Konu: [22.05.2020-Steven Walker-Tommy Toretto]Türkçe terim-Güvenli bölge ihlali-DM  (Okunma sayısı 322 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.05.2020 21:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Tommy_Toretto @Babaringo Steven_Walker @deathnotee13   

Olaya dahil olan şahit karakter adı:-

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:22.05.2020-20.19

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Türkçe Terim ihlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Market caddesinde aracımla ilerlerken Tommy Toretto adlı arkadaş şeritten şeride atlama kararı verip bir anda u dönüşü yaptı ve aracıma çarptı aracı konusunda hassas olan karakterim sert bir şekilde "ne yapıyorsun amına koyduğum?" şeklinde Tommy Toretto'ya çıkıştı arkadaş ise olayı alttan almak haksız olduğunu kabul etmek yerine "ağabeyine selamımı söyle" tarzında bir cümle kurdu ki bu Türkçe rol ihlali olduğunun kanıtıdır ardından silahını çekip bana ateş etmeye kalkıştı bu da güvenli bölge olan market caddesinde yapılan bir güvenli bölge ihlalidir basit bir trafik kazasında bile silah çekebilecek kişilerin sunucuda barındırılmaması taraftarıyım.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 22.05.2020 23:49
Öncelikle selamlar,sivil bir karaktersin ve tanımadığın bir kişiye direkt olarak küfür ediyorsun. Karakterimin acelesi var ve kaza oluyor,bunun sonrasında küfür yiyor. Silahını çıkartıp seni korkutarak oradan uzaklaşmanı sağladım. Zaten herhangi bir sıkma gibi birşey söz konusu olmadı,sadece silahı görüp kaçman için çıkarttım silahı sende görünce fear-rp uygulayarak oradan uzaklaştın. İyi forumlar. Türkçe terim kullanma olayı bana ait değil,yapan kişi savunmasını burada yapar.

Dipnot: Silahımdan bir tane bile mermi çıkmadı sıkmak istesem zaten sıkardım,sadece korkutmak amaçlı çekildi.
« Son Düzenleme: 22.05.2020 23:51 Babaringo »

#2 - 22.05.2020 23:51
Arkadaşın her türlü fear-rp yapması lazım 3 kişiyiz orda bilmiyorum onu geçtim, ağabeyi bazı supporter oyuncuları kullanırken görmüştüm bende kullandım, Türkçe terim olduğunu bilmiyordum hala daha bilmiyorum çünkü bazı kaynaklar ingilizce çevirisini yapıyor.
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 22.05.2020 23:55 deathnotee13 »

#3 - 23.05.2020 00:07
Öncelikle selamlar,sivil bir karaktersin ve tanımadığın bir kişiye direkt olarak küfür ediyorsun. Karakterimin acelesi var ve kaza oluyor,bunun sonrasında küfür yiyor. Silahını çıkartıp seni korkutarak oradan uzaklaşmanı sağladım. Zaten herhangi bir sıkma gibi birşey söz konusu olmadı,sadece silahı görüp kaçman için çıkarttım silahı sende görünce fear-rp uygulayarak oradan uzaklaştın. İyi forumlar. Türkçe terim kullanma olayı bana ait değil,yapan kişi savunmasını burada yapar.

Dipnot: Silahımdan bir tane bile mermi çıkmadı sıkmak istesem zaten sıkardım,sadece korkutmak amaçlı çekildi.
güvenli bölgede illegal rol yaptığınız gerçeğini değiştirmiyor, kararı bekleyebiliriz.

#4 - 23.05.2020 00:45

güvenli bölgede illegal rol yaptığınız gerçeğini değiştirmiyor, kararı bekleyebiliriz.

İllegal bir rolu başlatan kişi sensin dostum,ic olarak tanımadığın bir kişiye kaza yaptın diye küfür ederek aşağılayamazsın. IC olarak mahallede korkulan bir isimim (ooc birlik lideriyim) ve sen üyelerimin yanında bana küfür ediyorsun. Bende korkutmak amaçlı sana silahımı gösteriyorum, silah ile ne sana nede arabana ateş ediyorum. İllegal rolu fitilleyen sensin yani bir yandan.

#5 - 23.05.2020 01:19

İllegal bir rolu başlatan kişi sensin dostum,ic olarak tanımadığın bir kişiye kaza yaptın diye küfür ederek aşağılayamazsın. IC olarak mahallede korkulan bir isimim (ooc birlik lideriyim) ve sen üyelerimin yanında bana küfür ediyorsun. Bende korkutmak amaçlı sana silahımı gösteriyorum, silah ile ne sana nede arabana ateş ediyorum. İllegal rolu fitilleyen sensin yani bir yandan.
savunmanız bittiyse karar bekleyebiliriz.

#6 - 23.05.2020 19:56
Öncelikle Türkçe terim konusunda bir ihlal göremiyorum. Tommy Toretto karakteri kazanın hemen ardından silah çekerek role devam etmiş fakat kaza rollerinde silah kullanmak yasak. Silahı ateşlemediği için kendisini bu tarz tartışma rollerinde hemen silahına davranmaması konusunda uyarıyorum. Rol yaptığınız bölgede saygın bir karakter olabilirsiniz fakat Güvenli Bölge olarak nitelendirilen işlek yerlerde bu tarz aksiyonlarda bulunamazsınız.

Kuralı tekrar hatırlatıyorum;

Market caddesi ve Verona Mall alanları Güvenli Bölge. Tommy Toretto karakteri Güvenli Bölge İhlali kuralı kapsamında cezalandırılacak.
« Son Düzenleme: 23.05.2020 22:02 Heavenly »