Konu: [6.06.2020] Rosita_Robles - Polise Sığınma, GBI'ye sığınma.  (Okunma sayısı 189 defa)

#0 - 06.06.2020 05:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rosita_Robles @ekmekarasikopek

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Joshua_Peregrin @dragormir Paul_Wall @Genismini @QuinX Emma Soldi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.06.2020 04:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1.1 Genel Kurallar

Madde 10: Köstebek rollerı serbesttir fakat illegal karakterlerin birbirine yaptıkları fiili rol esnasında (takip, kovalamaca, adam kaçırma vb.), polis departmanına hiç bir karakter sığınamaz, böyle bir rol izleyemez. Ancak bir sivilin ihbarı üzerine ya da tesadüfi bir şekilde gerçekleşen PD ekiplerinin role katılımıyla PD bu rollere müdahale edebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendisi oluşum içerisinde birçok kuralı ve etiği çiğneyip kendi çehremizde belirlediğimiz düzeni kırdı. Hakkında Ck kararı çıkarttıktan sonra başka bir birlik karakterinin bunu uzaktan konuştuğunu duyup koşarak aracına gitti ve alandan aracı ile kaçtı. Sonrasında aracını bulduk ve kendisi oluşum içerisinde iken polise sığınarak San Fierro tarafından polis eşliğinde geri dönüp GBİ'ye sığındı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 06.06.2020 05:31 TheGraymane »

#1 - 06.06.2020 05:30
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 06.06.2020 05:59
Merhabalar, öncelikle böyle bir durum yaşandığı için üzgünüm. Keşke yaşanmasaydı. Sunucuda oynadığım süre boyunca hiç şikayet almayıp, vaktimi beraber harcadığım oyuncuların böyle bir şikayet açması beni gerçekten üzdü.

Olayı anlatarak kendimi açıklamayı ve sonrasında karşılıklı bir savunmaya girmemeyi umuyorum. TheGraymane'nin anlattıklarının doğruluk payı var fakat biraz da abartıya kaçıp iftiraya başvurduğunu düşünüyorum. Zira olay yaşanırken aynı sesli konuşma odasındaydık. Kişiler beni konuşmaya çağırdı, açık bir alana. Joshua Peregrin adlı karakterin beni öldüreceğini söylediği 'açık alanda' ve uzak olmayan bir mesafeden chatloguma düştü. TheGraymane'nin belirttiğinin aksine, soğukkanlı bir şekilde aracıma YÜRÜYEREK gittim. Sonrasında San Fierro'ya kaçtım. Bu sırada bana araçta GPS olduğunu forceladılar, daha öncesinde konusu bile geçmemişti. Hatta çoğu olaya mix olmasın diye telsizden yer belirtiliyordu. Kendilerinin rol keyiflerinin kaçmaması için bu durumu kabul ettim, takip eden kişilere aracımda GPS varmış gibi konum gönderdim sürekli bir şekilde. Takip eden kişyi gördükten sonra tanışmışlığım olan polis arkadaşım Kai Brewster'ı aradım. 911'i değil. Kai'ye saklandığım yeri söyleyip beni öldüreceklerini, yardım etmesini istedim. Tekrar söylüyorum, 911'i değil. Yine bu sırada zaten illegal birlik ile bağlarımı çoktan koparmıştım.

Olayları tamamen objektif, tarafsız bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yine de bir kural ihlalim varsa kişilerden özür dileyerek alacağım cezayı kabulleniyorum.

Ayrıca şikayetten bağımsız, kişiler karakterimi CK etmekte ısrarcıysa, CK izninin sebebini kanıtıyla beraber atmalarını şu kurala dayanarak istiyorum;
Alıntı
İllegal oluşuma sahip liderler, oluşumlarında ki bir üyeyi istedikleri gibi ck edemez bunun içinde haklı bir gerekçe gerekmektedir.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe ck yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.
Mantıklı bir sebep dahilinde Faction Management size CK izni verebilir.

« Son Düzenleme: 06.06.2020 06:10 ekmekarasikopek »

#3 - 06.06.2020 06:23
Merhabalar, öncelikle böyle bir durum yaşandığı için üzgünüm. Keşke yaşanmasaydı. Sunucuda oynadığım süre boyunca hiç şikayet almayıp, vaktimi beraber harcadığım oyuncuların böyle bir şikayet açması beni gerçekten üzdü.

Olayı anlatarak kendimi açıklamayı ve sonrasında karşılıklı bir savunmaya girmemeyi umuyorum. TheGraymane'nin anlattıklarının doğruluk payı var fakat biraz da abartıya kaçıp iftiraya başvurduğunu düşünüyorum. Zira olay yaşanırken aynı sesli konuşma odasındaydık. Kişiler beni konuşmaya çağırdı, açık bir alana. Joshua Peregrin adlı karakterin beni öldüreceğini söylediği 'açık alanda' ve uzak olmayan bir mesafeden chatloguma düştü. TheGraymane'nin belirttiğinin aksine, soğukkanlı bir şekilde aracıma YÜRÜYEREK gittim. Sonrasında San Fierro'ya kaçtım. Bu sırada bana araçta GPS olduğunu forceladılar, daha öncesinde konusu bile geçmemişti. Hatta çoğu olaya mix olmasın diye telsizden yer belirtiliyordu. Kendilerinin rol keyiflerinin kaçmaması için bu durumu kabul ettim, takip eden kişilere aracımda GPS varmış gibi konum gönderdim sürekli bir şekilde. Takip eden kişyi gördükten sonra tanışmışlığım olan polis arkadaşım Kai Brewster'ı aradım. 911'i değil. Kai'ye saklandığım yeri söyleyip beni öldüreceklerini, yardım etmesini istedim. Tekrar söylüyorum, 911'i değil. Yine bu sırada zaten illegal birlik ile bağlarımı çoktan koparmıştım.

