Konu: Luca Lucchesi - God + CamHunt  (Okunma sayısı 304 defa)

#0 - 04.05.2025 20:14
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luca_Lucchesi @ @atomfurki
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Yok
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.05.2025 / 18:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşın birliği ile savaş halindeyiz ve rolde ona sıkacağım, defalarca sıkmama rağmen düşmüyor ve benim geldiğimi gördüğü esnada camhunt açıp beni seyrediyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın ceza almasını arz ederim, rol zevkimizi alt üst ediyor böyle oyuncular.
« Son Düzenleme: 06.05.2025 20:07 LoTus0 »

#1 - 04.05.2025 20:30
Oyunun sesleri bende kapalı, yeni skybox yüklediğim ve skybox'un oyuna kattığı hava bakmak için ctrl+v yaptım kamera modunda buga takıldım (sistemim düşük olduğu için kameraya geçerken buga takılıyorum), bugdan çıkmayı bekledim sonra Ancelotti's Caffé'nin bir fotoğrafını aldım ve ardından kamerada gezerken bir anda öldüm. Kısacası tamamen samp bugu. İyi akşamlar, iyi çalışmalara dilerim.

#2 - 04.05.2025 21:17
Oyunun sesleri bende kapalı, yeni skybox yüklediğim ve skybox'un oyuna kattığı hava bakmak için ctrl+v yaptım kamera modunda buga takıldım (sistemim düşük olduğu için kameraya geçerken buga takılıyorum), bugdan çıkmayı bekledim sonra Ancelotti's Caffé'nin bir fotoğrafını aldım ve ardından kamerada gezerken bir anda öldüm. Kısacası tamamen samp bugu. İyi akşamlar, iyi çalışmalara dilerim.

Kamera modunda olmak, teknik olarak hasar alınmasını engelleyen bir durum değildir. Dolayısıyla bir oyuncunun bu moddayken hasar almaması, bu gerekçeyle açıklanamaz. Bu sadece durumu geçiştirmek için öne sürülen yetersiz bir savunmadır.

Ortada açık bir şekilde hile şüphesi vardır. Bu durumun detaylı şekilde incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür ihlallerin, “kamera modundaydı” gibi gülünç ve mesnetsiz bir gerekçeyle kapatılması hem oyunun bütünlüğünü zedeler hem de diğer oyuncuların emeğini hiçe sayar.

Gereğinin yapılmasını ve konunun ciddiyetle ele alınmasını rica ediyorum.

#3 - 05.05.2025 18:07
Merhaba, öncelikle okul ve özel hayatımdaki yoğunluk sebebiyle savunmamı geç ilettiğim için kusura bakmayın. Konuyu tekrar sakince değerlendirdiğimde bazı noktaları daha net şekilde ifade etme gereği duydum.

Bu platformda bulunduğum süre boyunca hiçbir zaman 3. parti yazılım, hile, mod ya da oyun içi avantaj sağlayacak herhangi bir dış müdahale kullanmadım, kullanmam da. Oyun içindeki davranışlarım her zaman kurallar çerçevesinde ve adil oyun anlayışıyla şekillenmiştir. Bu konuda hem vicdanım rahat hem de birlikte oynadığım birçok kişi şahittir.

Olay anına gelecek olursak, o esnada ekran görüntüsü almak amacıyla SA:MP eklentisi içinde yer alan standart bir görünüm modunu (“Alt+V”) aktif hale getirmiştim. Bu mod aktifken karakter, oyun mekanikleri gereği hareketli kalmış gibi görünüyor, ancak teknik olarak "AFK" sayılmıyor. Bu nedenle üzerimde AFK simgesi çıkmıyor ve karakterim yerinde yürüyormuş gibi görünmeye devam ediyor. Ayrıca bu görünüm modundayken can barı görüntülenmediği ve oyunun seslerini kendim kapattığım için üzerime ateş edildiğini fark etmiyorum. Eğer böyle bir durumu fark etmiş olsaydım elbette karşılık verirdim.

Kullandığım bu özellik, herhangi bir avantaj sağlama amacı taşımayan, yalnızca ekran kaydı ve benzeri görsel işlemlerde kullanılan bir fonksiyondur. Herkesin erişimine açık ve yaygın olarak bilinen bir eklenti özelliğidir. 3. parti veya müdahale içeren herhangi bir yazılım söz konusu değildir.

