Konu: Joseph_Scarfo | Bunny, Retarted:RP, Car:Jacking, Türkçe terim, OOC Hakaret.  (Okunma sayısı 292 defa)

#0 - 24.11.2019 14:29
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Joseph_Scarfo, @Butterfingers
Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Barbara_Kean, @Okanova
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13:40- 13:45.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Bunny + Retarted:RP + Car Jacking + Türkçe terim + OOC Hakaret.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle herkese iyi öğlenler dileyerek sözlerime bir yerden açıklık getirmek istiyorum. Şimdi, saat hemen hemen 13:38 sularında karakterimle beraber Ocean View alanından çıkış yapacaktım ki Ocean otelinin karşısında bulunan alanda insan olduğu için karakterim haliyle de durumu merak edip aşağıya indi. Barbara Kean karakteri bunun üzerine "Edward" adında birini aradığını söylerken karakterim o konuşmaya kulak misafiri oldu. Bir oyuncu daha vardı, kadın karakter ama adını tam hatırlamıyorum.

" Beni takip edin, sizi ona ulaştıracağım" gibisinden şeyler söyledi. O sıra da Joseph karakteri, olaya müdahil olmak amacı olsa gerek Barbara Kean karakterinin gitmemesi hakkında direndi. Daha sonrasında Barbara direktifi kabul etse de Joseph karakteri kendisine "Yatak odasına gidelim." gibisinden bir lafta bulundu. bunun üzerine karakterim haliyle de bir vatandaş olarak sinirlendi. Barbara karakteri  Ocean View karşısında bulunan sahil bardeskine giderek bir şeyler içmeye başlasa da Joseph karakteri, Barbara karakterini rahat bırakmadı. Bunun üzerine karakterim Brian Cynoweth, Joseph karakterinin kızdan uzak durmasını direktif halinde belirterek ensesine var gücüyle şaplak attı. Buraya kadar her şey gayet normal ilerledi,  kabulleniyorum zaten. Bunun yanı sıra Joseph karakteri ensesine aldığı darbeden dolayı ne acı hissetti ne de boyun etrafında olan bir yanma. Çünkü karakterim ensesine avuç içiyle vurduğu için haliyle de "Şlaap" sesi çıktı.

Ensenin hassas bir doku derisine sahip olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. Bunun üzerine karakterinde hiçbir hasar belirtmemeksizin hemen karakterime karşı "Adama saldırır." emoteu vererek bana saldırmaya başladı. Bunun üzerine karakterim arabasına koşmaya başladı. Tabii karakterim Joseph'e göre zayıf bir karakter, başka bir çözüm yolu yoktu. Bunun üzerine de karakterimi arabasından attı. (?) Anlam veremediğim şeyler hemen hemen Joseph karakterinin ensesine vurduğum sırada başladı. Bunun yanı sıra eğer rolü devam ettirmezsem bu sefer benim sürekli Role Play politikasını çiğnemiş olacağımı bildiğim için role aynı şekilde devam ettim.   Hemen sonra aracımın kontağını açık gördüğü gibi hemen binip benim üzerime doğru arabayı sürdü,  Allaha şükür ezmedi ama ezeceğinden korkmadım değil.  Arabadan hemen atlayıp yere düştü. Kalktığı gibi de bana saldırmaya başladı. Beni yere yatırdı,  okeyim. Yere yatmamla beraber  karakterime "Amcık" sıfatını kullanarak Türkçe terim ihlali yapmış oldu. Rolün hemen hemen 3 ila 5 dakika sonrasında ise  kendisini  yazılı şekilde uyararak yaptığı kural ihlallerin gerekçelerini anlattım. Bunun üzerine karakter sahibi önce bana hakaretler savurup, daha sonra da böyle bir şeyin mümkün olamayacağı yönünden bana direndi.  Emin olun arkadaşın boyun ve ense gövdesinin çelikten yapıldığını bilseydim onunla böyle  bir Role Play'e inanın girmezdim. Belirttiğim kural ihlallerinden bazıları oyun içi destekleyecek görüntülerimde yer almayabilir, bunun üzerine olayda görgü tanığı olan  şahit bu durumu onaylayacaktır.  Yapılan  ihlallerden dolayı oyuncuya gerekli yaptırımın uygulanıp cezalandırılmasını rica ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Oyuncu bu olaya ek olarak karakterimin böyle bir role giriştiğini saçma bulduğunu iddia edip, "Rolüme ne karışıyorsun?" gibisinden söz ettiğinin kanıtı atacağım görüntülerde mevcut. Ek olarak altını çizerek söylemek isterim ki karakterim bu eylemi gerçekleştirdiği sırada Joseph karakterinin yüzü bardesk'e dönüktü. Açıklama da da belirttiğim gibi karakter hiçbir şekilde eylemin sonucunda acı ya da sızı belirtmeden karakterime saldırdı.  Rol sonunda ise karakterimin izlediği rol hakkında "Sırtında çanta, Eminönü çocuğu gibi takılıyorsun." demesi de aşırı trajikomik.

« Son Düzenleme: 24.11.2019 15:18 CerrahBey »

#1 - 24.11.2019 14:30
Ek olarak  kurallar gereği oyuncunun savunma yapmasını dile getirdiğim sırada terslemeye devam etti. Her neyse, diyeceklerim  bu kadar. Oyuncunun savunmasını bekliyoruz.

