Konudan fazla sapmak istemiyorum, SAMP platformunda yapılan RP, diğer platformlarda yapılan RP'lere göre kat kat daha iyi; en azından şuanlık öyle. Üst yorumlarda eski SAMP kitlesine dair hazır konu açılmışken ben de lafımı söyleyim de öyle gideyim. SAMP'ta her dönem yeni oyuncu aramıza katılıyor, her yeni oyuncu katıldığında o oyunculara yol gösteren oyuncular/sunucular farklı oluyor ve kendi bildiklerini öğretiyor. Ben şahsen 2007 yılında başladım SAMP RP'ye, benim oyunu öğrendiğim, örnek aldığım insanların hepsi evlendi çoluk çocuğa karıştı artık. SAMP RP kültürünün zamanla değiştiği bir gerçek, oyuna yeni başlayıp sıfırdan öğrenen oyuncular bizim öğrendiğimiz şekilde öğrenmiyor, o yüzden kimseyi yanlış yapıyor şeklinde kalıba sokamayız çünkü onların doğrusu o. Kültürün değiştiğine dair ufak bir örnek vereyim mesela; biz eski oyuncuların zamanında emote verirken olabildiğince detaylı ve yaratıcı bir şekilde emote verirdik, fakat artık çoğu oyuncu daha sade, fazla uzatmadan, konuyu sığ bir şekilde anlatan emote vermeyi tercih ediyor. Kimse yanlış anlamasın, kimseyi kötülemiyorum, sadece benim aktif olarak oynadığım dönemde farklı oynanıyordu bu oyun ve şuanki haliyle kıyasladığımda bana garip geliyor, çoğu eski oyuncuya da aynı şekilde garip geliyor.
Oyuna daha sonradan başlayıp bu yeni kültürle oyuna adapte olan pek çok iyi rol yapan oyuncu da var, rol ortamı bizim eskiden alıştığımız ortamla aynı olmasa da, şuanki ortamda da kaliteli roller dönebiliyor. Sürekli kavga eden, tamamen IC olmuş bitmiş bir rol sonrası sesli ortamda küfürleşerek kavga eden kitlelerin tek yapması gereken biraz daha sakinleşip, kazanma hırslarını köreltip oyundan keyif almaya bakması gerekiyor. Oyuncuların artık oyunu rol yapmaktan ziyade para kazanıp bir şeyler satın alma amacıyla oynadığından dolayı bu şekilde hırslanmaların olduğunu düşünüyorum. Oyundan tam anlamıyla keyif almak için asıl amaç para kazanıp silah, araba alarak şehrin en kral adamı olmaya çalışmak olmamalı. Bazen ezik bir karakteri canlandırmak bile keyif verebiliyor, karakteriniz dayak yesin, dayak yerken ağlayın-ağzınız burnunuz dağılsın. Sırf biri sizi IC'de dövdü diye OOC düşmanlık beslemeyin o kişiye/oluşuma. Sadece hayal gücünüzü açın ve karakter oluştururken doğal, gerçek bir insan modeli oluşturun. Hollywood karakteri değil.