Konu: Ortak Nezaket, Karakter Kuralları - Leon Khavar  (Okunma sayısı 162 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.05.2026 17:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leon Khavar @RACON

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alvin Cross

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.05.2026  15:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

6. Karakter Kuralları
6.4. Karakter Ölümü (CK): CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekmektedir. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
"Alvin Cross, benim birliğimin üyesi ve aynı zamanda sunucuya, rol yapmaya yeni başlamış bir kişi. Bilgi eksikliklerini giderek ona öğretiyoruz, 75 oynama saatinin bir kısmı afk kalmasından oluşuyor. Seviyesi ise payday aldığında x4 olarak verilen exp sayesinde 7 seviye" 

Öğlen saatlerinde, Alvin Cross bir grup tarafından kaçırılıyor. Alvin Cross'u kaçıran kişiler arasında yer alan Leon Khavar onun rol ve rol terimleri konusunda deneyimsizliğinden faydalanarak /do Üzerinden CK izni için aynı mesajı yazarak yanına numaralar ekliyor. Spam yapıyor. Alvin Cross, bilgisi olmadığı için hapisten çıkması ile alakalı bir şey sanıyor. Israrla sorduğu şeye karşılık anladığı şekilde cevap veriyor. "/do Hapisten şartlı tahliye ile çıktı. /do +."

Leon Khavar /do üzerinden her seferinde yanında 1-2-3-4 şeklinde olacak biçimde arka arkaya spam yaparak yazması, görselde görüldüğü gibi /do "Alvin Cross için ck izni? (4)" ooc bir tutumdur. Ortak nezaket kurallarına aykırıdır. Bilmediğini fark ettiği için pm ile onu yönlendirmiştir.

Alvin Cross ise /do Hapisten şartlı tahliye ile çıktı yazması ise onun bilgisizliğini ve yanlış anladığını gösterir. İngilizce bir terimin kısaltması olduğu için bilgi sahibi değil.

CK izni almışçasına rol sürdürüyorlar. Alvin Cross ise onayı olmadığı yazıyor PM den yine aynı tutum ile "pm -" yanıtını veriyor Leon Khavar

Durum hakkında bilgi sahibi ve anlayış göstermesi gerekiyorken, bunu yapmıyor.  Ben kendimde Leon Khavar'a durumu izah etmeye çalıştığımda "pm -" yazarak bilmemezlikten geldi. Karşı tarafa saygı göstermesi gerekir, nezaket kuralları çerçevesinde oyuncuların rol keyfi bozulmamalıdır.

Onayı olmayan bir rol, diretilerek izinsiz bir şekilde yapılamaz. Karakter kurallarında CK ile ilgili durum belirtilmiştir. pm atarak onu bilmediği bir şeye karşı cevap vermesi için yönlendiriyor, sonrasında pm - atıyor. İstemediğini dile getirdiğinde rahatsız oluyormuş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Aşağıda tüm görseller.

Ek açıklamalar(varsa): Rol bilgisi olmayan bir oyuncuyu, ooc olarak yönlendiriyor. İstemediği bir şeyi ona rolde diretiyor ve izini olmadan CK rolü yaptırıyor. En üst limitten ceza almasını istiyoruz, uzun süredir Vice RP'de oynayan bir kişinin yeni bir oyuncuya karşı tavrı böle olmamalıdır. Oyundan soğutmaya, keyif kaçırmaya yönelik tutumu.

#1 - 19.05.2026 18:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leon Khavar @RACON

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alvin Cross

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.05.2026  15:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

6. Karakter Kuralları
6.4. Karakter Ölümü (CK): CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekmektedir. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
"Alvin Cross, benim birliğimin üyesi ve aynı zamanda sunucuya, rol yapmaya yeni başlamış bir kişi. Bilgi eksikliklerini giderek ona öğretiyoruz, 75 oynama saatinin bir kısmı afk kalmasından oluşuyor. Seviyesi ise payday aldığında x4 olarak verilen exp sayesinde 7 seviye" 

Öğlen saatlerinde, Alvin Cross bir grup tarafından kaçırılıyor. Alvin Cross'u kaçıran kişiler arasında yer alan Leon Khavar onun rol ve rol terimleri konusunda deneyimsizliğinden faydalanarak /do Üzerinden CK izni için aynı mesajı yazarak yanına numaralar ekliyor. Spam yapıyor. Alvin Cross, bilgisi olmadığı için hapisten çıkması ile alakalı bir şey sanıyor. Israrla sorduğu şeye karşılık anladığı şekilde cevap veriyor. "/do Hapisten şartlı tahliye ile çıktı. /do +."

