Konu: Archie_Bradford - @Less şikayetçiyim!  (Okunma sayısı 182 defa)

#0 - 31.03.2020 15:23
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Archie_Bradford - @Less

Olaya dahil olan şahit karakter adı:-
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: - 29.03.2020 - 23.37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
 2-) METAGAMING
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  İC'ye döktüğüm bir rolü OOC olarak discorda yansıtması.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle
--

Ek açıklamalar(varsa): İC'de ve OOC olarak tanımadığı halde ilk defa kendisini gördüğüm halde gelip IC yaptığım bir rolü OOC'ye çevirip discroddan paylaşım yaparak algı kurmaya çalışmasından kesinlikle şikayetciyim.IC olarak kız düşürmeye çalışıyor demesindende kesinlikle rahatsız oldum. Karakterin neler yaşadığından haberdar olmayan şahıs hakkımda nasıl oluyorsa tanımadığım haldede bir fikre sahip oluyor.

#1 - 31.03.2020 19:30
Merhaba ben eski adımla Furkanless, şahısla zamanında aynı birlikte rol yaptık ve kendisini severdim. ( Karakter adım Archie_Gualtiero ) Ve bu şahısın bu hareketini saygısızlığa vurmadım, kendisine o yazdığım anda PMden de ilettim, " Kanki senin bu olayı hafif mizaha vuruyorum " tarzı. Şahıs bana görmek istemiyosan benden uzak dur, rollerime katılma tarzı sitem etti ve ben buna saygım olduğunu, eğer kırılıyorsan bir daha yapmıyacağımı ilettim. Şahıs sanırım kin tutma yolundaki, şikayet bile açmış. Biz bu olayı kız düşürme olayı görmüyoruz, dediğim gibi hafif mizaha vuruyorum dedim. Bu olaydan sonra üzerime diklendiğinide söylemem lazım.

#2 - 01.04.2020 13:41
Mizah olayı falan yok ortada sen dedin ki arkandan atıp tutuyorum discorddan dedin bende girdim baktım konuşamadığım için cevap veremedim olayda kin falan yok algı yapmaya çalışıyosun bu ne kadar mizah olsada rol zevkinden soğutmaya çalışıyosun önceden rol yaptık mı bilemem o kadarını hatırlamıyorum tanımadığım kişilerede neden kin tutuyum? Ben sana bunu yapma dedim sende discorddan devam ettin bende şikayetimi oluşturdum gerekirse şu konuşma chati var chatlog ordan ssleride atarım ya da pcme admin bağlanıp bakar hepsine sorun yok ben seni uyarmama rağmen sen mizah olayını falan karıştırmadın discorddada dediğin gibi "ne zaman görsem kız düşürmeye çalışıyor düştük mü" falan gibisinden sözler kullandın ve ben o sıra roldeydim o rolü bırakıp gittim. Benim rolümü bozarsan bende sana benim olduğum ortama gelme o zaman diyebilirim ben kin tutsam sana gider IC sataşır sabah akşam seni vurur döver rol yaptırtmam yani :D Ben IC kimseye sataşmıyorsam OOC kimseye sataşmıyosam benim hakkımdada sana fikir sahibi ol diyen yok. Benim hakkımdada bir şeyler söyle diyende yok sana.Kendi kendine algı yapmaya çalışmışsın ben bu durumdan şikayetçi olduğumu belirttim. Facttakilerde öğrendi bazı kişiler işte dalga geçmeye çalışmışlar falan gibisinden onlarda sinirlendi biz sataşmıyorsak sana rolünü yap işte adamın keyfi bozulmasındandır madem o kadar mizah yapmaya çalışıyosun gel bir gün yanıma IC şekilde söyle OOC yapıyosun bu durumu neyse uzatacak değilim olayda mizah falanda yok pmden bilgilendirdi adamın ismini silmeyi unuttum demiş sonra bana pm yoluyla ulaştı bu sözleri söyledi..

#3 - 01.04.2020 16:32
Ya sen anlamak istemiyorsun ya da ben anlatamıyorum güzel arkadaşım, discordda öyle yapıp sana pm attıktan sonra bana " yapma, devam ettirme " gibi söylemlerde bulunmadın, benim rolüme katılma dedin ve ben de bunu dedikten sonra bir şey yapmadım. E hele ki burda adımı kirletmeye çalışacaksan ve chatlogunu göstermek istersen yanıt olarak paylaşırsın.

