Konu: [20.01.2025 - James Palmer] Fear RP + YKI + Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 174 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.01.2025 00:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: James Palmer / @Hükümsüz Yaveri

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Michael_Montanez / Scott_Harvey / Harrison_Caldwell

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.01.2025 / 00:23

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: VCPD personeli tarafından kişinin yaralı olduğuna, CMC'ye getirildiğine yönelik 911 ihbarı yapılıyor. Olay yerine yöneliniyor, kişinin canı en az durumda. (yaralıdan çıkmış, loglar kontrol edilebilir) Ek olarak VCPD personelleri tarafından tutuklanmış durumda. Kişi hastanede, /do'dan FAST yazıyor. /pm'den yazarak fast geçilmesini istiyor, IC'den yaralı olduğunu inkar ediyor. Kişiye "Aceleniz mi var?" olarak PM atmama rağmen, düzgün bir cevap vermesi durumunda devam ettirip üstelemeyeceğim. Rolü de kısa sürdürdüm, kişiye tıbbi müdahale yapıldı. Sağlık personeline ise hastanede + yaralı durumdan çıkmasına + damar yolu açılmasına rağmen "Seni inersem sikerim." "Tehlikeliyim kanka, size de saldırırım." cevapları veriyor. Acıdan etkilenmiyor, herhangi bir durum ona etki etmiyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/aesa25o https://hizliresim.com/3svw52n https://hizliresim.com/pg7oqx9 https://hizliresim.com/1lnvvdw

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 20.01.2025 01:30
Şimdi arkadaşım, tek bir iletide sana cevap vereceğim daha da cevap vermiyeceğim.

Attığım ''SS'' de memur arkadaş bana pm üzerinden bina boş fast geçelim diye sordu, chat çok hızlı aktığı için ''SS''i alamadım. Bende okey dedim ve fast geçmeye karar verdik, tam gideceğiz o sıra siz geldiniz zaten pm den bana püh yazıyor gördüğünüz üzere. Zaten saçma bir rol gidişhatından dolayı memurlar ile savaşa girip düşüyorum, James Palmer, fast geçildiği için iyiyim bir şeyim yok depertmana gidelim diyorum ve /do dan özellikle belirtiyorum ''FAST'' diye söylüyorum. Israrla role girme çabanızı çözemedim, ben Harrison ile zaten pm de konuşurken sen araya pm atıp acelen mi var yazıyorsun ve bende o sıra kimin yazdığına bakmadan Harrison karakteri ile pm den konuşuyor sanıp rol hakkında şikayetimi dile getiriyorum.

Zaten chatloga bakarsanız eğer tedavi rolü yapılıyor herhangi bir rol takipsizliği gibi bir durum söz konusu değil. Arkadaşların ısrar ısrar doktorculuk oynamak istedikleri için ellerim kelepçeli bir şekilde tedavi rolümüde yapıyorum.

Bu attığım chatlog da ise Sierra karakteri saçma sapan bir cümle kuruyor, konuşmayı öğrendikten sonra tarzı bir şey yazıyor. Sen legal bir karakter olarak polislerin bu adam tehlikeli kelepçeyi çözemeyiz demelerine rağmen dalga geçer gibi nasıl konuşuyorsun ve Michael karakteride buna nasıl gülüyor? Sana orada diyorum ki ''İNER SENİ SİKERİM BAK'' diyorum sen hiç bir şekilde karakterden korkmayıp '' İNERSEN SİKERSİN'' diyorsun? Altını çizerek söylüyorum '' MEMUR ARKADAŞ KELEPÇELERİ ÇÖZEMEYİZ YÜKSEK RİSKLİ TEHLİKELİ'' demelerine rağmen?

Sierra karakteri, hala korkusuz şekilde rol yaparak '' DİKKAT EDİN ARKADAŞLAR ŞU SIRALAR CİDDEN DIŞARISI HAYVAN KAYNIYOR'' diyor ve bu karakter '' LEGAL'' bir karakter. PD'nin bu adam tehlikeli kelepçeyi dahi açılmasına müsade etmeyen biri olarak sen nasıl bu kadar saçma ve korkusuz bir rol yapıyorsun?

Ben burada halen mevzuyu anlamayıp diyorum ki, fast dediniz okeyledim neyin şikayeti? Siz alışmışsınız şehirde ben tanrıyım gibi gezmeye ama karşınızda ki karakteri bilmeden korkusuzca rol yapabiliyorsunuz? Fear rp demişsin ne alakaysa herhangi bir esir alınma kaçırılma rolünde değilim size karşı neyin fear rpsini yapacağım acaba? @wald beni onaylayacaktır zaten fast mevzusunu kendisi söyledi bana, herhangi bir ihlal söz konusu değil.

