Konu: [19.02.2020] Gabriel Cortez, Erwin Howard GOOA + Yetersiz Rol Bilgisi  (Okunma sayısı 150 defa)

#0 - 19.02.2020 23:52
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gabriel Cortez ( @bersanakceylan ) Erwin Howard ( @Efenimo )
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tom West @atababa59
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.02.2020 23.27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde belirtilecek çıkartma, ateş etme emoteleri uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişilerle Idlewood'da bir sorun yaşadık ve bizi yaşadıkları sokağa çağırdılar. Sokakta ufak bir tartışmanın ardından kişi emotesiz bir şekilde shotgun çekti ve üstümüze ateş açtı. Artı olarak arkadaşların sokağında farklı kan izleride gördük, sanırım sunucuyu Teksas sandılar. Kişilerin ekstra olarak yetersiz rol bilgisine sahip olduğunu düşünmekteyim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Mac-10 ben düştükten sonra çekiliyor, kişi silahla üstüme koştuğunda bende silahımı çektim fakat emotemi verene kadar vurulmuştum.
« Son Düzenleme: 19.02.2020 23:53 Eren »

#1 - 20.02.2020 00:35
Hasar kayıtlarında sadece @bersanakceylan'ın ateş ettiği görünüyor. Bu nedenle diğer kişi için işlem uygulanmayacak.

@bersanakceylan, 24 saat içinde savunmanızı yapmalısınız.

#2 - 20.02.2020 00:52
Bildiğim kadarıyla SS'te oynama veya karalama yapıldımı şikayet baştan kabul edilmiyor. Emote verdim, mesafe olarakta hiç uzak değildik. Zaten rolün gidişatına engel olacak bir şey yapmadım. Yani emote verdiğim gibi ateş etmedim, kişinin üstüne yaklaşık 30 saniye boyunca yürüdüm. Kendisi silah çekti ve ben de karşılık verdim. Ateş etmek gibi bir niyetim de yoktu. Şikayette galiba söylemeye çalıştığı şey emote verdiği gibi taradı ve biz göremedik falan. Ben elimde silahla 30 saniye boyunca şahsın üstüne yürüdüm. Şahıs attica bar'ın terasına çıkıp ateş etti. SS'lerdeki zamanları karşılaştırabilirsiniz. Daha detaylı SS istendiği takdirde loglarla beraber atarım. spoiler][/spoiler]

#3 - 20.02.2020 01:02
Şikayette beni direk silah çekmiş gibi gösteriyorsun, ilk başta sizle brawl'a girmeye bile çalıştım. Korkmayınca silah çekip üstünüze yürüdüm.

#4 - 20.02.2020 01:33
@bersanakceylan'ın gönderdiği ekran görüntüsüne göre emote verilmiş, mesafe olarak da fazla bir uzaklık bulunmuyor; emoteun sizin chatinizde gözükmemesinin nedenini bilemiyorum, bug olmuş olabilir. Silah emotesinden 1 dakika sonra ateş edilmeye başlanmış, yere düşmüşsünüz. "Kim olduğunuzu gösterin baylar" bu cümle ile karşı kişileri doğrudan kışkırtıyorsunuz. Ek olarak kişi ilk ateş açan tarafın siz olduğunu söylüyor, buna dair net bir kanıt olmadığı için şikayeti kilitliyorum. /b kanalını kullandığınız için sizi uyarıyorum, aktif rol ortamlarında /b kanalını kullanmak yerine PM yolunu tercih edebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 20.02.2020 02:26 Heavenly »