Konu: Auston Jassop (Hile şüphesi)  (Okunma sayısı 118 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.08.2026 14:09
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Auston Jassop @nwrasth
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.08.2026 / 22.40

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arabasıyla yaşanan kovalama sonunda arabası bozularak yüzmeye başvurdu. Videonun 0.07. saniyesinde dip dibe olmamıza rağmen yüzerken oluşan aradaki mesafe sürekli artmaya başladı. Videonun 0.45. saniyesine kadar aralıksız şekilde space spamlayarak yüzmeme rağmen ara açılmaya devam etti. Videonun 0.58. saniyesinde karakterim yoruluyor (dalgıçlık seviyem 2, dayanıklık seviyem 20, kas seviyem 19) ancak kişinin karakterinde ne bir yorulma ne de bir duraksama var.  İlk yorulma anımdan sonra belirli aralıklarla karakterim hala yorulmaya devam ediyor ancak kişinin karakterinde bu yorulmaya dair herhangi bir belirti yok.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Şüphemin üstüne şikayeti oluşturdum. İncelenir karar verilir.

#1 - 17.08.2026 14:10

#2 - 17.08.2026 15:53
Selamlar, şikayet konusundaki iddiaları inceledim; olay anında SAMP motorunun ve oyun fiziğinin verdiği imkanlar dahilinde ritmik bir şekilde Shift bas-çek yapmak dışında hiçbir şey yapmadım. Şikayeti açan arkadaşın kendi paylaştığı videoda da net bir şekilde görüldüğü üzere (0.42 ve 0.48 saniyeleri arasında) kendisi yüzmeyi tamamen bırakıp /destek komutunu yazmaktadır; ben o sırada durmaksızın yüzmeye devam ederken kendisinin komut yazmak için durması aramızdaki mesafenin doğal olarak iyice açılmasına sebep olmuştur. İlerleyen dakikalarda elimi Shift tuşundan yaklaşık 5 saniyeliğine çektiğim için benim karakterim de doğal olarak yorulmuş ve yorulma animasyonuna girmiştir. Bununla birlikte SAMP motoru gereği FPS ve senkronizasyon (sync) farkları bilinen bir durumdur; arkadaşla aramızdaki FPS farkı veya ritmik bas-çek yapmam sebebiyle animasyonumun onun ekranına tek kulaç atıyor gibi yansıması tamamen oyunun bu senkron yapısıyla alakalıdır. Ek olarak evet yüzerken aramızda ki fark ufak ufak açılmaya başlıyordu bunu kabul ediyorum zaten videoda gözüküyor ancak dediğim gibi ya FPS farkıdır ya da shift tuşuna arkadaştan daha fazla ve seri basmışımdır. Oyunda kesinlikle ScriptHook, CLEO, ASI veya yüzme konusunda bana haksız üstünlük sağlayacak hiçbir üçüncü parti dosya, yazılım ya da eklenti bulunmamakta olup, yapılan işlem tamamen oyun motorunun izin verdiği sınırlar dahilinde klavye üzerinden elle yapılmıştır.

Dipnot:Videonun başında ben yüzmeye başlarken kendisi henüz karadaydı ve mesafeyi kapatmak için zıplıyordu, suyun içinde de /destek attı; beni bu kadar çok istediğini bilseydim zaten direkt teslim olurdum :// PM üzerinden kendisi ''Bu şekilde kaçmak RP mantığına uygun mu?'' Diye bir soru yöneltmişti ki (evet sadece yüzdüm başka bir şey yapmadım) Kendisinin beni yakalamak için zıplaması, su içerisinde destek açması vsvs bilemedim diyecek söz yok.(0:01 / 0:08)

#3 - 17.08.2026 18:49
Selamlar, şikayet konusundaki iddiaları inceledim; olay anında SAMP motorunun ve oyun fiziğinin verdiği imkanlar dahilinde ritmik bir şekilde Shift bas-çek yapmak dışında hiçbir şey yapmadım. Şikayeti açan arkadaşın kendi paylaştığı videoda da net bir şekilde görüldüğü üzere (0.42 ve 0.48 saniyeleri arasında) kendisi yüzmeyi tamamen bırakıp /destek komutunu yazmaktadır; ben o sırada durmaksızın yüzmeye devam ederken kendisinin komut yazmak için durması aramızdaki mesafenin doğal olarak iyice açılmasına sebep olmuştur. İlerleyen dakikalarda elimi Shift tuşundan yaklaşık 5 saniyeliğine çektiğim için benim karakterim de doğal olarak yorulmuş ve yorulma animasyonuna girmiştir. Bununla birlikte SAMP motoru gereği FPS ve senkronizasyon (sync) farkları bilinen bir durumdur; arkadaşla aramızdaki FPS farkı veya ritmik bas-çek yapmam sebebiyle animasyonumun onun ekranına tek kulaç atıyor gibi yansıması tamamen oyunun bu senkron yapısıyla alakalıdır. Ek olarak evet yüzerken aramızda ki fark ufak ufak açılmaya başlıyordu bunu kabul ediyorum zaten videoda gözüküyor ancak dediğim gibi ya FPS farkıdır ya da shift tuşuna arkadaştan daha fazla ve seri basmışımdır. Oyunda kesinlikle ScriptHook, CLEO, ASI veya yüzme konusunda bana haksız üstünlük sağlayacak hiçbir üçüncü parti dosya, yazılım ya da eklenti bulunmamakta olup, yapılan işlem tamamen oyun motorunun izin verdiği sınırlar dahilinde klavye üzerinden elle yapılmıştır.

Dipnot:Videonun başında ben yüzmeye başlarken kendisi henüz karadaydı ve mesafeyi kapatmak için zıplıyordu, suyun içinde de /destek attı; beni bu kadar çok istediğini bilseydim zaten direkt teslim olurdum :// PM üzerinden kendisi ''Bu şekilde kaçmak RP mantığına uygun mu?'' Diye bir soru yöneltmişti ki (evet sadece yüzdüm başka bir şey yapmadım) Kendisinin beni yakalamak için zıplaması, su içerisinde destek açması vsvs bilemedim diyecek söz yok.(0:01 / 0:08)
Zaten şikayet içerisinde bu durumdan bahsettim. Açıklamayı detaylı okusaydın zaten neden bahsettiğimi çok daha iyi anlayacaktın. Ben /destek atana kadar benim karakterim de senin karakterin de yorulmamış bir vaziyette ve o esnada ikimiz de space ile yüzüyoruz. Ancak o benim duraksama alanıma kadar aradaki fark çoktan açılmış oluyor. Suya girmeden önce zıplamamdan falan bahsetmişsin, benim yaptığım gibi bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsan şikayet oluşturabilirsin.

#4 - 18.08.2026 22:51
Savunma yeterli, yüzme kısmında bazen böyle problemler FPS kaynaklı gerçekleşebiliyor. Sorun görülmedi.