Öncelikle belirtmek isterim ki, Castello suikastının faili Jeff değildir. Bu organize eylem, tamamen kendi aralarında planlama yapan üç kişi tarafından tasarlanmıştır; bu isimler arasında ne Lawrence ne de Jeff var..
Ortada hiçbir somut kanıt yokken, asılsız ve tutarsız bilgilerle Castello suikastını Jeff ile ilişkilendirmişsiniz. Bahsettiğiniz "iki Premier" mevzusu tamamen havada kalan, hiçbir rolsel dayanağı olmayan bir iddiadan ibaret maaleseff. Rolde adını geçirdiğiniz karakterlerin üçte ikisinin 3'te 2'si bu olayla uzaktan yakından hiçbir alakası yok.
Ressler ve Harrington Konusu,
Bu iki karakterin birlikteliği ve tanışıklığı, daha önce Idlewood Pizza Stack’in yanındaki otoparkta düzenlenen stant gününde çevreye zaten bilerekten yansıtılmıştı. Ekip üyelerinin Harrington ile yan yana gelmesi karakterler açısından sakıncalı ve tehlikeli olduğundan, ekipteki herkes topluluk içinde birlikte görünmemeye büyük bir özen gösteriyordu. Bir araya gelineceği zaman ise tamamen gizli ve ortak noktalarda buluşuluyordu.
Lawrence Karakterinin Durumu (Trol Rolü):
Lawrence karakteri, birlikten çıkıp herkesi trolledikten sonra sizin mekanınıza gelerek birçok kişiye sebepsiz yere ateş açtı. Bizimde kabul etmediğimiz bu eylemi "rol" olarak değerlendirmek mantık dışı geliyor bana. Nitekim bu kabul edilemez tavrından ötürü Lawrence Harrington karakteri sunucudan yasaklandı yetkililer tarafından. Tamamen trol amaçlı yapılan ve OOC (oyun dışı) cezayla sonuçlanan bir eylemi IC (oyun içi) rollere dahil etmeye çalışmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok tarafımca. Bir parti başkanının, koca bir suç ailesini tek başına basması rol mantığına ve sunucu konseptine doğasına başlı başına aykırı bir durum.
Rustin ve sürdüğü izler;
Rustin Schwarz, Watson karakterine geçmiş zaman kipiyle "Görevin neydi?" sorusunu yöneltiyor ve onun eski bir CIA görevlisi olduğundan, şimdilerde ise yeni bir kariyer ve farklı atılımlar peşinde koşturduğundan kısaca bahsediyor. Sormak istiyorum: Rol gereği Ronald Watson ismini hiç mi araştırmak istemediniz? Ronald, ekibin en alt kademelerinde yer alan bir isimdir. Bu adam kimdir? Neyin nesidir? Anlattıklarının doğruluk payı nedir diye en ufak bir rolsel sorgulama yaptınız mı? Hiç sanmıyorum böyle bir şeye kalkıştığınızı.
Biz her rolün en ufak detaylarını bile atlamamak için bu kadar özen ve çaba sarf ederken karşılığında bu denli haksız ithamlarla ve mantık hatalarıyla karşılaşmak gerçekten üzücü bir durum. Ek olarak, ekipteki herkes eski asker kökenlidir ve bu durum D. Ferguson’un kayıtlarında da açıkça yer almaktadır. Maalesef attığınız neredeyse her adım hatalı ve rolsel gerçeklikten uzak bir o kadar tutarsız.
Ses Kaydı rolü;
Son olarak, Rustin’in yaptığı ses kaydı rolüne değinmem gerekiyor. Rustin hem konuşulanlardan bahsetmiş hem de bu ses kaydı rolünün içerisine görsel bir metni (m4) sığdırmaya çalışmıştır. Ses kaydında görsel bir detayın bulunması, nereden baksan mantık dışı bir hareket olsa gerek. Sizce de öyle değil mi?
Bizler rolün kalitesi ve sürdürülebilirliği için uğraşırken, bu tarz tutarsızlıkların ve kural ihlallerinin son bulmasını ne kadar temenni etsekte nafile.