Savunmam bu şekildedir. Takdir siz yöneticilerindir.

#4 - 05.05.2025 20:13
Merhaba, öncelikle okul ve özel hayatımdaki yoğunluk sebebiyle savunmamı geç ilettiğim için kusura bakmayın. Konuyu tekrar sakince değerlendirdiğimde bazı noktaları daha net şekilde ifade etme gereği duydum.

Bu platformda bulunduğum süre boyunca hiçbir zaman 3. parti yazılım, hile, mod ya da oyun içi avantaj sağlayacak herhangi bir dış müdahale kullanmadım, kullanmam da. Oyun içindeki davranışlarım her zaman kurallar çerçevesinde ve adil oyun anlayışıyla şekillenmiştir. Bu konuda hem vicdanım rahat hem de birlikte oynadığım birçok kişi şahittir.

Olay anına gelecek olursak, o esnada ekran görüntüsü almak amacıyla SA:MP eklentisi içinde yer alan standart bir görünüm modunu (“Alt+V”) aktif hale getirmiştim. Bu mod aktifken karakter, oyun mekanikleri gereği hareketli kalmış gibi görünüyor, ancak teknik olarak "AFK" sayılmıyor. Bu nedenle üzerimde AFK simgesi çıkmıyor ve karakterim yerinde yürüyormuş gibi görünmeye devam ediyor. Ayrıca bu görünüm modundayken can barı görüntülenmediği ve oyunun seslerini kendim kapattığım için üzerime ateş edildiğini fark etmiyorum. Eğer böyle bir durumu fark etmiş olsaydım elbette karşılık verirdim.

Kullandığım bu özellik, herhangi bir avantaj sağlama amacı taşımayan, yalnızca ekran kaydı ve benzeri görsel işlemlerde kullanılan bir fonksiyondur. Herkesin erişimine açık ve yaygın olarak bilinen bir eklenti özelliğidir. 3. parti veya müdahale içeren herhangi bir yazılım söz konusu değildir.

Savunmam bu şekildedir. Takdir siz yöneticilerindir.

Olayla ilgili kendi gözlemlerimi ve elimdeki kanıtları paylaşmak istiyorum çünkü yapılan savunmanın gerçekle bağdaşmadığını düşünüyorum.

Ben Hood’a doğru gelirken, karşı tarafın çoktan Camhunt modunu aktif hale getirdiğini ve karakterin sabit pozisyonda olduğunu gördüm. Serbest kamera ile çevreyi izlediği açıkça belliydi. O esnada beni fark edemedi, kamera hareketlerinden beni kaybettiği anlaşılabiliyor. Sonrasında karakteriyle birebir karşı karşıya geldik, yani tam göz hizasında duruyordum. Olayın videolu kaydında bu anlar net şekilde görülebiliyor.
Bu durumda, “fark etmedim, ses kapalıydı, ekran görüntüsü alıyordum” gibi savunmalar bana göre geçersizdir.

Olay sonrasında başka bir freeroam sunucusunda aynı modla birebir test yaptık. Camhunt aktifken uzak mesafelerden karaktere ateş ettik. Her denemede can barı net şekilde düşüyordu. Ancak olay videosunda, bu kişinin can barında herhangi bir azalma yok, karakter hasar almıyor ve sanki kurşun işlemiyor gibi davranıyor.

Bu da bize şunu gösteriyor:
Ya AP (armor protection) aktifti, ya da God Mode açık kalmıştı.

Bu durumun "basit bir görüntü alma amacıyla kamera açmak" gibi masum bir eylem olmadığını düşünüyorum. Aktif çatışma alanında, karakterini sabit ve hasar almayan bir pozisyonda, tamamen oyun kurallarına ve adil oyun yapısına aykırıdır.

Bu sebeplerle, olayın sadece “kamera açtım, ses kapalıydı” gibi bir açıklamayla geçiştirilemeyecek kadar ciddi olduğunu düşünüyorum ve gerekli yaptırımın uygulanmasını talep ediyorum.

#5 - 09.05.2025 21:05
İnceleniyor.