Leon Khavar /do üzerinden her seferinde yanında 1-2-3-4 şeklinde olacak biçimde arka arkaya spam yaparak yazması, görselde görüldüğü gibi /do "Alvin Cross için ck izni? (4)" ooc bir tutumdur. Ortak nezaket kurallarına aykırıdır. Bilmediğini fark ettiği için pm ile onu yönlendirmiştir.

Alvin Cross ise /do Hapisten şartlı tahliye ile çıktı yazması ise onun bilgisizliğini ve yanlış anladığını gösterir. İngilizce bir terimin kısaltması olduğu için bilgi sahibi değil.

CK izni almışçasına rol sürdürüyorlar. Alvin Cross ise onayı olmadığı yazıyor PM den yine aynı tutum ile "pm -" yanıtını veriyor Leon Khavar

Durum hakkında bilgi sahibi ve anlayış göstermesi gerekiyorken, bunu yapmıyor.  Ben kendimde Leon Khavar'a durumu izah etmeye çalıştığımda "pm -" yazarak bilmemezlikten geldi. Karşı tarafa saygı göstermesi gerekir, nezaket kuralları çerçevesinde oyuncuların rol keyfi bozulmamalıdır.

Onayı olmayan bir rol, diretilerek izinsiz bir şekilde yapılamaz. Karakter kurallarında CK ile ilgili durum belirtilmiştir. pm atarak onu bilmediği bir şeye karşı cevap vermesi için yönlendiriyor, sonrasında pm - atıyor. İstemediğini dile getirdiğinde rahatsız oluyormuş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Aşağıda tüm görseller.

Ek açıklamalar(varsa): Rol bilgisi olmayan bir oyuncuyu, ooc olarak yönlendiriyor. İstemediği bir şeyi ona rolde diretiyor ve izini olmadan CK rolü yaptırıyor. En üst limitten ceza almasını istiyoruz, uzun süredir Vice RP'de oynayan bir kişinin yeni bir oyuncuya karşı tavrı böle olmamalıdır. Oyundan soğutmaya, keyif kaçırmaya yönelik tutumu.

Öncelikle selamlar, savunmamı en kısa şekilde gerçekleştireceğim ve bu boş şikayeti kapatıcağım.

1-Do konusu: Alvin Cross karakterini hood onaylı bir bölgede hood onaylı bir oluşum üyelerini fotoğraf kamerasıyla çektiğinden dolayı yakaladık ve Las Venturas'a kaçırdık. Kaçırdıktan sonra kısa bir rol döndürdük, rol döndürdüğümüz sırada ben /do Alvin Cross ck izni? gibisinden ilk /do komutunu kullandım, haricinde yanımdaki arkadaşlarım konuştuğundan dolayı yazmış olduğum birinci Alvin Cross ck izni kelimesini Alvin Cross karakterini kullanan şahıs görmezden geldi(veya bilerekten yanıtlamak istemedi?). Daha sonra bu 4. yazışıma kadar devam etti. En sonunda yukarıda ne güzel benim yerime ss eklemiş şikayeti açan arkadaş. Belki dedik /do komutunu unutmuştur ondan yazmıyordur diye pm attı arkadaşım sonracığında ben pm attım - veya + yazabilirsin diye. Kendisi bile bile "abi yazdımta ck" dedi. Bu durumdan sonra kendisi do komutunu kullanarak + yazdı. Dolayısıyla biz de ck rolüne başlamış olduk. "yani kısaca do komutunu 1-2-3-4 defa atmamın sebebi arkadaşın cevap vermemesiydi zaten onu da pm yoluyla /do komutunu kullanarak yazabilirsin dedik."

2- CK almışcasına rol sürdürüyor demiş arkadaş: Evet ck iznini aldım, şahıs bana pm yoluyla ve do komutuyla + yazarak vermiş oldu ve karakteri ck ettik, bunda yanlış bir durum yok tamamen şahısın isteği ve onayı üzerine yapıldı ck rolü.

