Konu: [05/08/2025] Jochenn Eichenwald - Güvenli Bölge İhlali  (Okunma sayısı 94 defa)

#0 - 05.08.2025 04:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jochenn_Eichenwald @satxn

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gerek yok.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05/08/2025 03:28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Non RP emote, Güvenli Bölge ihlali, Türkçe Terim, Ortak Nezaket
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İlgili kişi Ocean Bar içerisinde birisiyle tartışıyor ve tonla küfürler ediyor. Sürekli Almanca dil (/k) ile "tanrını şöyle böyle" diyerek küfürler yağdırıyor bu artık OOC küfüre giriyor. Güvenli bölge olduğunu bilmesine rağmen orda yapan bir sürü oyuncunun rolünü etkiliyor, chat kirliliğine sebep oluyor. Sürekli olarak agresif roller gerçekleştirerek rol ortamını bozuyor.  Kahkaha spamı atıyor dört kez art arda. Ayırca Almanca dil üzerinden "Lan" kelimesi kullanıyor. Birde "/do Ayar oldu" diye bir emote yok, do kanalının amacını anlatmama gerek yoktur diye düşünüyorum.  Kısacası Troll mü dersiniz yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama o kadar çok chat kirliliğine sebep oldu ki ihlaller yaparak doğru düzgün rol yapamadım.

Ayrıca sslerin saatini iyi inceleyin. Bunu 15-20 dakika boyunca sürdürüyor orada.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://www.upload.ee/image/18428864/1.png
https://www.upload.ee/image/18428935/2.png
https://www.upload.ee/image/18428936/3.png
https://www.upload.ee/image/18428937/4.png
https://www.upload.ee/image/18428968/5.png

Ek açıklamalar(varsa): nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

#1 - 05.08.2025 10:03
Kardeşim, ilk öncelikle oyun bilgini sorgulamam gerekir ki dediklerimin hiçbiri OOC'ye kaçamaz çünkü bunlar IC yani rol içi terimler :D Senin oyun içinde tanrına küfür etmem OOC'de tanrına hakaret ettiğim anlamına gelmez, benim karakterim tanrıya inanmayan ve bu yüzden ağzına geleni söyleyen bir karakter olabilir, bu yüzden ilk önce açtığın şikayeti altı dolu olan şeyler ile aç <3

Türkçe terim kullandığımı hatırlayıp /b wg atıyorum, ayrıca bu normal çünkü agresif rollerde normal hayatta kullandığımız bir türkçe terimi yanlışlık ile yazmam gerçekleşebilir, bunu WG atarak zaten yanlışlık olduğunu belirtiyorum.

Hatalı emote atmıyorum, "/do Ayar oldu." bir durum komutu, yani /do durum belirtmek için kullanılan bir komut. Ben ise durum belirtip karakterimin ayar olduğunu dile getiriyorum, bu ne kadar gülünçte olsa hatalı bir emote değil.

Ayrıca, ortak nezaket ihlalim yok çünkü ben senin OOC kanallardan değerlerine küfür etmiyorum, IC'de ediyorum ve bu kural dışı değil. Her karakter, her karakter ile böyle bir etkileşime geçebilir, eğer bununla alakalı bir şikayetin varsa LSPD'ye şikayet edip hakaretten dava açabilirsin.

Ortak nezaket ihlali yapmadım, non-rp emotem bulunmuyor. Fakat GBI ihlali yaptığımı inkar etmiyorum. Ayrıca türkçe terim kullandığımı farkedip yanlışlığı düzeltmek adına /b wg atıyorum, fakat bunuda bir ihlal olarak sayabiliriz.

Tekrardan hatırlatmam gerekir ki, karakterler arasında dönen hakaretler Ortak Nezaket'e girmez, çünkü bu IC bir durum. Bunun dışındaki ihlallerden bir ceza almakta sakınca bulmuyorum, gereği uygulanabilir.. İyi roller Vice.

Ayrıca bıraktığın not pek bir kırıcı olmuş, sonuçta yaşı büyük ve olgun insanlarız.. Eğlenmek herkesin hakkı, öyle değil mi kötek vuran kardeş :DD

#2 - 05.08.2025 12:44
Kardeşim, ilk öncelikle oyun bilgini sorgulamam gerekir ki dediklerimin hiçbiri OOC'ye kaçamaz çünkü bunlar IC yani rol içi terimler :D Senin oyun içinde tanrına küfür etmem OOC'de tanrına hakaret ettiğim anlamına gelmez, benim karakterim tanrıya inanmayan ve bu yüzden ağzına geleni söyleyen bir karakter olabilir, bu yüzden ilk önce açtığın şikayeti altı dolu olan şeyler ile aç <3

Türkçe terim kullandığımı hatırlayıp /b wg atıyorum, ayrıca bu normal çünkü agresif rollerde normal hayatta kullandığımız bir türkçe terimi yanlışlık ile yazmam gerçekleşebilir, bunu WG atarak zaten yanlışlık olduğunu belirtiyorum.

Hatalı emote atmıyorum, "/do Ayar oldu." bir durum komutu, yani /do durum belirtmek için kullanılan bir komut. Ben ise durum belirtip karakterimin ayar olduğunu dile getiriyorum, bu ne kadar gülünçte olsa hatalı bir emote değil.

Ayrıca, ortak nezaket ihlalim yok çünkü ben senin OOC kanallardan değerlerine küfür etmiyorum, IC'de ediyorum ve bu kural dışı değil. Her karakter, her karakter ile böyle bir etkileşime geçebilir, eğer bununla alakalı bir şikayetin varsa LSPD'ye şikayet edip hakaretten dava açabilirsin.

