Öncelikle merhabalar, sizleri böyle bir konu üzerinden yormak istemezdim. Gerekli açıklamalarımı ve destekleyici kanıtları ortaya bırakıp sizin insiyatifinize bırakacağım.
Oyuna yeni başlayan karakterlerin belirli bir süreç içerisinde
"Agresif rol" yapılmamasının gerektiğini arkadaştan iyi biliyorum. Zaten arkadaşa da
"Agresif rol" müdahelesinde bulunmadım. Belirli yerleri ekran görüntüsü alabildim, üst mesajları page ve chat temizleyici kaldırmadığı için yeterli olabileceğini sanmıyorum ama yine de size bunları "Chatlog" kısmından alıntı yaparak gönderebilirim.
Olayın başlangıcı Idlewood'un üzerinde bir kaza gerçekleşti, arkadaşa araç ile çarptıklarını gördüm ve olay yerine bakmaya gittim. Arkadaşa sanki kuş çarpmış gibi yerden kalkıp koşup zıplamaya ve gerçekliği yansıtmayacak şekilde sopa çıkartması ile rolsel olarak maytap geçtim. Burada yaptığı zaten "NonRP". Arkadaş ile hiç bir husumetim olmamasına rağmen tekrardan "Chatlog" kısmında da göründüğü gibi dostça yaklaşıp, rol yapmaya çalıştım. Bana sürekli "Buraya gel!" , "Gel!" gibi hitapta bulunarak beni oyun içerisinden kışkırtmaya çalıştı. Ben de ViceRP'nin karakter oluşturma da başlı başına olan "Sürekli Roleplay" kavramını uygulayaraktan rolü baltalamamaya özen gösterdim. Yanıma gelip "Sen kimsin?" diyince, "Bir daha burnunu bilmediğin insanlara sürtme, çeneni kırarım bak." , "Bu saatten sonra baban bile olabilirim." diye bir söylem de bulundum. Ardından rolü devam ettirmek yerine bana "PM" üzerinden "Sana şikayet oluşturacağım." , "Forum ismin nedir?" şeklinde hitapta bulundu. Ben de seve seve forum ismimi verip şikayeti yanıtlama gereksinimin de bulundum.
Gerekli kanıtlar;