Alıntı
ben kin tutsam sana gider IC sataşır sabah akşam seni vurur döver rol yaptırtmam yani :D

Sunucuya tutumun böyle olduğunu düşünüyorum, bunu apaçık bir tehdit olarak algıladım ve provakasyona örnek. Rol sunucusunda rol yaptırtmam demen bir ahlaksızlık.

Alıntı
neyse uzatacak değilim olayda mizah falanda yok pmden bilgilendirdi adamın ismini silmeyi unuttum demiş sonra bana pm yoluyla ulaştı bu sözleri söyledi..
Mizahı farklı, mizaha yöneliği farklı olarak nitelendiriyorum. Ben orda mizah değil, mizaha yönelik bir atıfta bulundum, seni bir arkadaş gördüğüm için pmden de yazdım. İstesem senin yüzüne bile bakmam, ama demek ki seninde haberin olsun ki öyle yazdım. Yoksa ben yazmasaydım nereden görecektin? Madem bu kadar rahatsız oluyordun sabırlı olacaktın, ben orada son kez bunu yaptım ve sen bir daha rolüme katılma dedin. Bunu sen belirleyemezsin ama ben sözde rahatsız olduğun şeyi yapmamaya karar verdim. Eğer başının ağrımasını daha çok istiyorsan şikayeti uzatacak olan sensin. Benim son sözüm budur, olayın ne olup olmadığı artık çok belli. Küçücük bir konudan benim ceza almam için sonuna kadar uğraş veren bir kişi kendisi. Benim ricam kendisi de bu konuyu uzatmamasıdır, son sözü yönetim ekibi söyleyecektir.

#4 - 01.04.2020 17:41
Başım ağrımasın derken? Neyin tehtidini ediyosun ALLAH aşkına git ne yapabiliyosan yap hadi :D Önce mizah diyosun sonra mizaha yakın şeyler falan diyip duruyosun ben seninle rol yapmak istemiyorum açık ve net seninle rolde ters giden bir şey olursa karakterimin yapacağı olaylardan sonra kin güdüyo falan diyeceksin o yüzden uzak dur söz yönetime kalmış zaten yüzüme baksan ne bakmasan ne ben seni hala hatırlamıyorum bile bir şey kaybetmem emin olabilirsin. :D Ben uzatıyorum bu konununda yaptığın hatanında farkına var diye adminler uyarı mı verir ceza mı verir bilemem o kadarını sunucuya tututum falan derken :D Rol yapmayı neyin hatalı olup olmadığını senden mi öğrenicem? Neyin ahlaksızlığından bahsediyosun zaten facttan sana sinir olanlar var IC şekilde kimse seninle role girmezken sen kendi kendine atlıyosun şöyle böyle konuşuyosun işte senin gibiler rolünü yapsın diye ben İLLEGAL olan karakterimi illegal ortamdan uzak tutuyorum huzur bozulmasın diye buna facttakiler ve ben bu tanıyan kişilerde İLLEGAL role girmediğim için şaşkınlar zaten daha fazla yazma admin ne cevap vericekse versin ben rahatsız olduğumu belirttiğim halde bunu sürdürende sensin şikayetten sonra yapmamaya başladın neyse dahada yazmıyorum..

#5 - 01.04.2020 17:51
Less#3928 Discord adresim bana sinir olan yazsın bakalım, tabi onları şuna yazsana kanki diye zorlamazsan. ^^

Ayrıca sen şikayet açmadan önce bi kere daha yaptıysam ss'leri veya kanıtları, chatlogu istediğin heeeer şeyi atabilirsin. Ancak yalanlama ile konuşun :)

#6 - 01.04.2020 18:10
Benim nasıl birisi olduğumu bilenler biliyor kimseyi zorlayarak iş yapmam hatta uyardım bu @Less ile kavga etmeyin tartışmayın diye ss dahi atabilirim bunu dediğime senide inandırıcak falanda değilim senin gibi birisi için girin şu foruma şunu yazın diyecek hiç değilim.. Ortada kural ihlali var konularıda başka yere çekme biz kendi içimizde ne yaşadığımızı biliyoruz tek tek dökecek değilim ortayada. Dahada uzatıp sana laf anlatmayada gerek yok adminler karar verir gereken cevabı..

#7 - 01.04.2020 23:41
Discordda dönen muhabbetten burayı şikayet açmak çok mantıksız arkadaşlar, birbirinizle iletişimde de buradan tehtid vari söylemler kullanmayın.