Ortak nezaket ihlali yapmadım, non-rp emotem bulunmuyor. Fakat GBI ihlali yaptığımı inkar etmiyorum. Ayrıca türkçe terim kullandığımı farkedip yanlışlığı düzeltmek adına /b wg atıyorum, fakat bunuda bir ihlal olarak sayabiliriz.

Tekrardan hatırlatmam gerekir ki, karakterler arasında dönen hakaretler Ortak Nezaket'e girmez, çünkü bu IC bir durum. Bunun dışındaki ihlallerden bir ceza almakta sakınca bulmuyorum, gereği uygulanabilir.. İyi roller Vice.

Ayrıca bıraktığın not pek bir kırıcı olmuş, sonuçta yaşı büyük ve olgun insanlarız.. Eğlenmek herkesin hakkı, öyle değil mi kötek vuran kardeş :DD

Oyun bilgimi sorgulayan birisinin güvenli bölgede böyle sözde "roller" yapıp bir sürü kuralı ihlal etmesi de ayrı komik. Açtığım şikayetin altı dolu bir sürü ihlal yaptın orda. "Allah" yerine "Tanrı" yazıp art arda küfür edip bunu "IC rol kardeşim" diyerek meşrulaştırılmasını doğru bulmuyorum.  IC kanaldan OOC küfürler ettiğini düşünüyorum ben açıkçası. Bu kadar dini ailevi küfür edip sonra "lan" felan yazmak ilginç geliyor doğrusu. Pekte IC role benzemiyor ama hadi neyse öyle olsun. /b kanalını kullanman bile RPFBL' ihlaline giriyor.  /b wg diye bir şey yok, bunu yazınca önceki yazdığın şey iptal/delete olmuyor. Roleplay'de böyle bir kavram yok sadece oyuncudan oyuncuya türemiş bir saçmalıktan ibaret. Tamamen insanların rolünü baltaladın orası güvenli bölge olmasını bildiğin halde bunu yaptıysan amacının ne olduğu az çok belli oluyor.

Not kısmına kırılmana üzüldüm. Bir atasözü sadece. Çokta kafaya takmamalısın kardeş :DD

#3 - 06.08.2025 11:09
Dostum burada ihlal konusundan bahsedecek en son kişi sensin, sizi vurduğumuzda on kere q attınız kalkıp sıktınız fakat yine düştünüz, hatam olmuş olabilir. Kinle açılmış bir şikayet orada on kişi var şikayet açmıyor. Gidip sen şikayet açıyorsun. Yok ıcden ooc sövüyor saçma sapan banlatmak için üzerime oynuyorsun belli. Vuruldunuz diye bu kadar kinlenmeyin dostum. Kendimi de savunmuyorum fakat admin baktığında şikayetin ne ile açıldığını görecektir.

Ayrıca, senin benim IC söylemlerimi OOC kabul etmen birşeyi değiştirmez, kurallar burada sana göre işlemiyor :D

#4 - 06.08.2025 13:03
Merhaba, şikayet detaylıca incelenmiş olup olayın hem içerik hem de kapsam açısından kurallarla çelişen yönleri net biçimde fark edilmektedir. Öncelikle, "karakterim tanrıya inanmıyor, o yüzden istediğimi söylerim" yaklaşımı roleplay özgürlüğü kavramının yanlış yorumlanmasıdır. IC özgürlük rolün mantıksal bütünlüğü ve sunucu kuralları çerçevesinde geçerlidir.  İkincisi, Türkçe terim kullanıp ardından /b wg yazmak ihlali ortadan kaldırmaz. Aksine, IC kanal üzerinde yapılan hatalı bir söylemin sadece bir kısaltmayla geçiştirilmesi yerine uygun kanal ve şekilde düzeltilmesi gerekir. "Yanlışlıkla yazmak" tüm herkes tarafından yapılabilecek bir insani hata olabilir ancak bunun tekrarlı olması artık alışkanlık düzeyine çıkar ve kural ihlali sayılır. Özellikle agresif rollerde bu gibi kaçak ifadelerin normalleştirilmesi kabul edilemez. Üçüncü olarak, /do "Ayar oldu" ifadesi role hiçbir katkı sunmayan karşı tarafa bir bilgi aktarmayan, sadece IC duyguyu dışavurmak için kullanılan ve teknik anlamda Non-RP emote sınıfına giren bir kullanımdır. /do komutu, çevresel durum ya da diğer oyuncuların değerlendirmesi gereken bilgileri paylaşmak için vardır. Kişisel ruh hali ya da "ayar olmak" gibi anlamı yoruma açık kavramlar /me ile ifade edilmelidir. Dolayısıyla emote hatası da açıkça mevcuttur. Son olarak, savunmanız boyunca kullanılan alaycı, küçümseyici üslup, sorun çözme odaklı bir yaklaşım sergilemediğiniz gibi durumun ciddiyetini kavramadığınızı da göstermektedir. Forum - Oyuncu Şikayetleri "eğlenmeye geldik" gibi ifadelerle geçiştirilecek bir mecra değil, oyuncuların haklarını savunabildiği, rollerin ve kuralların ciddiyetle ele alındığı bir yerdir. Özetle şikayet içerisinde tarafınıza yöneltilen güvenli bölge ihlali, chat kirliliği, uygunsuz emote kullanımı, dil suistimali gibi toplu ihlaller yeterli kanıtla desteklenmiştir. Yapmış olduğunuz davranışlar, birden fazla oyuncunun rol deneyimini olumsuz etkilemiş ve güvenli bölge olan bir alanda bir çok oyuncunun rol deneyimini olumsuz etkilemiş olarak görüntülenmektedir. Bu sebeple Jochenn_Eichenwald karakteri Güvenli Bölge İhlali ve NonRP kapsamında cezalandırılacak.
« Son Düzenleme: 06.08.2025 13:06 Pink »