#2 - 20.01.2025 01:48
İyi günler,
Mikaiel Navarra ve James Palmer karakterleri ile ilgili rol için, konuya açıklık getirmek istiyorum. Arkadaşlar, rolün bir kural ihlali olduğunu ve benim tarafımdan saçma bir durum yaratıldığını düşünüp bu konuda sinirlenmişler. Bu açıklamayla kafalarındaki soru işaretlerini gidermek isterim. Gelecek sefere sinirlenmek yerine role uyum sağlamanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu öğrenip buna göre hareket etmelerini umuyorum. Tek taraflı düşünüp sinirlenmenin hiçbir tarafa faydası yok.

Mikaiel Navarra adlı arkadaşın, CCTV bölgesinde maskesiz bir şekilde silahını ateşlemesi sonucunda CCTV kaydı oluşturuldu ve sinyal takibi yapıldı. Bu takipler sonucunda tespit edildi ve ekipler tarafından müdahale edilerek yakalandı.

Özetle, sizin "saçma rol" diye düşündüğünüz şey, tamamen sizin kafanızda kurduğunuz bir durum. İyi roller dilerim.

Takip işlemlerinin yapıldığı kısım (Sansür: PD ile ilgili bölümler olduğu için):
Spoiler: GösterGizle

#3 - 20.01.2025 01:54
Relax olalım, başka bir ileti atmayacağım.

-) Eğer bir alanda sağlık görevlileri varsa, o rolü PD ile bile olsa fast geçemezsiniz. Bizden de onay almalısınız, ki "fast" geçseydiniz PD birimleri zaten direkt ayrılırdı. Biz geldiğimizde, fast geçmediğiniz anlaşıldı. (biz geldiğimizde de fast geçemezsiniz) VCPD memurları /do Fast geçildi şeklinde bir durum atsaydı, zaten rol yapılmazdı.

-) Tıbbi rol FAST geçildi dediğine göre, yaralı olduğunu belirtiyorsun zaten. Polis aracının arkasındasın, yaralı durumundan çıktığını kendin belirtiyorsun. Hala "iyiyim, devam edelim. Tehlikeliyim kanka, size de saldırırım." cevapları veriyorsun. Fear RP, sadece kaçırılmayla alakalı bir durum değil.

-) Sierra karakteri yaralı değil, bu onunla senin sorunun. Sen ise yaralısın, rolün resmi olarak fast geçilmemiş ve yaralı rolü yapman gerekiyor. "Seni sikerim." gibi laflar, bu rolün tanımına uymaz. Alanda sağlık görevlileri varken, kafanıza göre fast geçemezsiniz. Durumu bana PM'den anlatman gerekiyor veya VCPD memurunun /do'dan belirtmesi gerekiyor, belirtilmemiş. Sierra karakteri benim karakterim değil. Şehirde "tanrı" olarak gezen, bu duruma göre biraz sen oluyorsun dostum. FAST geçilen rollerde herhangi bir tıbbi işlem yapılmaz.

İllegal rolü biraz azaltalım. Hatanı kabul ettiğin taktirde, şikayeti geri çekeceğim. Şikayet aktif durumda, sana karşı herhangi bir düşmanlığım yok. VCPD rollerine katılım sağladığınız gibi, Medikal rol kültürünü de göstermek ana amacım. /pm'den VCPD memurlarına "beni direkt götürün" yazmak yerine, durumunu bana anlatsaydın anlayış gösterebilirdim. Hepimiz insanız, iyi akşamlar dilerim.

#4 - 20.01.2025 01:55
İyi günler,
Mikaiel Navarra ve James Palmer karakterleri ile ilgili rol için, konuya açıklık getirmek istiyorum. Arkadaşlar, rolün bir kural ihlali olduğunu ve benim tarafımdan saçma bir durum yaratıldığını düşünüp bu konuda sinirlenmişler. Bu açıklamayla kafalarındaki soru işaretlerini gidermek isterim. Gelecek sefere sinirlenmek yerine role uyum sağlamanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu öğrenip buna göre hareket etmelerini umuyorum. Tek taraflı düşünüp sinirlenmenin hiçbir tarafa faydası yok.

Mikaiel Navarra adlı arkadaşın, CCTV bölgesinde maskesiz bir şekilde silahını ateşlemesi sonucunda CCTV kaydı oluşturuldu ve sinyal takibi yapıldı. Bu takipler sonucunda tespit edildi ve ekipler tarafından müdahale edilerek yakalandı.

Özetle, sizin "saçma rol" diye düşündüğünüz şey, tamamen sizin kafanızda kurduğunuz bir durum. İyi roller dilerim.

Takip işlemlerinin yapıldığı kısım (Sansür: PD ile ilgili bölümler olduğu için):
Spoiler: GösterGizle

Bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz.

#5 - 20.01.2025 02:01
Relax olalım, başka bir ileti atmayacağım.

-) Eğer bir alanda sağlık görevlileri varsa, o rolü PD ile bile olsa fast geçemezsiniz. Bizden de onay almalısınız, ki "fast" geçseydiniz PD birimleri zaten direkt ayrılırdı. Biz geldiğimizde, fast geçmediğiniz anlaşıldı. (biz geldiğimizde de fast geçemezsiniz) VCPD memurları /do Fast geçildi şeklinde bir durum atsaydı, zaten rol yapılmazdı.

-) Tıbbi rol FAST geçildi dediğine göre, yaralı olduğunu belirtiyorsun zaten. Polis aracının arkasındasın, yaralı durumundan çıktığını kendin belirtiyorsun. Hala "iyiyim, devam edelim. Tehlikeliyim kanka, size de saldırırım." cevapları veriyorsun. Fear RP, sadece kaçırılmayla alakalı bir durum değil.

-) Sierra karakteri yaralı değil, bu onunla senin sorunun. Sen ise yaralısın, rolün resmi olarak fast geçilmemiş ve yaralı rolü yapman gerekiyor. "Seni sikerim." gibi laflar, bu rolün tanımına uymaz. Alanda sağlık görevlileri varken, kafanıza göre fast geçemezsiniz. Durumu bana PM'den anlatman gerekiyor veya VCPD memurunun /do'dan belirtmesi gerekiyor, belirtilmemiş. Sierra karakteri benim karakterim değil. Şehirde "tanrı" olarak gezen, bu duruma göre biraz sen oluyorsun dostum. FAST geçilen rollerde herhangi bir tıbbi işlem yapılmaz.

İllegal rolü biraz azaltalım. Hatanı kabul ettiğin taktirde, şikayeti geri çekeceğim. Şikayet aktif durumda, sana karşı herhangi bir düşmanlığım yok. VCPD rollerine katılım sağladığınız gibi, Medikal rol kültürünü de göstermek ana amacım. /pm'den VCPD memurlarına "beni direkt götürün" yazmak yerine, durumunu bana anlatsaydın anlayış gösterebilirdim. Hepimiz insanız, iyi akşamlar dilerim.
Dostum bak, tekrar ediyorum. Memur arkadaşlar ile binaya geldiğimizde boştu. Ben kafama göre fast geçmedim, Harrison karakteri olması lazım binaya girdi baktı boş dedi pm den bana fast geçelim dedi. Ben özellikle fast geçilmesini istemedim. Attığım sslerde zaten pm den bana diğer arkadaşlara fast olduğunu söyler misin diyor, Bende orada ki herkese tek tek pm atamayacağıma göre /do özelliğini kullanıp durumu belirttim. Sizin ısrarla role girme şevkinizi çözemedik. Siz rollerinizi düzgün yaparsanız zaten bizde size ona göre rol yaparız rahat olabilirsin. Legal bir karakter gelip memurların bile tehlikeli kelepçeleri çözemeyiz dediği birine karşı dalga geçer gibi konuşup şehirde ciddi anlamda hayvanlar var tarzı roller yapmayı bırakırsanız sizide IC de adam yerine koyarız. Şikayet sonuçlanabilir daha fazla cevap vermiyeceğim, savunmamı yaptım.

#6 - 20.01.2025 02:04
Şikayet sonuçlanabilir, şikayet konusunda ki üslubu da gözden geçirilsin.

Ek olarak, Harrison karakteri "Onlara pm atabilir misin, fast olsun diye?" şeklinde bir pm atıyor. Biz o zaman, zaten alanda bulunuyoruz. Bilgin olsun, senin iddia ettiğin gibi attığın kanıtlarda "Fast olduğunu söyler misin?" şeklinde bir yanıt bulunmuyor.
« Son Düzenleme: 20.01.2025 02:12 tonnyneghton »

#7 - 20.01.2025 02:15
Şikayet sonuçlanabilir, şikayet konusunda ki üslubu da gözden geçirilsin.

Ek olarak, Harrison karakteri "Onlara pm atabilir misin, fast olsun diye?" şeklinde bir pm atıyor. Biz o zaman, zaten alanda bulunuyoruz. Bilgin olsun, senin iddia ettiğin gibi attığın kanıtlarda "Fast olduğunu söyler misin?" şeklinde bir yanıt bulunmuyor.
@wald söylediklerimi doğrulayacaktır, orada bulunan herkese pm den bunu belirtemem. /do özelliğini kullandım dostum daha neyi uzatıyorsun? Bırak şikayet sonuçlansın, admin kararını bekliyelim.

#8 - 20.01.2025 09:57
Merhaba. James'e tedavi rolünü yapmak isteyip istemediğini, istemiyorsa acelesi varsa Fast geçebileceğimizi söyledim. Saat geç, yarın Pazartesi ve zaten sorgu rolünü de hesaba kattığımızda James"in daha 1 saatlik işi vardı kafadan. Adamın acelesi varsa o saatte sırf tedavi rolü yapılacak diye tutmanın bir manası bence yokru. Fast geçmek istediğini söyledi, ben /do üzerinden bilgilendirme yazarken tam o sırada siz geldiniz. 5-10 saniye geç gelseniz zaten büyük ihtimalle Fast geçildiğine dair /do vermiş olurdum.

Bence James'in fast kararına saygı gösterilmeliydi.

#9 - 20.01.2025 12:16
Daha dikkatli olalım, tek seferlik uyarı geçiyoruz.