Konu: Realizasyon Günceleri #2 - Sosyal İlişkiler ve Romantik İlişkiler  (Okunma sayısı 295 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.11.2020 20:56

Evet, tatsız bir konu... :D

Bu konu hakkında aslında aşırı bir şey söylemem pek sağlıklı değil çünkü ben ilişki uzmanı birisi değilim. Buna karşın, roleplay maceram boyunca sürekli yapılan hatalardan birisi de; arkadaşlık ilişkilerinin gerçekten çok sığ temeller üstüne kurulması ve romantik ilişkilerin "overdosed" abartı olması üzerine söylenmesi gereken; çok hızlı bir kaç şey paylaşacağım. En azından, rollerde karakterlerinizin sosyal ilişkilerinde; hem daha sağlıklı, hem de daha gerçek hayata uygun şeyler yaratabilirsiniz.

• İnsanlar ile daha ilk tanışmanızda bir yerlere gitmeniz ve bir şeyler yapmanız normal... Bunu, gerçek hayatta yapmış birisi olarak söylüyorum. Ancak daha ilk günden tanıştığınız birisini, sosyal çevrenizde merkezinize alırsa karakteriniz; bu aslında akla mantığa uymaz. Karakteriniz aşırı biçimde asosyal olabilir. (Ben öyle karakter görmedim hiç SA:MP ortamında) Buna karşın, karakterinizin hemen birisini sosyal çevresinde merkezine alması gerçekten mantıksız... İnsan doğası, bu şekilde işlemez.
  • Toplu ortamlarda sürekli agresif rol sergilemeyin. Gerçek hayatta, öyle agresif insanları genelde silkeliyorlar. "Ben mafyayım, ben çeteciyim." Evet anladık, yasadışı roller yapıyorsun ama hayatın YASADIŞI değil. İngiliz beyefendisi gibi davranmanıza da gerek yok, kaba olmanız normal ama her an her şeyi silkeleyecek birisi olamaz karakteriniz. Ha, bunu öyle bir yansıtırsınız ki; karşınızdaki kişi saygı duyar ve bunu yapar. (o7 çekenlere selam olsun) Ancak karakterleriniz, yaşadıkları dünyada bir "HİÇ"...
  • Toksik karakter yaratmak hoşunuza gidiyor mu? Güzel, her insanın bazı toksik yönleri vardır. Bunu yaparken, sadece abartmamaya dikkat edin. Toksikliğiniz IC'den OOC'ye çıkabilir ve bir anda PM kısmından annenizle alakalı güzel şeyler söylenebilir. (Kurallara aykırı olsa bile, adam bana göre haklı çünkü bu artık sizin toksikliğiniz olarak yansıyor.) Gerçek hayatta, gerçekten aşırı toksik insanlar var. Yolda görseniz, suratına tükürmez; direkt yakarsınız. Böyle insanlardan kaçmak için oyun oynadığımızı varsayarsak; karşı tarafa da batmayacak biçimde karakterlerinizi düzenleyin. Ayrıca, aşırı toksik karakterler retarted roleplay kapsamına girebilir.
  • Birisiyle aşk yaşamak, romantik ilişkilere girmek gariptir. Evet, garip... Birisiyle rol yaparken, karşı tarafla bunun oyun olduğunu unutmayın. Aksi takdirde karakterler aşk yaşarken; oyun dışında karakteri yöneten kişiye de aşık olabilirsiniz. (Bunu yaşayan tanıdıklarım var) Ayrıca, karakteriniz bugünün sosyal yapısında LGBT ve bilimum sosyal cinsiyetten birisine dahil olabilir. Bunları yaparken, aşırıya kaçmayın ve adminlere mantıklı açıklamalarla ilerleyin.
  • Cinsel içerikli roller, hiç birimiz bu rolleri açık açık konuşmayız, yapılması zor ve garip rollerdendir. Bu yüzden, yapmak istemiyorsanız asla yapmayın. Ancak cinsel içerikli rolleri yapmayı gerçekten istiyorsanız; mutlaka yapacağınız rollerde vereceğiniz her tepkiye, her "emote" komutuna ve OOC konuşmalarınıza dikkat edin.

Sağlıklı ilişkilere dair, ünlü bir psikolog olan Beyhan Budak'dan bazı videolar:

Spoiler: GösterGizle

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 29.11.2020 21:59
Alıntı
Toksikliğiniz IC'den OOC'ye çıkabilir ve bir anda PM kısmından annenizle alakalı güzel şeyler söylenebilir. (Kurallara aykırı olsa bile, adam bana göre haklı çünkü bu artık sizin toksikliğiniz olarak yansıyor.)

Katılmıyorum, kimse kimsenin rolünü bu yöntemle eleştirmek lüksüne sahip değil. Genel olarak konuşmam gerekirse rolünü beğenmediğiniz/rol yapmak istemediğiniz bir karakter ile IC bir kılıfa uydurup rol yapmayabilirsiniz.

Alıntı
Birisiyle rol yaparken, karşı tarafla bunun oyun olduğunu unutmayın. Aksi takdirde karakterler aşk yaşarken; oyun dışında karakteri yöneten kişiye de aşık olabilirsiniz. (Bunu yaşayan tanıdıklarım var)

Şu noktaya daha fazla katılamazdım muhtemelen. Bu belirttiğiniz durumun yanında buna benzer olarak rol sırasında karşı karakteri yönlendiren kişi ile PM üzerinden muhabbete girme çabası da mevcut bazı arkadaşlarda. Örneğin birisiyle rol yapıyorsunuz, bir ilişki rolü diyelim. PM'den şöyle bir mesaj geliyor, bunu yıllar önce yaşamıştım. "Seninle evleniriz, çocuk yaparız, çocuğu da alt karakterle benim bir arkadaşım oynayacak." Diyorsun ki ya daha uçağın ineceğinden kulenin haberi yok, adam neler neler planlamış. Reddedince veya rolü bitirince de "Naz yapma be rolü bozma işte 'takılak' birlikte." gibisinden bir tepki almıştım. Garip günlerdi.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Courier, kinginthenorth, AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 30.11.2020 07:53
Garip bir rehber, hak verilebilir. Daha ilk günden bir ilişkiye adım atmanın gerçek hayatta olabilitesi çok düşük, roleplay'de de böyle olmalı. Ama bunu karakter IC yapabilir, OOC devam ettirirse olay karakter dışına çıkar, büyür ve ortak nezaket kurallarına aykırı bir durum oluşur. Şikayete kadar gider, birkaç katılmadığım nokta dışında hepsine katılıyorum, başarılar.  :)
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Courier,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok