Konu: [06.03.25] DM Keantay Maynard  (Okunma sayısı 146 defa)

#0 - 07.03.2025 00:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Kaanzy  Keantay Maynard

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.49 06.03.25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sayın yetkililer,

Bugün Idlewood benzinliği önünde, bir grup oyuncunun sosisli tezgahı kurarak rol yaptığını gördük. Daha önce de aynı noktada birçok kez sosisli yiyerek rol yaptığımız için, arkadaşım ile birlikte onlara ufak bir şaka yapmak istedik ve araçtan indik. Rol gereği, "Tezgahı kapatın, belediye beni gönderdi." şeklinde bir ifade kullandım. Amacımız, tamamen eğlenceli ve etkileşimli bir rol oynamaktı.

Ancak, Keantay Maynard adlı oyuncu hiçbir rol süreci işletmeden, aniden emote kullanarak bana saldırdı ve bayılttı. Üstelik ardından kahkaha atarak durumu alaya aldı. Burada en büyük sorun, herhangi bir rol akışı olmadan, doğrudan şiddete başvurmasıdır ki bu açıkça Deathmatch (DM) kapsamına girmektedir.

Sunucudaki rol ortamının korunması ve oyuncuların keyfi saldırılara maruz kalmaması adına, bu durumun tarafsız ve adil bir şekilde incelenmesini rica ediyorum. Sunucunun rol yapmaya dayalı bir ortam sunması gerektiğine inanıyorum ve bu tür ihlallerin rol kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. Gerekenin yapılmasını ve adil bir karar verilmesini bekliyorum.

Saygılarımla.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 07.03.2025 00:44
Kardeşim o rolde bende varım, siz geliyorsunuz bizim hoodumuza, Tezgahı kaldır gibisinden konuşuyorsun, fear rp kural ihlalını çiğniyorsun birader.

1) Onaylı Hood'a sen kafana göre gelip, bize emir veremezsin. Yanında gerekiyorsa kolluk kuvvetlerini getireceksin,
2) Emir vaki konuşamazsın. Sen adamların sokağındasın.
3) Rol baltaladınız bu rolde, hakkınız yok.
4) Sistemsel olarak belediyede değilsin.

Kafana göre gelip sokakta tezgahı kaldır gibisinden konuşamazsın, fear rp yapmalısın. Orada biz kaç kişiyiz say dostum, eğer matematik hocan öğretmediyse
sana saymayı ben yardımcı olurum. Akşam akşam geldin tadımızı kaçırdın.

Resimi iyi incele,

#2 - 07.03.2025 00:48
@PRADA'nında dediği gibi onaylı hood içerisindeyken sizlerin gelip hem rol baltalaması hem de o şekilde yazmanız bu şekilde brawl yapmama hak tanıyor, daha fazla cevap verilmeyecektir.

başarılı roller :)

#3 - 07.03.2025 00:58
Daha önce de aynı noktada defalarca sosisli yiyerek rol yaptığımızı belirttim, yani ortamın yabancısı değiliz. Arkadaşımla birlikte tamamen eğlence amaçlı küçük bir şaka yapmak istedik. Bunu açıkça ifade etmeme rağmen, sanki oraya ilk kez gelmişiz gibi davranılması ve buna dayanarak saldırıya uğramamız mantıksız. Kaldı ki, böyle bir mantık kabul edilirse, biri çıkıp "Sen benim onaylı hood bölgemde yürüdün." diyerek başka birine saldırabilir. Bu durum, rol bütünlüğünü bozan keyfi bir davranıştır ve açıkça DM kural ihlalidir.

#4 - 07.03.2025 01:02
Daha önce de aynı noktada defalarca sosisli yiyerek rol yaptığımızı belirttim, yani ortamın yabancısı değiliz. Arkadaşımla birlikte tamamen eğlence amaçlı küçük bir şaka yapmak istedik. Bunu açıkça ifade etmeme rağmen, sanki oraya ilk kez gelmişiz gibi davranılması ve buna dayanarak saldırıya uğramamız mantıksız. Kaldı ki, böyle bir mantık kabul edilirse, biri çıkıp "Sen benim onaylı hood bölgemde yürüdün." diyerek başka birine saldırabilir. Bu durum, rol bütünlüğünü bozan keyfi bir davranıştır ve açıkça DM kural ihlalidir.

Çok güzel bir şakaydı, çok eğlendik. Teşşekür ederiz bu rol için.

Spoiler: GösterGizle

Her yıl kutluyacağım artık.

#5 - 07.03.2025 01:09

Çok güzel bir şakaydı, çok eğlendik. Teşşekür ederiz bu rol için.

Her yıl kutluyacağım artık.

Şu an tamamen farklı bir olayla ilgili konuşuyoruz, ancak siz bambaşka durumları ve farklı ekran görüntülerini getirerek savunma yapıyorsunuz. Eğer böyle olacaksa, ben de başka bir olayın ekran görüntülerini paylaşayım.

Burada bir keresinde biri arabamın üstüne bisiklet ile çıkmıştı buda kanıt olarak kabul edilecekse bırakayım buraya.

Böyle bir saçmalık olabilir mi?

#6 - 09.03.2025 02:10
Idlewood hoodu içerisinde zenci karakterler ile bir tatsızlık yaşayıp sorun yaşayabilirsiniz. Brawl rolü için bir mahsur görülmedi. Şikayet red edildi.