3- Alvin Cross karakteri yeni başlamış bahanesi: Alvin Cross karakteri 75 saattir vice roleplay oynuyor ve 7 seviye, şahısa yeni başlamış gibisinden kelimelere söylenmesi hoş bir durum değil. Yeni başlamış bir oyuncunun 75 saati olmaz, yeni başlamış oyuncu dediğin 14-15 saati falan olur. Bunu lütfen bahane etmiyelim, şahıs ck onayını verdi, ck rolü yapıldı ve bitti. Rol bitiminde (artık NC fiyatlarına mı baktı ne yaptı  ??? :-\ bilmem orasını) bize neyi onayladığımı bilmiyorum tarzında şeyler diyor, aşağıya ss'ini ekliyeceğim. Ve Alvin Cross karakteri gayet de rolünü iyi bir şekilde yapıyordu yeni başlamış bir oyuncu bu tarz kaçırılmada rolünü bile yapamaz tutulur kalır artık hangi kafaya iş yapıyorsunuz anlamış değilim? Ben 75 saati olan bir adama yeni başlamış demem.

"Alvin Cross'un hür iradesiyle pm yoluyla ve /do komutuyla ck iznini onaylaması, " 1. Konu için ss'ler (blur koyduğum yer /birlikaktif komutunda çıkan aktif listesi)

"Şahısın ck olduğu an  Alvin Cross ck 19/05/2026 15:13" 2. Konu üzerine ss "ck izni, onayı aldığım yukarıdaki ss'lerde."

"Alvin Cross'un neyi onayladığımı bilmiyorum bahanesi" 3. konu üzerine ss

"olay sonunda saatte göreceğiniz şekilde biz admin beklerken Alvin Cross ck jaili için, kendisi olay sonunda bize yazıyor benim iznimi vermediğim bilmediğim şeyi bana kullanamazsın diyor ki kendisi açıkça hür iradesiyle yukarıdaki ss'lerde görüleceği üzerine izin, onay vermiştir. Herhalde NC biraz pahalı geldi  :garip:

Kısacası viozeys kardeşim, senide anlıyorum birliğinde zaten az oyuncu var bunları kaybetmek istemiyorsun. Ancak ortada Alvin Cross'un bir hatası var, hataya katlanıcak yapacak bir şey yok. Şahısın ck'sının iptal edilmemesini istiyorum, talep ediyorum.

#2 - 20.05.2026 02:48
"olay sonunda saatte göreceğiniz şekilde biz admin beklerken Alvin Cross ck jaili için, kendisi olay sonunda bize yazıyor benim iznimi vermediğim bilmediğim şeyi bana kullanamazsın diyor ki kendisi açıkça hür iradesiyle yukarıdaki ss'lerde görüleceği üzerine izin, onay vermiştir. Herhalde NC biraz pahalı geldi  :garip:

Kısacası viozeys kardeşim, senide anlıyorum birliğinde zaten az oyuncu var bunları kaybetmek istemiyorsun. Ancak ortada Alvin Cross'un bir hatası var, hataya katlanıcak yapacak bir şey yok. Şahısın ck'sının iptal edilmemesini istiyorum, talep ediyorum.

/do üzerinden arka arkaya ck izni isteyip yanına numaralar eklemeniz spam yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Bir şeye yanıt gelmiyorsa yanıt almanızı sağlayacak şey onu sürekli olarak yazmanız değildir. Bu toksikliktir, uygun olmayan şekilde tabir edilen oyuncu profilidir.
   İşinize gelmediğinde durumdan rahatsız oluyorsunuz. Karşısınız da olan oyuncunun bilgisizliğinden faydalanamazsınız. Oldu bitti ye getirdiğiniz rol 5 dakika bile sürmüyor.

Rol yaparken önce rol bilgisinin zayıf olduğunu anlıyorsun sonrada CK izni isteyerek onu baskılıyor, bilgi edinemeden cevap vermeye zorluyorsun. Gönderdiğin pm ile de yönlendiriyorsun. Karşılığında aldığın yanıt , /do Hapishaneden şartlı tahliye ile çıktı.

Sağlıklı bir durum değil, savunma olarak bıraktığınız yanıt bile çok saçma. Kendi kendinize konuşmuşsunuz, hakkımda sahip olduğunuz yorumlar bizi alakadar etmiyor. NC parası ve oyuncuyu kaybetmek mesele değil, mesele sizin tavrınız ve kural ihlalleriniz. Yeni bir oyuncuyu korumak ve ona yardımcı olmaya çalışmakta, daha öncesinde bize yardım edenlerin sayesindedir. Herkes annesinin karnından rol yaparak doğmuyor. Bu bir oyun ooc tavrınızı çekmek zorunda değiliz. Çakallığınız ve sinsi düşünceleriniz size kalsın.

