Konu: Toplu ihlaller zinciri.  (Okunma sayısı 113 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.01.2026 16:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Emerick_Ulises @rainb0w / Adam_Baldwin/ Kasimer_Casilas @Kasimer  / Cesar_Enrique @Cross / Micheal_Schmidt @VanKyk / Christian_Fontecchio/ Foden_Cruyf @ege the b3st / Tristan_Ruales @Redkeys

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Luke_Grifitts-Toby_Grando
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
Uygunsuz Roller

Oyuncuların rahat rol yapabilmesi adına bazı rollere kısıtlama veya tam yasaklama getirilmiştir. Oyuncular bu hassas kurallara kesin ve istisnasız olarak uyulmaması halinde platformdan uzaklaştırmaya kadar gidebilecek ağır yaptırımlar uygulanabilir.  Bu kısıtlamalar Uygunsuz Roller başlığı altında toplanmıştır. Kurallarda belirtilen izinsiz eylemler veya bu izinlere zorlama teşebbüsleri kuralı ihlal edecektir.

9.1. Kısmi yasaklamaya tabi tutulan uygunsuz roller:
- işkence
- bir uzuvu kesme, koparma, vb.
- bir oyuncuyu tiksindirebilecek her türlü uygunsuz davranışlar
- reşit olmayan (18 yaş altı) karakter yönetmek

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

GENEL İLLEGAL KURALLAR

İllegal birlik liderlerinin mix yaparak karşılıksız veya minimum çıkar seviyesi ortaya koyularak (buna benzer girişimler kendini belli etmekte ve rahatlıkla anlaşılabilmekte) birbirleriyle taraf olmaları, gruplaşmaları kesinlikle yasaktır.

Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Emerick_Ulises:
Tarafıma karşı birden fazla kez Deathmatching ve Spawn Kill yaptı. Bunun dışında araçla ezilmesi gereken durumlarda karakterin hiç düşmemesi gibi, oyun mekaniğine uymayan hareketler sergiledi. Bu durum birkaç saniyelik lag ile açıklanabilecek bir şey değil, sürekli tekrar ediyor. Bu yüzden avantaj sağlayan üçüncü parti yazılım şüphesi oluştu ve bununla ilgili ayrıca şikayet açtım.

Adam_Baldwin:
Hiçbir rol sebebi yokken NOOB DM yaparak beni yere düşürdü. Sonrasında /piss komutunu kullanarak hem tiksindirici hem de kurallara aykırı bir rol yaptı. Bu davranışlar Uygunsuz Rol, Retarded RP ve Non-RP kapsamındadır.

Kasimer_Casilas:
Sebepsiz yere olaya dahil olup NOOB DM ve Retarded RP yaptı Cesar Enrique ve Adam_Baldwin ile olan fotoğrafta.

Cesar_Enrique:
Kasimer_Casilas ve Adam_Baldwin ile birlikte, ben normal şekilde dururken organize olarak üzerime geldiler ve NOOB DM ihlalini gerçekleştirdiler. Ayrıca anlamsız /me emoteleriyle rolü sürekli bozdu. Kısa süre içinde aynı birlikten kişiler tarafından defalarca düşürülmem, bunun tesadüf olmadığını açıkça gösteriyor.

Micheal_Schmidt:
Spawn Kill ve Deathmatching ihlallerine katıldı. Gerçeklikten uzak, rolü umursamayan bir tavır sergiledi.

Christian_Fontecchio:
Maskeli_16315 ID ile beni düşürdükten sonra, başka bir karakterin gelip üzerime /sit yazması ve “Naber köle” gibi aşağılayıcı ifadeler kullanması açık şekilde Uygunsuz Rol ve Retarded RP ihlalidir.

Foden_Cruyf:
Bana karşı Deathmatching ve Spawn Kill yaptı. Kanıtlarda Maske#21769 olarak görülüyor.

Tristan_Ruales:
Foden_Cruyf’un yaptığı Spawn Kill eylemini devam ettirerek olaya dahil oldu

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

[/url

]

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak eklemek istediğim genel olarak bakıldığında, bu kişilerin birlik halinde hareket ettiği çok net. Bir kişi saldırıya geçtiği anda diğerlerinin çok kısa sürede olay yerine gelmesi normal değil. Bu durum mixing şüphesini güçlendiriyor. Kanıtların saatlerine bakılarak incelenmesini özellikle rica ediyorum.

#1 - 20.01.2026 20:38
Şahitliğimi onaylıyorum, kendilerini üstün görerek ihlal yapıyorlar. Cezalandırılsın.

#2 - 20.01.2026 20:56
Merhaba, şikayetin beni ilgilendiren kısmı hakkında söyleyeceklerim:

Hood bölgemizde kendi aramızda veranda da rol yaparken gelip baltalıyor, bize sataşıyorsunuz. Karşılık vermiyorum, rolümü sürdürüyorum ancak bunu devam ettirdiğinizde birlik üyelerim tarafından silahla kovalanıyorsunuz, bende silahlı olduğum için benimde vurmam isteniyor ve sizi vuruyorum.
Toby Grando isimli şahısla PM'den zaten konuyu konuşup anlaştık, hatta onu sonradan role dahil etmeye çalıştım iyi geçinmek adına. Ancak yine yaygaralık yaptınız ve ateş aldınız, bu seferde Dai karakterini vurabildim. Zaten ateş açan bir ben değildim, birden fazla kişi size ateş açıyordu.

Toby karakteri ateş alıyor, kaçıyor. Kovalıyoruz ve ben düşürüyorum.
https://ibb.co/sd4MmPFM

Vurulmanıza rağmen yine hooda gelip, saçma rollere girişerek rolümüzü baltalıyorsunuz, tekrar kaçıyorsunuz ve ateş alıyorsunuz. Bende mecbur ateş açıyorum. SS'te chatloga bakarsanız yaptığınız rolü görebilirsiniz.
https://ibb.co/5g5DG5yT

Burada da Dai karakterini birden fazla silahlı kişi kovalıyoruz, ben vuruyorum. Sadece bir kere vurmuşum zaten, aynı düşüşünü iki ayrı SS olarak atmışsın.
https://ibb.co/ksYJ805N
Dai karakteri, bir kere vurdum. /hasarlar'ı SS almış sadece. Aynı düşüşü, saate bakabilirsiniz.
https://ibb.co/fV0V82vr

Tarafıma yapılan şikayetin savunması bu şekilde, yine de sizi role katmaya çalıştım. Toby karakteriyle iletişim kurarak anlaştım, bunu sorabilirsiniz. Kendi açımdan bir ihlal göremedim açıkçası.

#3 - 20.01.2026 21:58
Hasar loglarından herşeye bakılabilir arkadaş bizim sslerimizi bize atarak bir nevi çarpıtma yapıyor, kendini haklı çıkarmaya çalışıyor savunulucak bir yanınız yok herşey ortada ve net.

#4 - 20.01.2026 22:00
Hasar loglarından herşeye bakılabilir arkadaş bizim sslerimizi bize atarak bir nevi çarpıtma yapıyor, kendini haklı çıkarmaya çalışıyor savunulucak bir yanınız yok herşey ortada ve net.
hahaha tamam

#5 - 20.01.2026 23:25
Karakterler yasaklandı, şikayet arşiv.