
s) [01:13:46] * Orta şiddette vurdu, kafasını hala ileriye ittiriyor. (( Stanislav Zubarev ))

Kısa dedim, yine biraz uzun sürdü. Onun haricinde RAM konusunda da aksine bir beyanın var ise @Rennie nasıl pursuit içerisine girip, ekiplere vurduğunu belirtebilir. Hatta tüm PD üyelerini çağırabilirim. Böyle bir konu açmadan önce; ilk olarak kendinin her şeyi düzgün yaptığının farkında ol. Pursuit içerisine girip, polis arabalarına kafadan vurup; yandan tekrar vurmak eğer seni eğlendiriyorsa, yakaladıktan sonra /beyinciklerine/ vurmak da beni eğlendiriyor.

Son olarak, ilgilenecek yöneticinin; kişinin yaptığı hataları değerlendirmesini ve kendisine ceza işlemi uygulamasını talep ediyorum. Yaklaşık 30 dakika boyunca kanserledi bizi, iyi eğlenceler.(?)
« Son Düzenleme: 06.06.2020 12:32 rapperz »

#2 - 06.06.2020 02:16
@rapperz  Arkadaşım gerektiği gibi güzelce açıklamış eklemek istediğim kendisiyle vs alakası olmayan birden fazla takipte hemen arkamızdan fırlayıp polis araçlarına çarparak vs kendi üstüne çekme çabası mevcuttu ilk başta uyarmadık olabileceğini düşünerek fakat arkadaş(lar) başka bir takipte yine fırlayarak birden fazla polis aracına engel oluşturma vurma tabiri caizse non-rp sürüş sergileyerek dahil oldu bu seferde takip sonucu loglarda görülebileceği üzere davranışları gözükmekte Fear RP kavramanın tam oturmadığı da görülmekte departman içersinde yaptığı hal hareketleri bunları göstermektedir.

« Son Düzenleme: 06.06.2020 02:17 Rennie »

#3 - 06.06.2020 15:33
Chatlog'lar gerekli kanıt olarak sayılmıyor diye biliyorum, çünkü editlenebiliyor.Elinizde gerekli oyun için Ekran Görüntüleri mevcutsa bunları atarsanız sevinirim.

Ayrıca "ki senin için gerekli olduğunu da düşünmüyorum" demişsiniz umarım beni kışkırtmaya devam etmezsiniz çünkü eğer bu böyle sürecekse olaya kışkırtmayı da ekleyeceğimi belirtmek isterim.

Eğer üstlerine vurup kafadan vurduysam gerekli kaza rollerini uygulayabilirsiniz, bunun için bir sakınca göremiyorum öyle birşey yaptıysam "ki yapmadım" ekran görüntülerini atarsınız, olmadı Sürekli RP olacağından dolayı gerekli rolünüzü yapabilirsiniz sorun değil yani bu rol içinde siz görmemiş rolü yaptıysanız bu sizin sorununuz "öyle bir olay olduysa tabi" , görevi kötü kullanmaya kadar gider yani bu bazı şeylere göz yumma olarakta adlandırabiliriz.

Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki "suçlu/zanlı" insanlara karşı insandışı davranmanız biraz tuhaf, 2020 senesinde rol yapıyoruz karakterimin silahı olup sizi vursa sürüyerek götüreceksiniz herhalde anladığım kadarıyla. Karakterime terörist gibi davranılmasının sebebini anlayamadım açıkçası.

Diyeceklerim bu kadar, kışkırtıcı yanıtlar/üslup'unuza dikkat ederseniz sevinirim.
« Son Düzenleme: 06.06.2020 15:50 haxrun »

#4 - 06.06.2020 18:08
Editleme ile uğraşacak kadar yaşımın ufak olduğunu düşünmüyorum, böyle şeylerle uğraşacak kadar boş vaktim de yok. Chatlog atma sebebim, her olay sırasında F8 tuşunu spamlamıyorum. Dolayısıyla ekran görüntüsü yok elimde. İncelemek isteyen yönetici, saatlere göre loglardan inceleyebilir.

1) Eğer üstlerine vurup kafadan vurduysam gerekli kaza rollerini uygulayabilirsiniz, bunun için bir sakınca göremiyorum öyle birşey yaptıysam "ki yapmadım" ekran görüntülerini atarsınız, olmadı Sürekli RP olacağından dolayı gerekli rolünüzü yapabilirsiniz

• Yapmadın mı? Bak video çekmiş PD üyeleri var, kovalamaca sırasında. Bu videolarda elbet gözüküyordur nasıl RAM atıp, ara sokaklardan kafadan girdiğini. Bu şekilde inkâr etmeye devam edersen, PD üyeleri ile iletişime geçer; video üzerinden kanıt sunabilirim. Hoş, bununla uğraşmak dâhi istemiyorum. O yüzden inkâr etmemeni öneririm çünkü aksi durum çıkarsa, bu sefer yönetimi kandırma teşebbüsünden dolayı daha ağır cezalandırılabilir /belki banlanabilirsin./

Bunun haricinde, neyin rolünden bahsediyorsun? Kafadan polis ekiplerine vurup, pursuit içerisinde damlamak bir rol mü? Ayrıca, sen vurduktan sonra hangi kaza rolününü yaptın da şimdi rol yapmaktan bahsediyorsun? O esnada yaptığın tek şey; polislere vurup, pursuit durumunu baltalayıp; rol yaptığını(?) sanmak.

2) Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki "suçlu/zanlı" insanlara karşı insandışı davranmanız biraz tuhaf, 2020 senesinde rol yapıyoruz karakterimin silahı olup sizi vursa sürüyerek götüreceksiniz herhalde anladığım kadarıyla.

• Bu durum tamamen yönetilen karaktere göre değişkenlik gösterir. Kimisi hiç yapmaz, kimisi az yapar veyahut bazısı bu durumun içinden geçer. Onun için, sorgulamak mantıksız.

Onun haricinde, kafa atma emotesi hakkında bir şey söylemedin? PD garajında ettiğin küfürleri ve polislere tükürmen hakkında bir şey söylemedin? Gereksiz, sadece tek bir soruya karşı agresif rol yapman /bunu yaparken etrafında +20 polis üyesi var/ hakkında bir şey söylemedin? Sen ne kadar eşelersen bu konuyu, ben de o kadar üstüne gideceğim. Emin ol, benim yaptıklarımın /karakter davranışı vesaire/ hepsi IC bir durumken; senin yapmış olduklarının hepsi Sunucu Kuralları konusunda yapılmaması gerekenler olarak isimlendirilmiş.

« Son Düzenleme: 06.06.2020 18:10 rapperz »

#5 - 06.06.2020 18:52
Beyin, her ne kadar kolayca yaralanabilir peltemsi bir organ olsa da beyninizi koruyan bir kafatası var. Ki böyle bir darbe sizi saniyesinde öldürecek bir şey de olamaz. Örneğin bir kayak kazası sonucunda kafasından yaralanan bir kişi ilk başlarda bir şey hissetmese de yaklaşık bir saat sonra fenalaşarak hayatını kaybediyor. Yani Zubarev karakterinin sizi saniyede, tek yumruğuyla öldürmesi mümkün bir durum değil. Bu yüzden Powergaming ve Karşı Taraftan İzin Gerektiren Roller kapsamında bir sorun gözükmüyor.

Ortak nezaket tarafında şikayet altında iğneleyici birçok yorum yapılmış. Bu durumla ilgili gerekli uyarılar verilecek.

Karşı tarafın bir ihlal yaptığını düşünüyorsanız lütfen yeni bir şikayet oluşturun.