Konu: Troll, M/A şüphesi  (Okunma sayısı 119 defa)

#0 - 10.04.2025 20:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Roland_Spegelmann , Bruce Morrow , Fritz_Schwarzkopf

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.4.2025 saat 18:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Yetersiz oyuncu profili , Deathmatching , Troll ,Yanlış hesap kullanımı!

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

Hesap Kuralları

Vice platformu üzerinde oyun ve forum hesabı olarak her hesabın tek bir kullanıcısı olmalıdır. Forum ve oyun hesaplarını birden fazla kişi kullanamaz. Hesaplarınızı bir başkasına devredemez, aktif bir oyun hesabınız varken yeni bir hesap oluşturamazsınız. Forum hesabınız yasaklandığı zaman SAMP üzerindeki hesabınızda aynı şekilde yasaklanacaktır. Platform olarak oyun ve forum şifrelerinizin yeterli şekilde güvenliğinizi sağladığımızı belirterek, oyun ve forum hesaplarınızın güvenliğinin size ait olduğunu unutmamalısınız.

Aynı ağ üzerinden bağlanan kişiler, ticket yoluyla bunu bildirerek onay geldiği taktirde giriş yapabilirler. Aksi taktirde çoklu hesap kullanımından yaptırım uygulanır.

Size ait olan hiç bir hesap transfer edilemez ve başkasıyla paylaşılamaz. Şifrenizi başkasıyla paylaştığınız taktirde iki kişinin kullandığı hesaplar yasaklanır, buna ekstra kişinin başka kullandığı hesap varsa onlarda aynı şekilde yasaklanarak platformdan uzaklaştırılır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Selamlar, saat 18:20 sularında alt karakterime geçip biraz reklam verip sosyal rol yapmak için oyuna girmiştim. Daha sonrasında reklam verdikten sonra karakterimin bağlantılı olduğu sokağa gidip 5 dakika afk bıraktım. Afk bıraktığım sırada reklamın onaylanmış, paylaşılmıştı. Bunu gören şikayeti açtığım şahıslar afk olduğum halde mekanıma girip çıkıp afk karakterden "paramı geri isitiyorum" gibi kelimeler kullanmışlar üstüne üstlük karakterimi bayıltıp, bir kaç laf atıp uzaklaşmışlar.

Şahıslar eski birlik oyuncularımdır, muhtemelen kendilerinde "Troll" yapıp bizi, bizleri küçük duruma düşürmeye çalışmış gibi hissediyorlar. Ahhh, ah bu kadar sivri zekalı insanlarla ne olacak bizim hâlimiz. Her neyse, Roland_Spiegelmann adlı hesap ortak kullanımı şüphesindeyim, eski birliğimizde sürekli dm olaylarında hasmımyaşamaz adlı şahıs "arkadaşımı yönlendiriyorum" gibi sözler söylüyordu o karakter gözükünce. Log kontrolü istiyorum sizlerden.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): 
Herşey ortada, şahısların güzel birer ceza almasını, eğer m/a hesap şüphem doğru ise o hesabın forum ban yemesini rica ediyorum. Vice ile kalın!

#1 - 10.04.2025 20:39
Bune kanka bunu bizim yaptığımızı mı düşünüyorsun? ne emote var ne başka birşey var ayrıca bir agresif yapmadık biz girdiğimiz gibi çıktık sen Afkydın' Afk olduğun için ayrıldık bu kadar OOC Kin yapmana gerek yok gerekli savunma yapılmıştır. Chatlogu okursanız anlarsınız arkadaşı sistemsel yaralıya düşürdüysek ki öyle birşey olmadı herşey Chatlog'dan anlaşılıyor arkadaştan /hasarlar görüntüsünü rica ediyorum. bizlik birşey yok saçma bir şikayet iyi günler dilerim.

#2 - 10.04.2025 20:39
EK: Hatalı şikayet açmışsın arkadaşım Vice yönetiminden destek almanı öneririm.

#3 - 10.04.2025 21:25
Silahla sıkmamışsınız zaten kardeşim, afk iken size mekana giriş parasını vermediğim için sizde beni emote atmadan yumruk yolu ile bayıltmışsınız (/hasarlar gözükmekte silah ile hasar almadığımdanndolayı)ekran görüntülerinde chatlog'un hemen sol tarafında zaman çizelgesi gözükmektedir. Size yapmış olduğum OOC bir kin yok ki zaten sizdende bu tarz bir suçlama beklerdim ::)
Chatlogg'da herşey belirli, mekanıma girip çıkıyorsunuz ve kışkırtıcı sözler söyleyip gidiyorsunuz ve beni kalkıp OOC kin ile suçluyorsunuz?? Yaptığınız rol ortada, hatanız ortada. Rol bilmiyorsanız burada durmanıza gerek yok dm sunucularına girip birilerine salça olabilirsiniz. Burada kimse afk bir kişiye karşı rol yapmaz, saygı gösterir. Rol dağdan indim şehire "Sikerim, amına koyayım" gibi cümleler ile çete, mafya, serseri veya çingene olunmuyor bunuda unutmayın bu bir rol değil, bir trolldür.
tarafımca daha fazla ileti gelmiyecektir.

#4 - 10.04.2025 21:31
Öncelikle terbiyeni korursan sevinirim kardeşim. "Dağdan indim şunu s* bunu s*" gibi kelimeler kullanma ve kendi kafanda yaşama "Hugo" iftira ettiğin şey şu; İçeriye girdiniz ve çıktınız beni düşürdünüz arkadaşım, biz bunu yapmadık. Yaptıysak bir kanıt sun chatlog'da kışkırıtıcı sözler yok "Piazza mı açılmış?" "Hey, burası boş giriş paramı pasla." Bunlar mı kışkırtıcı sözler? Kendi kafanda yaşama Allah için git biraz çimene bas beynine okjisen gitsin dostum. Yetkili şikayeti lütfen detaylıca incelesin iyi günler dilerim.

#5 - 10.04.2025 22:16
Terbiye konusunda sanamı soracağım kardeşim
bu cümlelerimden sana batan bir kelime varsa üstüne alınabilirsin, sizler bu tarz cümlelerden anlayan insanlarsınız. Beni düşürdüğünüzün kanıtı zaten chatlogda gözüküyor ne yapmamı bekliyorsun? Yetkili kişiler log kontrolü yapar gerekirse PC başında değilken ekran görüntüsü nasıl alayım? Daha fazla yazıp kendini küçük düşürme bence.  ::)

#6 - 10.04.2025 23:39
Selamlar, mekan açık reklamı verip AFK atmanız etik değil, insanlar biraz sosyal rp yapmak için geliyor fakat geldikleri mekanda afk bırakan bir adam görüyorlar. Sürekli Roleplay kavramı olduğu için rol yapabilirler, ek olarak alış/verişte yapamadıklarından dolayı giriş paralarını geri talep etme rolü yapmışlar. Yapılan rolde bir hata yok, tek hata emotesiz saldırılmış fakat hasarlar kaydı olmadığından dolayı buda yetersiz kanıt sayılır, başkası saldırmış olabilir.

Şikayet tarafımdan kapatıldı. K&A