Ortak Nezaket ve saygıdan uzaksınız.

#3 - 20.05.2026 10:22

/do üzerinden arka arkaya ck izni isteyip yanına numaralar eklemeniz spam yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Bir şeye yanıt gelmiyorsa yanıt almanızı sağlayacak şey onu sürekli olarak yazmanız değildir. Bu toksikliktir, uygun olmayan şekilde tabir edilen oyuncu profilidir.
   İşinize gelmediğinde durumdan rahatsız oluyorsunuz. Karşısınız da olan oyuncunun bilgisizliğinden faydalanamazsınız. Oldu bitti ye getirdiğiniz rol 5 dakika bile sürmüyor.

Rol yaparken önce rol bilgisinin zayıf olduğunu anlıyorsun sonrada CK izni isteyerek onu baskılıyor, bilgi edinemeden cevap vermeye zorluyorsun. Gönderdiğin pm ile de yönlendiriyorsun. Karşılığında aldığın yanıt , /do Hapishaneden şartlı tahliye ile çıktı.

Sağlıklı bir durum değil, savunma olarak bıraktığınız yanıt bile çok saçma. Kendi kendinize konuşmuşsunuz, hakkımda sahip olduğunuz yorumlar bizi alakadar etmiyor. NC parası ve oyuncuyu kaybetmek mesele değil, mesele sizin tavrınız ve kural ihlalleriniz. Yeni bir oyuncuyu korumak ve ona yardımcı olmaya çalışmakta, daha öncesinde bize yardım edenlerin sayesindedir. Herkes annesinin karnından rol yaparak doğmuyor. Bu bir oyun ooc tavrınızı çekmek zorunda değiliz. Çakallığınız ve sinsi düşünceleriniz size kalsın.

Ortak Nezaket ve saygıdan uzaksınız.
Burada ben bir hata görmüyorum savunmamda dediğim gibi, ortada yapılmış normal doğal onaylı bir rol var. Hâlen kendi kendine laf üretip "yeni oyuncu" tarzında kelimelere bürünüp  :garip: haklı çıkmaya çalışıyorsun?

Gönderdiğin pm ile de yönlendiriyorsun. Karşılığında aldığın yanıt , /do Hapishaneden şartlı tahliye ile çıktı. demişsin, biz ne bilelim şahıs hapishaneden çıkmışcasına ona göre rol yapıyor yapmıyor? /do komutunu kullanmayı biliyor sonuçta, ck izninide biliyor ve bilerekten bana pm'den izin ve do'dan onay da veriyor?? Bunda hiç bir yanlış görmüyorum kardeşim. Yönlendirme falan demişsin, biz 7/24 şahısın bize cevap vermesini mi bekliyeceğiz bu durumu görmemezlikten göremez bu şahıs.

Şahıs tüm onaylarını verdi, ortada aktif bir ck etme rolü döndü, rol bitti ve bu şahıslar beni PM aracılığıyla darlayıp duruyorlar yok şahıs yeni falan.. Gerek yok o tarz şeylere kardeşim, rol yapıldı onayımızla beraber şahısı bir güzel ck ettik. Kişi yeni oyuncuda değil, dediklerimin arkasındayım yani, onaylı bir rolü sürdürdük ben ortak nezaketlik bir durum göremiyorum lütfen algı yaratmaya çalışmayın kimse'nin PM yoluyla rahatsız etmesini çekmek zorunda değilim ondan dolayı pm- yazdım zaten. Çakal falan ayıp oluyor bir daha deme öyle şeyler sonra üzülüyorum bak :'(

Şahısın ck'sının iptal edilmemesini istiyorum, talep ediyorum.

#4 - 21.05.2026 10:48
Şikayet incelendi. Öncelikli olarak oyuna bir karakter yeni başlamış olsa da tüm kuralları bilmek durumunda fakat, bir oyuncuya sürekli olarak "CK?" şeklinde sorulması da hatalı. İki tarafında hataları var iki tarafa da uyarı verilecek. CK rolü iptal edildi.