Konu: Stanley_Lovell IC Dolandırıcılık, Gasp Kural İhlali, OOC Yalan, Chicken Run  (Okunma sayısı 283 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.03.2020 21:48
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stanley_Lovell @Kerem.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Theo_Lorenzo @TheoLorenzo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: screenshot.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

(PASİF) Gasp: Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
      Chicken Run — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli olarak zıplayarak hareket etmek.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürrmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Kasalı araçların kasalarında, tekne gibi araçların yüzeyinde bulunmak bu kuralın ihlaline neden olmaz. Bisikletlerinizin ön selelerine bir ki?şi almanız da car-surf kuralının ihlaline neden olmaz ama bisikletinizde bulunan yolcunun uygun animasyonu uyguladığına emin olun ve sürüşünüzü buna uygun olarak gerçekleştirin.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıs Idlewood'da uyuşturucu satarken yanıma geldi ve bana ona Marijuana vermemi satıp akşam 20.00'da parasını vereceğini söyledi, parayı almak için saat sekizde yanına gittim, bana sadece bir gram sattığını daha sonra vereceğini söyledi, motorla IC kardeşim Theo_Lorenzo ile peşinden motorla gittik (Şahıslar " 4 " kişiydi.) Durdular " Malları geri ver Stanley " dedim ve /do'dan IC Dolandırıcılık'ın yasak olmadığını söyledi, şahısın leveli yetmiyor ve OOC olarak söz verdi. Ardından rol gereği kavga ettik ben ve Theo_Lorenzo yaralıya düştük ve şahıs " Stanley_Lovell " beni gasp etmeye kalktı (bir level olmasına rağmen). Ardından beni rolsel olarak aracın bagajına attılar ve bir yere götürdüler, yaralı rolümü dayak yememe rağmen yeterince yaptım ve ayağa kalkıp kaçmaya başladım ve Stanley Lovell adlı şahıs SS'tede görüldüğü gibi Bunny Hoop yapıp beni yakaladı ve tekrar yaralıya düşürdü. İyi forumlar.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

KANITLAR: GÖSTER
https://hizliresim.com/awYmqp
https://hizliresim.com/nkzVON
https://hizliresim.com/3YeR79
https://hizliresim.com/gTgOdB
https://hizliresim.com/KLRN6L

#1 - 28.03.2020 23:06
Öncelikle merhaba savunmam şudur, Şahıs bana uyuşturucu veriyor ve saat sekize kadar süre veriyor elimdeki uyuşturucuları çıkararak parasını vermesini belirtiyor ve bende uyuşturuculardan sadece bir gram satıyorum saat sekiz olunca şahıs benden uyuşturucuları ve sattığım uyuşturucunun parasını istiyor elimdeki uyuşturucuların hepsini şahısa teslim ettim tekrardan şahıs bana bıçak çektikten sonra parayı vermeyeceğimi belirttim ardından aramızda bir brawl oldu ve şahıs yere düştü soru kanalından gasp ın in-aktif olduğunu belirttiler ardından gasp rolünü gerçekleştirmedim, iyi görevler.

#2 - 29.03.2020 16:44
SS'lerde görüldüğü gibi uyuşturucuların hepsini vermiyorsun, " İki tanesini sattım parasını yedim!. " vs. diyorsun ve gidiyorsun. Sana /do'dan IC dolandırıcılık yapamayacağını söylediğimde /do'dan " IC Dolandırıcılık yasak değil. " diyorsun ve dolandırdığını kabul ediyorsun. SS'lerde her şey mevcut adminin gerekeni yapmasını bekliyorum.
Sana 8 uyuşturucu verdim ve beş tane alabildim.
İki tanesini yediğini söyledin.
Dİğerini de satıp parasını vermedin.

#3 - 29.03.2020 21:32
Örnek konu konusunu inceleyin, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=394.0
Şablona konu başlığına uygun konu açın.