Konu: [03.02.2026 - Philip Dunsford] DM, Trolling, Non-RP  (Okunma sayısı 132 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.02.2026 00:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Philip Dunsford ( @stockholm )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Len Foster ( @WesleySneijder ), Ernesto Burris ( @leon5858 ), Louis Robles ( @kuralsiz )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.02.2026 21:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.
OOC Nezaket: Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.
Kolluk kuvvetlerini kovalamaca sırasında takip etmek, kovaladığı kişiye destek olmak amacıyla pit atmak vb. tüm sabotaj hareketleri yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 21:30 civarında Len karakteri ve Samuel karakterim Vice-RP'ye ait olan bir işyerinde soygun yapmaktaydık. Çuvalları araca yüklerken birden Philip karakteri uzaktan koşarak gelip Len'in kiralamış olduğu aracı hiçbir emote vermeden çaldı ve ilerledi. Ernesto isimli polisin kullandığı ekip aracına çarptı. Biz bu sırada diğer siyah araca binip kaçmaya çalışırken sanırım polislere bizim soygun yaptığımızı söylemiş (Retarted RP, kim soyguna gelen polislerin çalıntı arabayla yanına gidip yönlendirme yapar bilmiyorum). Ardından polisler bizi kovalamaya başladı. Bu sırada karakter araçla kovalamacayı takip etti. Bir süre sonra polisin anonsu üzerine durduk. Polisle konuşmaya çalışırken beklediğimiz sırada Kişi aracıyla bizim aracımızı uçurumdan aşağı itti (1. ss'te bulunan yere, @leon5858 ve @kuralsiz bu duruma şahit oldu, Louis karakteri megafondan "Hey!" şeklinde bağırdı.). Daha sonrasında yukarı çıkmaya çalışırken şahıs ısrarla aracıyla bizi ittirmeye ve çarpmaya devam etti. Bu sırada yukarıda bekleyen polisler gitti ve şahıs bizi ittirmeye çalışırken araçla birlikte göle düştü. Bu sırada aracı çıkartmayı başardık ancak yukarı çıkıp çok kere carjack atmaya çalıştı. Atamayacağını anlayınca alakasız bir şekilde aracımıza binip trollemeye devam etti. Araç içerisindeyken IC hiçbir şekilde ismimizi bilmemesine rağmen "Sam'i tanıyorum ben" şeklinde konuştu (3.ss). Daha sonrasında rapor atıp sürekli RP kuralı gereği role devam ettik. Pawnshop'a gittik. Pawnshop'a gidip araçtan indiğimizde herhangi bir emote vermeden sebepsiz şekilde bizi yumruklamaya başladı (DM, 4.ss ve sonrası). Daha sonrasında polisi arayıp dükkanını soyduğumuzu söyledi. Bu sırada yaralı sürem bitip ayağa kalktım ve tekrar yumruklayarak bayılttı. Biz role devam ettik ancak şahıs PM üzerinden kışkırtmaya ve "HAHAHAHA", "sakızımı cak cak çiğniyorum" tarzı ortak nezakete uymayan yazılar yazmaya başladı. Rolün sonunda sürekli RP kuralına uyduğumuz için alakasız şekilde karakterlerimiz IC hapse girdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahıs yüzünden 3 saat OOC troll olayları IC'ye uygun hale getirip rol yapmak zorunda kaldık. Aynı zamanda IC ceza aldık. Şahsın yaptığı hareketlerin tamamen troll amaçlı olduğunu düşünüyorum. Şahsın gerekli cezayı alması ve rolün karşılığında girdiğimiz IC zararın kapatılmasını talep ediyorum.

#1 - 04.02.2026 00:10
Araç içerisindeyken IC hiçbir şekilde ismimizi bilmemesine rağmen "Sam'i tanıyorum ben" şeklinde konuştu (1.ss)
Şahitliğimi onaylıyorum , rol zevkimizi batırdı maalesef.
[url]https://hizliresim.com/tn85pqu
[url]https://hizliresim.com/levss2s

#2 - 08.02.2026 02:06
Şikayet incelendi.

Karakter İllegal Kural İhlali + Trolling + Ortak Nezaket sebebiyle cezalandırılacak. IC ceza alan karakterlerin ise IC sicili silinecek.

K&A