Olayları tamamen objektif, tarafsız bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yine de bir kural ihlalim varsa kişilerden özür dileyerek alacağım cezayı kabulleniyorum.

Ayrıca şikayetten bağımsız, kişiler karakterimi CK etmekte ısrarcıysa, CK izninin sebebini kanıtıyla beraber atmalarını şu kurala dayanarak istiyorum;
Alıntı
İllegal oluşuma sahip liderler, oluşumlarında ki bir üyeyi istedikleri gibi ck edemez bunun içinde haklı bir gerekçe gerekmektedir.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe ck yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.
Mantıklı bir sebep dahilinde Faction Management size CK izni verebilir.

Evet, kullandığımız araçların hepsinde GPS var. Bunu baştan beri herkese belirtiyorum, abartıya kaçtığımız yönüne gelirsek. Birincisi, seni konuşmaya çağıran bizler değildik. Birkaç kişi ile beraber kanal içerisinde bulunan sendin. Açık alanda chatloguna düşen yazı konusunda haklısın ama gerçekten emote vermeye fırsat vermeden koşup arabaya binmek soğukkanlı bir rol oluyorsa bende bunu kabul ediyorum. Bende departmandan bir sürü özel numara toplayıp başıma bir şey geldiğinde departman üyelerine sığınayım ve polise sığınmadığımı iddia edeyim çok güzel bir fikirmiş akıllıca. Ayrıca oluşumdan sistemsel olarak çıkış saatinle polise sığındığın saat arasında ki farkı göz önünde bulundurursak bu konu da tartışılır derecede komik.

Alıntı
Ayrıca şikayetten bağımsız, kişiler karakterimi CK etmekte ısrarcıysa, CK izninin sebebini kanıtıyla beraber atmalarını şu kurala dayanarak istiyorum.

Bu yazına itafen vereceğim cevap ise şu. Oluşum içerisinde birlik ast karakterlerine yaptığın saygısızlıklar (Yüze tükürme, umursamama verilen direktiflere uymama) aynı zamanda başka oluşum lideri karakterlere yaptığın saygısızlıklar (Yüzüne karşı topluluk içerisinde başka bir oluşum liderinin annesine küfür etme, topluluk içerisinde küçük düşürücü hareketler.) o kişileri bu şikayete dahil etmek istemediğim için şimdilik etiketlemeyeceğim. Aynı zamanda karakter olarak bu roller sürecinde yaptığın bir sürü vukuat. Keşke art niyetli birisi olup seninle yaptığım bütün rolleri elimi F8 tuşundan çekmeden yapsaydım diye düşündüm şu son yazdığını görünce. Karakterinin oluşum içerisinde birlik liderlerine fear-rp yapmamasını geçtim başka oluşum liderlerine de aynı şekilde davranıyor. Rol sonrasında IC olan bir olayı OOC'ye taşıyıp insanlara bu birliğin şunlarla arası iyi mi kötü mü bilmem ne tarzı söylemlerde bulunup sonrasında bu yazıyı yazmış olman ayrı bir muamma. Tabii bunları elimde hiçbir SS olmadığı için ve ne yazarsam yazayım her şekilde inkar edeceğin için sorun yok.
« Son Düzenleme: 06.06.2020 06:27 TheGraymane »

#4 - 06.06.2020 06:26
Yapıcı olmaya çalışıyorum, karşılıklı bir savunma yaşamayalım istiyorum ama olmadı. Tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum, iftiraları görmezden geliyorum. Son yazdığınız da ilkinin aynısı. İki yoruma da yukarıdaki savunmam geçerlidir. Ek bir cevaplamam gereken soru işareti olursa yetkililerin belirtmesi yeterli.

Alıntı
Birincisi, seni konuşmaya çağıran bizler değildik. Birkaç kişi ile beraber kanal içerisinde bulunan sendin.
Şikayetin konusu değil, sadece kişiye hatırlatmak için bunu göstermek istedim.
« Son Düzenleme: 06.06.2020 06:33 ekmekarasikopek »

#5 - 06.06.2020 06:35
Gün içerisinde sonuçlandıracağım. Tartışmaya dönmemesi için kilitliyorum.
« Son Düzenleme: 09.06.2020 03:09 Heavenly »

#6 - 06.06.2020 18:17
Madde 10: Köstebek rollerı serbesttir fakat illegal karakterlerin birbirine yaptıkları fiili rol esnasında (takip, kovalamaca, adam kaçırma vb.), polis departmanına hiç bir karakter sığınamaz, böyle bir rol izleyemez. Ancak bir sivilin ihbarı üzerine ya da tesadüfi bir şekilde gerçekleşen PD ekiplerinin role katılımıyla PD bu rollere müdahale edebilir.

Oluşumunuz içindeki karakterlerden siz sorumlusunuz, eğer bir kişiyi CK etmeyi düşünüyorsanız bunu planlı ve kulaktan kulağa yayılmayacak bir şekilde yapmalısınız. Ölümün kenarındaki her kişinin yapacağı gibi Rosita karakteri de polisle işbirliğine girmeyi düşünmüş. Yukarıdaki oluşum kuralına da bakılarak herhangi bir cezalık durum gözükmüyor.