Konu: 02.06.2020 Sean Viera GBI, NON-RP, Sürekli Rol İhlali, PowerGaming, CJ  (Okunma sayısı 200 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ONX

*
v2 Oyuncusu
#0 - 02.06.2020 05:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sean Viera @loco

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Mnemosyne (Rosemary Beaux) @CaptainKebab (John Walker )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.06.2020 03:40 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sean Viera isimli karakter Rosemary Beux ile Chris Cullen konuşurken emotesiz bir şekilde ve Güvenli Bölge olan sahilde Rosemary'nin motorunu çalıyor. Ardından Rose ile Chris Chris'in aracıyla adamın peşinden gidiyor. Rose adamı bulduğunda kollarını  arkasından kolunu tuttuğu ve birleştirdikten bir süre sonra karakterim adamın karnına debelenmemesi veya kaçmaması için bir yumruk atıyor. Ama Sean hiç etkilenmemiş gibi Rose'u ters çevirip düşürüyor. Ki Rose bu adamın ellerini sıkıca birleştirdikten sonra kurtulamayacağı emotesini verdiği halde gerçekleşiyor. Ardından Sean, Rose'un o emotesine rağmen bir şekilde Rosemary'i yere düşürüp ( Rose kas seviyesi 7, Sean kas seviyesi 3 )  ayağa kalkıyor ve Chris'e saldırma emotesi veriyor. Aynı anda ben de ona vurduğumun emotesini veriyorum. Ardından Rose emoteyle birlikte adamı yere düşürdüğü tarzında bir emote veriyor. ( Rose kas seviyesi 7, Sean kas seviyesi 3 ) Sean buna uymayıp kaçmaya başlıyor. @Heavenly' e söylendiğinde adamı geri çağırıyor ve role düzgünce devam etmesini uyarıyor. Biz role devam ediyoruz. John Walker karakteri polis olarak geliyor. Olayı araştırmaya başlıyor. Sean'a kayıtlarda do ile sorulduğunda aracı GB bölgesinde çaldığını kabul ediyor. Ardından Chris şiddet uyguladığı için Chris'i şikayet edeceğini söylüyor ve ediyor. Bu sırada olay IC konuşulurken Sean sürekli olarak /b ile bölüyor. Sonra Sean Chris'ten şikayetçi olduğu için Chris hapse giriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Rolün iptalini ve karakterimin sicilinin temizlenmesini istiyorum.

« Son Düzenleme: 02.06.2020 12:24 ONX »

#1 - 02.06.2020 06:33
Herhangi bir tarafa düşmanlığım veya dostluğum yok, öncelikle tarafsız olduğumu belirtmek isterim.

Benim alakalı olduğum kısım GBİ ve evet bu konuda şahitliğimi onaylıyorum. Kişi Verona Beachten bir motor çalmış.

Diğer konularda bilgim yok fakat yine de fikrimi belirtmek isterim powergaming kısmına, şöyleki her ne kadar Rosemary kaslı olsa da Sean iri yarı kilolu biri(İncele atmadım fakat skini öyle olduğundan bunları öyle söylüyorum) etkilenmemesi bir yere kadar olası. Fakat şöyle bir gerçek daha var ki Rosemary polis bir kısma kadar her ne kadar iri yarı bir adam olsa bile onu kontrol altına alabilecek gücü(ki sistemsel olarakta var) ve teknik bilgisi var. Daha açık bir rol yapılabilirmiş.

#2 - 02.06.2020 12:58
Sean karakteri öncelikle Verona Beach'de halihazırda çalışan dibimdeki motora binip GYM'e kadar gidiyor, sonrasında polise ihbar veriyorum ve benim karakteriminde polis olmasına güvenerek GPS'den aracımı bulup kişinin yanına gidiyorum. Ardından kişinin elinden dumbelları yere bırakıp kollarını arkada birleştiriyorum. Chris Cullen karakteri Sean karakterinin önce karnına yumruk atıyor, loglarda görülebilir. Sonra Sean karakteri hiçbir şey olmamış gibi ben arkasındayken beni geriye doğru ittirip üzerime düşüyor ve "/do Rose altımda." diyor. Ayağa kalktığında ise Chris karakteri kişinin yüzüne yumruk atıyor, ben ise kişiyi yere düşürme emotesi veriyorum ve bunu kişi role uymadığı için üç kere yapıyorum. Yine uymuyor ve oradan koşarak uzaklaşıyor. Kişinin kas seviyesi ve dayanıklılık seviyesi yetersiz, bu ayrıca @CaptainKebab 'ın da dediği gibi benim karakterim bir polis ve ne kadar kilolu olsa da üzerine atlayarak düşürebileceğim birisi ve kişinin özelliklerine baktığımda 1.82 boyunda 70 kilo olduğunu görüyorum, kilolu bir adam skini alıp bunun rolünü bu şekilde yapması mantıksız. Benim karakterimin kas seviyesi 7, Sean'ınki 3  :-\ Ayrıca dayanıklılık seviyesi de bu rolü yapması için yetersiz (0 seviye). Ardından ben @Heavenly ile konuşuyorum ve kişi geri gelip role devam ediyor. John Walker karakteri gelip kamera kayıtlarını inceliyor ve "/do Chris Sean'ın yüzüne yumruk atmıştır." gibi şeyler söylüyor. Bu emoteyi ben görmediğim için sadece karnına yumruk atıyor sanarak o şekilde belirtiyorum. Ama kişi sadece yüzüne yumruk atıldığını söylüyor ve PM'den tartışmaya giriyor. Chatlogu kontrol ettiğimde ise önce karnına sonra yüzüne vurulduğunu görüp /do'dan kamera kayıtlarını düzeltiyorum. Bu anlattıklarım doğrultusunda şahitliğimi onaylıyorum.
« Son Düzenleme: 02.06.2020 13:01 Mnemosyne »

