Konu: [30.04.2020 - Takashi Mitsunobu] METAGAMING  (Okunma sayısı 147 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.04.2020 16:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Takashi Mitsunobu / @Lycra

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bulunmuyor

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.04.2020 / 05.50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam aşağıda bırakacağım ekran görüntülerinden ilkinde gördüğünüz siyah Buritto'da ki üç karakter arabaya binmeden yaklaşık yarım saat önce o arabayı çalmaya kalktılar. O sırada karakterim son anda yetişim onları kaçırdı daha sonra biraz away durumda kaldım ve maymuncuk göreviyle arabayı çaldılar. Bunun sonrasında kendilerini takip ettiğim sırada üst Las Collinas'dan Jefferson'a iniyorlardı onların olduğu konumdan benim karakterimin ismi gözüküyordu ve bu sırada Takashi Mitsunobu bana PM üzerinden ''olm karşıda bekliyor'' ve ''wg'' yazdı bu şu demek oluyor Takashi Mitsunobu karakteri arkadaşına IG demek yerine PM'den söylüyor bunu kendisine bu yaptığının MIX olduğunu söylediğimdeyse ''adın görünüyor'' , ''tipin görünüyor'' , ''arkadaşım yanımda'' gibi şeyler söyledi. Toparlayacak olursam Takashi Mitsunobu karakteri benim ileride olduğumu oyun içinden IG bir şekilde söylemektense PM üzerinden ''olm karşıda bekliyor'' gibi bir şey söyledi. Bu da adeletin her zaman bulacağının göstergesidir. Metagaming olayı tamamen bu kadar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
  • Kanıt#1
  • Kanıt#2

Ek açıklamalar(varsa): Bu oyun dışı haberleşmenin Takashi Mitsunobu karakteriyle sınırlandığını düşünmüyorum, Takashi Mitsunobu PM atıyorsa bu dönüt alacağından emin olduğudur ya da devam eden bir konuşma sırasında atmıştır. Yönetim ekibinden ekstra ricam Takashi Mitsunobu karakterinin 05.50 civarında log kayıtlarını incelemesidir bunu istememin sebebi kanıtlarımın yetersiz olduğu için değil siyah Buritto'da ki diğer oyuncuların da oyun dışından haberleştiğini kanıtlamaktır.

#1 - 30.04.2020 19:08
Savunma yapmanız gerekiyor @Lycra.

#2 - 30.04.2020 19:55
Öncelikle iyi görevler, iyi forumlar ve iyi roller dilerim.

İzninizle olayı en baştan anlatmak istiyorum. Arkadaşlar dört kişilik bir araca ihtiyaçları olduklarını söyledi. Ben de taksi şoförü olarak parama baktığım için araba arıyor bahanesiyle arkadaşları dolaştırdım da dolaştırdım. Daha sonra bir Buritto dikkatimizi çekti. Ardından Buritto'yu çalacağımız anda arkadaş geldi, araçtan indirdi kapıyı kilitledi ve üstümüze ateş açmaya başladı. Arkadaşlar ile kaçtık ve bir süre sonra gelip Buritto'yu tekrardan çaldık. Buritto ile uzaklaşırken arkadaş aracıyla bizim nerede olduğumuzu bulup her nasılsa bekliyor. Ben de uykusuzluğun verdiği etki ile komutları karıştırıyorum, daha sonra ortaya böyle bir sahne çıkıyor. MG yapmak gibi bir amacım olsa aracı kullanan kişi ile discorddan konuşuyoruz, oradan söylerim PM atma gereksinimi duymam. Ayrıca olayın rol gidişatını etkilemediği de apaçık ortada olduğu için şikayetin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

İyi forumlar, iyi görevler dilerim.

#3 - 30.04.2020 20:43
Savunma yapmamışsınız adeta itiraf etmişsiniz, daha fazla yazmaya gerek duymuyorum.

#4 - 01.05.2020 02:11
MetaGaming kuralı kapsamında cezalandırılacak.