Konu: PM Bölerek rolden kaçmak.  (Okunma sayısı 128 defa)

#0 - 23.03.2025 21:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gennadius Rzhevsky - https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;area=summary;u=33442

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23/03/2025 - 20:32

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewood Pizza'nın solunda ki yol ayrımından sola dönmek için yavaşlayıp sola dönerken arkadan hızla gelen bir araç bana soldan çarparak savurdu. Rolsel olarak olayın şokundan dolayı bir süre birşey yazmadım, karşı taraf (bana çarpan kişi) pm atarak "Ne yapıyorsun?" tarzında söylemlerde bulunarak oradan aracıyla uzaklaştı. Aşağıda vereceğim linkte'de kazadan sonra kaydını aldığım video görülmektedir. Kişi PM'den arkadan vurduğunu söylesede aracımın sadece sol iki kapısı'nın hasar aldığı görülmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
i=gasoBy81sOvujo_Z

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 24.03.2025 01:31
@Swenzi Savunma iletmelisiniz.

#2 - 24.03.2025 01:53
Benim orada olduğuma dair veya kaçtığıma dair bir kanıt yok o yüzden hiçbir şekilde işlem uygulanamaz video bariz bir şekilde kesilmiş zaten. Herneyse yetersiz kanıt olduğu için savunma yapma gereği bile duyasım yok ama kısaca olayı özetliyorum bir arkadaşım ic olarak telefon etti ve şeridimde nitro basarak hızlı bir şekilde onun olduğu konuma gitmek için yola koyuldum arkadaşın kendisi kasıtlı olarak önüme kırınca pm attım ve gün içerisinde en az on kez başıma geldi bu olay zaten uyarmak için ilk pmyi benim attığım videoda bariz bir şekilde belli.  Burada kendisi hatalı fakat benimde kanıtım yok oradaki yolda aktif bir trafik varken şerit değişmeye çalışıyor ve arkasından gelen beni görmüyor nasıl olduysa sonrada ben pmden üsteleyip uyarmaya çalışınca ne hikmetse arkadaşın rol yapası tutuyor. Onun dışında zaten sunucuda son zamanlarda bilerek araçların önüne kırma yada değişik trol hareketler çoğaldı buda bir örneği zaten. Dediğim gibi savunmam bu kadar ve kanıt yetersiz.

#3 - 24.03.2025 02:41
Şimdi burası hani rol sunucusu ya rol yapmamız gerekiyor bunu arkadaşa tekrar hatırlatayım. Savunmanın başıyal sonu uyuşmuyor, başında diyorsun ki oradakinin ben olduğuma kanıtın yok diyorsun savunmanın sonunda ise oradaki adam senmişsin gibi cevap veriyorsun ki zaten öyle. Bu arada video kesilmedi ben yukarıdada yazdım "Kazadan sonra videoyu" başlattığımı belirttim. Video'da herhangi bir kesilme vesayre yok, arkadaşın pm üzerinden yaptığı konuşmalarda oradaki adamın o olduğunu bariz şekilde kanıtlamakta. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

#4 - 24.03.2025 02:46
Bu arada yazmamışım şikayeti atarken bundan önce ki yorumda yazdım videoyu kazadan sonra başlattığımı. Bu arada arkadaşın savunmasında birşey daha dikkatimi çekti Demiş ki "önüme kırdı" şimdi arkadaşa ben PM'den de yazdım sola dönmek için yavaşladım ve sola dönerken çarptın diye, ayrıca bu arkadaşın yaptığı normal hayatta saçmalık. Hangi insan bu gibi işlek biryerde nitro basarak en az 70 ile gider? Ya polisten kaçması gerek ya'da afetten kaçması gerek. Normal hayatta'da bunun yapılması saçmalıktır.

#5 - 24.03.2025 13:29
IC bir olayı OOC çekip PM üzerinden atışıyorsunuz. Kaza varsa IC sürdürürsünüz. İki tarafıda uyarıyorum.