#3 - 02.06.2020 20:08
Ahahaah tam komedi ya nasıl kinlenmiş adam  ;D ;D Neyse ne orada admin vardı zaten oranın güvenli bölge olduğunu bilmediğimi söylemiştim, orada özür dileyip motoru bıraktım zaten. Şu geriye atma şeyinden bahsedeyim, karakter illaki profilimde yazacak şekilde olmayabilir karakterim bir süredir var zaten şekillenebilen bir karakter kilo almış olabilir yani sizinkiler sürekli /do 1.90 kaslıdır modunda olduğu için anlamamışsınızdır, bilemiyorum o kadarını. Karakterim polis olduğunuzu nereden bilebilir ayrıca, dümdüz bir kız gelip arkadan sarılıyor bana kendimi geri atıyorum kızın üstüne düşerim yani mantıken. Ayrıca /do kıpırdaması imkansızdır tarzında falan emoteler veriyor kişi bana saçma geldi mantık olarak aşırı saçma. Kişi rolün iptalini falan istemiş, ortada bir rol oldu sonuç olarak benim karakterim ve Chris isimli arkadaşın karakteri rolün sonunda hapise girdi IC olarak orada GBİ için özür dilemiştim ona rağmen gelip şikayet açıyorsunuz çok saçma diğer olaylar için açıklamamı yaptım. Mantık olarak bir kız o kadar kilolü biir kişinin üzerine dümdüz atlasa falan o kişi yere düşmez yani. Kişiler role göre değil mekaniklere bağlı bir şekilde oynuyor oyunu galiba  ;D ;D komik. Savunmam bu kadar kişi rolün iptalini falan istemiş ben istemiyorum öyle birşey.

#4 - 02.06.2020 20:51
Başlı başına yaptığın rol zaten hatalı bir roldü. Güvenli bölgede araç çalıp sistemsel olarak 70 kilo olan karakterin ile 150 kilo rolü yapmana kadar hepsi hatalı. Ben de o zaman 26 yaşında olan karakterimi 70 yaşında yapayım, mantıklı mı sence? /incele yaptığımda ne yazıyorsa ona göre rolümü yaparım. Buna da sen karar veremezsin. Karakterim bir süredir var demişsin, ne kadar süredir var da 70 kilodan birden 120-130 kilolara veya daha fazlasına çıktın? Ben 3 nisanda kayıt olduğunu ve karakterinin 4 level olduğunu görüyorum. O zamandan bu zamana kadar mı bu kiloları aldı karakterin? :D Lütfen mantıklı şeyler söyleyin bana. Ayrıca kinden söz edilemez çünkü şikayeti açan ben değilim ben sadece şahitliğimi onaylıyorum, benim açtığım bir şikayet yok ortada. Açmaya uğraşacak kadar önemli görmedim konuyu, açılmış bir konu olduğu için cevapladım. Ayrıca GBI için de özür dilemen beni alakadar etmiyor, sunucu kurallarını okumayıp role girmeye kalkışmışsın demek ki. Bu yüzden kişinin belirtilen sebeplerden ceza almasını istiyorum, rol iptali size kalmış.
« Son Düzenleme: 02.06.2020 20:53 Mnemosyne »

#5 - 02.06.2020 20:57
@loco Yaptığı ihlalden dolayı cezalandırılacak.  Forumda üslubu korumaya dikkat edin bu platformun bir eğlence platformu olduğunu unutmayın.

@ONX Rolün iptali söz konusu değil. Karşılıklı bir anlaşma sağlanamamış.

Rol esnasında /me, /do veya buna benzer komutlar ile üstünlük sağlamak ayrıca bir ihlaldir. Rollerinizde daha dikkatli olmanızı istiyorum.
« Son Düzenleme: 02.06.2020 21:00 GunzforSale »