Konu: Oyuncu Şikayeti - Güvenli Alan İhlali  (Okunma sayısı 214 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.08.2026 16:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jamal_Callahan @EsmerLeblebi - Arthur_Callahan @Supreme5531

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.08.2026 - 15.52

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Güvenli Bölge İhlali

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Herkese selamlar. Karakterim Jack_Harris Seville Apartmanları civarında soygunculuk rolü yapıyordu, arkadaşlar karakterimi görüp "gel bakim buraya" dediler. Polis merkezinin önüne kadar aracımı kovaladılar. Polis merkezi kapısının önünde karakterimi darp ettiler, Buranın Güvenli Alan olduğunu biliyordum. SS aldım ve arkadaşa "Polis merkezi önü güvenli alan sayılır" dedim. Arkadaşlardan şikayetçiyim güvenli alan dolayısıyla.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/19669975/samp_20_08_2026_15_52_28.png
https://www.upload.ee/image/19669970/samp_20_08_2026_15_55_17.png
https://www.upload.ee/image/19669973/samp_20_08_2026_15_56_36.png
https://www.upload.ee/image/19669963/samp_20_08_2026_15_52_16.png

Ek açıklamalar(varsa): Yönetimin en doğru kararını vereceğinden yana şüphem yok. Herkese iyi roller, birbirimize saygılı olalım. Temiz Vice!  :manifdog

#1 - 21.08.2026 03:01
@EsmerLeblebi @Supreme5531 24 içinde savunmanızı yapın.

#2 - 21.08.2026 11:41
Soygun yapıyordu ve bizde oradaydık ve doğal olarak ne yaptığını sorduk ve elinde çuvalları görünce birinin evini soyduğunu anladık. Rolsel olarak kişiyi durdurdum ve soygun yapmamasını aksi takdirde polis çağıracağımı söyledim ve kişi hakaret etmeye ve bizi kışkırtmaya başladı. Hala soygunu devam etti ve bizde iki kişi olduğumuzdan ve sayıca fazla olduğumuzdan korku rolü yapması lazım olduğu halde arabayı üzerimize sürdü ve arabanın içine binip küfürler etmeye başladı. Bizde takip etmeye başladık kişi kaza yapmasına rağmen ne bir kaza rolü ne de bir emote verdi. Kavgadan kaçarak güvenli bölge olan polis merkezinin önüne kaçtı oranın güvenli bölge olduğunu bilmiyordum ve bunu bilmemek benim hatam ne de olsa yeni oyuncuyum fakat burada kişinin de hataları var savunmam budur teşekkürler iyi günler.

#3 - 21.08.2026 11:44
Ek olarak kişi pm izni almadan pm'den yazıyor ben izin vermediğim halde buna da ''ORTAK NEZAKET'' den işlem uygulanmasını ve gerekli yetkililerin değerlendirimesini talep ediyorum tekrardan iyi günler.

#4 - 21.08.2026 12:29
Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 21.08.2026 16:20
Selamlar, öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; Ortak Nezaket ihlali olması için şahsın PM üzerinden küfür veya hakaret etmesi gerekmektedir, ben sadece bilgilendirme yapıyorum. Bunu 3. SS'de Sevgili adminimiz İCosmay'ın sözlerinden de anlayabiliyoruz.

Diğer bir konuya gelecek olursak evet karakterim soygun yapıyordu, ikinci çuvalı aracıma attım ve üçüncüyü arabaya koyarken "Hey!" dediler, karakterim onların kendisini polislere ihbar etmiş olabileceğinden korkmuş olacak ki direkt olarak aracı ile beraber olay yerinden uzaklaşıyor. Daha sonrasında pawnshop üzerinden çuvallarını sattıktan sonra herhangi bir polis hareketliliği olup olmadığını kontrol etmek için tekrar oraya gidince adamlar "Dur, ne yapıyorsun sen?!" gibi söylemlerde bulunuyorlar. Karakterim olay yerinden aracı ile uzaklaşmaya çalışıyor. Arkadaşlar karakterimi kendi araçları ile "SS-1'de arkada duran -Kiralık olması muhtemel- Jester" beni takibe başlıyorlar. Hatta bir yerde Jamal_Callahan aracımın üzerine çıkıyor ve polis merkezinin önüne kadar üzerinde emotesiz bir şekilde aracı patlatmaya çalışıyor (CarSurfing - PowerGaming).

