Konu: (01.05.2020) CJ + GBİ + Refuse RP + Unutulan Adab-ı Muaşeret Kavramı  (Okunma sayısı 148 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.05.2020 14:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Matteo_Rwanda @SmokinAfro

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Screen-Shot, namı değer F8 -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.05.2020 - 13:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

2-) GÜVENLİ BÖLGELER

3-) Car Jack

4-) Refuse-RP " Role uymamak - Böyle rol olmaz tarzında konuşmak. )

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Güvenli böglede teknemi çaldı CJ + Güvenli Bölge İhlali. Sonrasında yaptığı kural ihlaline rağmen emote ile dümenden geri çekmek için emote verdim role uymayarak Refuse RP yaptı. Bu kural ihlaleri sonrasında Nezaket kuralları dışında bir tutum sergiledi SS'lere bakarsanız olay bariz. Arkadaşa şunu sormak isterim ; - Mağdem 4 yıl role-play geçmişin var meslek bölgeleri Güvenli Bölgedir nasıl bilmiyorsun dostum? Veya fizyolojik role tepki vermemek yasaktır. Normalde düşük seviye birine şikayet açmam lâkin beyfendi bu kadar iyi rol bildiğini iddia ediyorsa tüm insiyatifler kalkar. Zamanımdan çaldığı içinde 300 dakika civarında zamanını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-

Ek açıklamalar(varsa): İyi forumlar dilerim.. -

#1 - 02.05.2020 20:15
Merhaba öncelikle Arkadaş Beni GBİ+REFUSERP+ORTAK NEZAKET ve  CJ Den şikayet etmiş  Tek bir açıklama bu konu hakkında yeterli olacaktır .
Arkadaş Teknesini Denizin ortasında motoru açık olarak bıraktı  araçtan çıkıp denizde /q attı  bende tekneyi aldım . Bu Cj iftirasını yalanlıyor .
Relog attığımı görerek rolsüz bir biçimde açık diye çalman Retardet RP dir. OOC'de her açık gördüğün tekneyi çalarmısınız? - Veya sırf Relog attığımı gördüğün için çalman Car Jacking " Araba hırsızlığı " dır.

Refuse rp ye gelirse Ben Rpyi Refuselemedim Adamın verdiği emote çok saçma ve kabul edilemez . Yani bir tür retardedrp .
Retardet-RP kapsamı : Saçma, mantığa aykırı bir rol veyahut sebep-sonuç ilişkisi kurulamayan roldür.
Örnekler;
Tanımdağın birine çatışma amaçlı tahrik edip en küçük küfürde ateş etmen.
Polisin kovalaması için aracın ile hatalı haraketler sergilemen.

Benim yaptığım ise CJ atmana rağmen rol ile geriye çekip naptığını sorma çabam, uymuyor oluşun ise Refuse-RP kapsamında değerlendilir, /b ile bölmen ise aktif rolde ooc kullanımdır.
GBİ şikayeti içinde konuşamalardan daha fazlası yani çaldıgım yere ve zamana göre ekran görüntüleri gerekir konuşma ssleri değil

Kendi itirafın @SmokinAfro

Ortak nezaket : Alakasız bir şikayet sebebi olmuş bu , Adamı bozmadan Konuştum ve konuyu açan arkadaş ısrarla dc link atıp dcsine  çağırıyor ve gel sana roleplay hakkında bilgi verelim diyip aşşağılıyor Zaten konudaki açıklamasındada Düşük Seviyelilere Şikayet açmıyorum diyerekte Aşşağılamada bulunmuş
Benim yaptığım aşağılama değil, bende bilmeden başladım bilmeyen birine öğretmeye çalışırım şikayet açmam ama; Senden iyi biliyorum diyerek vede bu tür haraketler sergileyerek o kişi kendisini bu kadar büyütürse bu durumun karşılığı elbette olacaktır.
İyi forumlar, Roller .

#2 - 04.05.2020 20:26
@SmokinAfro Güvenli bölge ihlalinden ceza alacak, sunucuya girmeden önce kuralları ve diğer politikaları inceleyip sunucuya girmenizi sağlamaya çalışıyoruz ama belli ki bunu yapmayıp rolde insanlara zarar verip anlama taraftarısınız. Politikaları inceleyebileceğiniz süre boyunca güvenli bölge ihlalinden ceza uygulanacak. Karşınızdaki kişiyle konuşurken ortak nezaket kavramında konuşmanız/tartışmanız gerekiyor, sizi uyarıyorum.