PM’de konuştuğum kişi başka birine şikayet açıyor, ardından oradaki SS üzerinden bana da pay çıkarılmaya çalışılıyor. ‘Sen ne alaka?’ denecek durum tam olarak bu zaten.
PM konuşmasında ‘uyuşturucu falan soracaklardır kesin’ dememin sebebi tamamen tahminde bulunmamdır.‘jackin arabası, haberim yoktu diyicem?’ mesajı da tamamen konuşma akışında yazılmış bir cümledir. Buradan kesin bilgiye sahip olduğum anlamı çıkarılamaz. Zaten cümlenin kendisi bile net bilgi değil, ne deneceğine dair kararsız bir ifade içeriyor. Olayı biliyormuş gibi davranmadım veya bu bilgiyi IC avantaj için kullanmadım.
Arkadaş "mixing"in ne olduğunu tam olarak bilmiyor sanırım
. Ben söyleyeyim.
Mixing; oyuncunun OOC bilgiyi IC avantaj için kullanmasıdır. Burada ne bir avantaj sağlama, ne bilgi aktarma, ne de bilinçli bir ihlal söz konusu yoktur. PM konuşmaları bağlamından koparılarak gereksiz şekilde büyütülmüş.
Tamamen şüphe üzerine açılan bir şikayet, gönlün bu yandan ferah olsun. Açıklaman için sana teşekkürler, en azından kanıt niteliği taşıyan bir mesaj olmuş öncekilere göre. Ancak; dediğim gibi, orada sorgu odasına olmadığınız ne-mağlum hemen ardına, jaile atıldığınız için böyle bir yol izledim. Bu arada, mixingin ne olduğunu bilebilecek bir kapasiteye sahibim, en azından bunu böyle görüyorum. "OOC bir bilgiyi, IC avantaj için kullanmak." Aslında, tabir buna benzetilebilir ama bahsettiğimiz mevzu bu değil, Mixing ise, IC yollardan öğrenemeyeceğin bir bilgiyi, OOC yollar ile /pm & discord, & ts üzeri şeyler ile ele geçirip bunu role dökmen şeklinde bir örneğe benzetilebilir. Tam olarak da, kanıtta bunu destekliyor,
"Uyuşturucu falan soracaklardır kesin, Jack'in arabası haberim yoktu diyecem." Jack'in IC yollar ile bu bilgiyi etmesi imkansız zaten bir kere, rol buna bağlı ilerlemesede pmler ise ortada.
İyi roller.