Yani kısaca arkadaşların CarSurfing ve PowerGaming üzerinden de ihlalleri var. Ayrıca yaptığınız rol ihlaller ile dolu olduğu için burada yapılacak pek bir açıklama da yok. Arkadaşlar yeni başlamış olabilir, ama bu durum oyun kurallarını ihlal edebilecekleri anlamına gelmez. Arkadaşların yaptıkları ihlallerden dolayı ceza almasını talep ediyorum. Durumu yönetim kararına bırakıyorum.

Ayrıca, (SS-3'de de belirtmiş arkadaş) Ortak Nezaket kurallarını bir daha gözden geçirmeni tavsiye ederim. Hatta sevgili yönetimimiz, karakter başvurusu sırasında bunları okuyabilmeniz için güzel sorular hazırlamış. Kuralları okuyarak bu soruları doldurabiliyordunuz. Galiba o kısımda bir aksaklık yaşanmış.  :-\

Sonuçlanabilir, her zaman ve her yerde Temiz Vice!  :manifdog

#6 - 22.08.2026 00:18
Öncelikle kesinlikle Jamal Callahan aracın üstüne çıkıp aracı patlatmaya çalışmadı. Kişiye sözlü uyarılarda bulunduk soygunu yapmamasına dair fakat bizi dinlemedi çuvalı arabaya attı ve camını açıp hakaret edip bizi kışkırttı. Kendi de zaten bizim sözlü uyarıda bulunduğumuzu kendi diliyle söylüyor. Bizi kışkırtınca ve soygun yaptığı için polisi beklemedik ve sahibi olduğumuz yani kiralık olmayan Jester model araca binip kendisini takip ettik. Kişi heryere çarptı fakat bir kez bile emote vermedi ve kaza rolü dahil yapmadı. Bayıldığındada direkt kalkıp arabaya binip uzaklaştı zaten ne bir yaralı rolü ne bir emote hiçbir şey yok. Dediğim gibi yeni oyuncuyuz ve bazı güvenli bölgeleri bilmiyoruz. Savunmam bu kadar sonuçlanabilir teşekkür ediyorum iyi günler.

#7 - 22.08.2026 00:37
Öncelikle tekrar ve tekrardan selamlar. Savunmanı okuyunca şöyle bir tebessüm ettim. Yani bir insan neden haksız olduğu bir dava uğruna bu kadar yalan söyler ki? Jamal_Callahan düpedüz aracımın üzerine çıkarak (CarSurfing) aracımı patlatmaya çalıştı, bende polis merkezine sürdüm. Yani aklım almıyor bir oyun için neden yalan söylüyorsunuz? Ben tüm savunmamın ve şikayetimin arkasındayım, her zaman ve her yerde de sözlerimin arkasındayım. Normalde bu denli konuşmayacaktım ama bu yalanlar karşısında dilsiz şeytan olamam maalesef.

Bayıldığında direkt arabaya binip uzaklaştı demişsiniz. Yani evet bu rolü sadece siz ve ben biliyorum ama cidden neden yalan söyleyesiniz ki? SS lerde de göründüğü üzere arkadaşlar aracını bırakıp kaçmışken ben hala yatıyorum. Yani bu arkadaşın "Bayıldığındada direkt kalkıp arabaya binip uzaklaştı zaten" söylemini boşa çıkartıyor.

Ha şunu da söyleyeyim, eğer benim aleyhime bir SS'iniz var ise burada paylaşın, onun üzerinden de savunmamı yapayım. Yaptığım hareketlerimin arkasındayım ve onları savunurum. Sizden tek ricam benim yanlış bir şekilde rol yaptığıma dair bir SS.

Daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. Arkadaşlar neden bunları yapıyor onu da anlamıyorum. Her neyse, laflarımızı uzatmaya gerek yok, arkadaşlar varsa SS paylaşsın. Şikayetimin arkasındayım, sözü yönetim kadrosuna bırakıyorum. Herkese iyi geceler, iyi forumlar. Sonuçlanabilir.

#8 - 22.08.2026 03:11
Jamal Callahan ve Arthur Callahan karakterleri Güvenli Bölge İhlali kapsamında cezalandırılacak.