« Son Düzenleme: 24.11.2019 14:32 CerrahBey »

#2 - 24.11.2019 14:39
Bu ekran görüntülerinden kim ne çıkarır bilemem ama senin boş bir adam olduğun kesinlikle garantilenir. Halk kahramanı tavırlarını bir kenara bırakmalısın ve ensesine vurduğun adamın sana saldırabilmesini gayet normal karşılamalısın. Rol yaptığım sırada sürekli pm attığın için canımı sıktın ve artık çeneni bir zahmet kapatman gerektiğini söyledim. Sen birine saldırırsan, o da sana saldırır. Sen sağa ve sola doğru zigzag yapa yapa koşarsan diğeri de bunny yaparak koşar. Ha bunların hiçbirisi ekran görüntülerinde yok orası ayrı. Daha sana bir şey yazmaya gerek yok herhalde.

Öncelikle savunmanız için teşekkür edeceğimi bilmelisiniz. Buranın aynı zaman da  adminler huzurunda gerçekleştirilen savunma kanalı olduğunu unutmayalım.  Bana burada hakaret içerici  savunma bırakırsanız bırakın bu durum sadece aleyhinize işleyecektir.  Olay da görgü tanığı zaten mevcut olduu için pek fazla yorum yapmayacağım. Karakterinizin bir İron-Man çakması olduğunu net şekilde gösteriyorsunuz zaten.  Enseye şaplak atıldığında karakterinizin anlık olarak acı hissettiğini bildirmesi gerekiyordu başka bir çıkış kapısı aramamanız gerek.  Acıyı hissettikten sonra saldırabilirsiniz, bu gayet doğal bir şey. Ama siz  karakterinizin hissettiği küçücük bir hissiyatı bile bildirmediniz. Karakterinizin doğuştan gelen   beyin  fonksiyonlarında bulunan hasardan dolayı tad alma veyahut dokunuşları hissetmiyor sanırım.  Çünkü bu yaptığınızın mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum.

Amcık kelimesine türkçe damgasını vurman da ayrı bir fiyasko zaten.

Karakterime "Amcık" sıfatını kullanmış olmanızdan dolayı durumdan şüphe edip admine söyledim. Adminin yanıtı ekran görüntülerinde yer arıyor. Fiyasko olup olmadığını bir de admin yanıtıyla inceleyebilirsiniz.

« Son Düzenleme: 24.11.2019 15:11 CerrahBey »

#3 - 24.11.2019 15:08
Kesinlikle CerrahBey. Koyduğunuz teşhisler için teşekkürler.

Yaptığınız role ihlallerini burada kabullenmek yerine hala daha direnmeye devam ediyorsunuz. Eğer savunmanız bittiyse admin kararı bekleyelim.

#4 - 25.11.2019 04:19
Şikayeti ve savunmayı okudum ve taraflara herhangi bir ceza vermeme kararı aldım. Ancak iki tarafa da uyarılarım var.

@Butterfingers
O an ki ruh halini senden başka kimse bilemez ama kendince saçma ya da kural ihlali olarak düşündüğün olaylara karşı aynı tutumla yaklaşmaman gerekiyor, sinirine hakim olman gerekiyor. Şikayet başlığındaki carjack maddesinin gerçekleşme anından bir kanıt göremedim ama olduğunu var sayıyorum ve bu sebepten uyarıyorum. Lütfen gergin olduğunda oyunda durmak yerine oyundan çık.

@CerrahBey
Social Justice Warrior rolü yapmanda bir sakınca yok ancak kafa yiyip bile kavgaya nerde kalmıştık diye devam eden arkadaşlarım var etrafımda. Beyincik, omurilik soğanı filan diyorsun fakat o noktaya yumruk, silah dipçiği gibi yüzey alanı küçük ve sert bir cisimle vurmuyorsun. Yüzey alanı küçük olsaydı oluşturacağı basınçtan daha etkili olur, bayılmaya kadar giderdi. Ancak avuç içi gibi yüzey alanı aşırı geniş ve yumuşak bir yüzeyle vuruyorsun kişinin ensesine. Bu durumda bayılmasını, yerde acı halinde kıvrılmasını ya da dönüp sana vurmamasını beklemen saçma. Sen de beklentin olmadığı için karşı taraf gibi saçma hareketler yapmaya başlamışsın. Bu hareketlerinden dolayı seni de uyarıyorum ama benim asıl kızdığım, bu şikayette dikkatimi çeken ve uyarmam gereken kısım PM kanalı üzerinden mesajların ve tutumun. "Şikayet açılacaktır, şu sebepten açılacaktır, bu sebepten açık arttırmayı arttırıyorum" tarzı mesajlarla karşı tarafın çorbasına bir de sen tuz atmamalısın. Bu yaptığına tam olarak kışkırtmak deniyor ve eğer bu kadar yazdığının üstüne karşı taraftan bir hakaret ya da küfür çıksaydı o kişiye vereceğim cezanın bir miktar düşüğünü sana verirdim. Senin oyuncu olarak görevin, hatalı bir rol, olay görürsen bunu şikayet etmek, uyarmak değil. Uyarmak, gerekirse ceza vermek biz adminlerin işi, bırak biz yapalım işimizi. Karşı tarafı şikayet edeceksen şikayet edersin, etiketlersin. Üstüne oyundan şikayet açılmıştır tarzı bir mesaj yazarsın. Bu kadar. Ondan sonra sen yoluna, karşı taraf yoluna. PM kanalının kullanımı konusunda seni ilk ve son uyarımdır. Lütfen her olayda PM kanalına başvurma, PM kanalına güvenme.

Ayrıca "amcık" kelimesinde yönetim olarak bir hatamız olmuş. İngilizce karşılığı "cunt" olur ve özellikle İngiliz küfür havuzunda gayet yaygın kullanılır. Kusura bakmayın.
« Son Düzenleme: 25.11.2019 04:21 Nyarko »