Konu: Marshall Shelby - Powergaming, Deatmatching  (Okunma sayısı 85 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.12.2024 03:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marshall Shelby - @Ancients

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.12.2024 - 02:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Powergaming, Deatmatching

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yaralıdan kalktıktan sonra ateş ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/17496427/yarali.png, https://streamable.com/ilfke6

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 11.12.2024 03:09 Shitfit »

#1 - 11.12.2024 21:49
Merhaba, ilk olarak kişiler ile düşmanım. ( https://hizliresim.com/9ydgp86 ) Bu arada ben bu iki karakterden sıkıldığım kadar kimseden sıkılmadım. Yaptıkları rol berbat, ilk önce bir mekanda karşılaşıyoruz. Daha sonra ikisi bana bakarak " Gel seni dışarda bir döveyim " gibi kışkırtıcı cümleler kullandı. Üstümde silah olmasına rağmen Brawl gerçekleştirdim, arkadaşlar İllegal olmalarına rağmen, ben yerdeyken polis çağırdılar. ( Bir birlikte olmadıkları için sivil gözüküyorlar )  (https://i.hizliresim.com/s9k1vjn.png )

Sürem bittiği zaman /hurt çekip beklemeye başladım. Arkadaşlar akıllı olduğu için, kaçacağımı düşündüğü için /hurt çektiğim halde yine saldırdı, sırf polis beni yaralı halde görsün, alsın diye. Force kullandılar, her neyse, özet geçiyorum. Emote verip ayağa kalktım, bu arada silah ile sıkmadılar. Sadece yumruk attılar, ben /do üzerinden sağ kaşı ve dudağı patlamıştır diye emote verdim zaten.

Aşağı doğru kaçtım, bu çok akıllı arkadaşlar silah olduğunu bildiği halde tekrar saldırdı. Video kesilmiş bu arada, ondan önce bir rol daha gerçekleştirdik. Ayağa kalktım falan, YKİ yapmadım kesinlikle. Daha sonra bir barın içine girdim, elemanlar dışarda bekleyip bug abuse yapıyorlardı. ( Tekrar polis çağırdılar, kişi bu işyerinde diye, kapıdan çıktığım an yumruk atarak bana fırsat vermiyorlardı. /rapor attım. ) Beklemeye başladım, Apollon raporum ile ilgilendi, kişi polis gelmediği için işyerinin içine girdi. Silah ile sıkmama rağmen bana saldırmaya devam ettiler, Apollon zaten izlemedeydi, ceza uyguladı. ( Bu arada, orda yanlış kişiye jail attı, o çocuğu çıkartıp bana saldıranları jailledi. Sorabilirsiniz. ( https://i.hizliresim.com/2z2r7t8.png )

Savunmam bu kadar, ben yaralı kural ihlali gerçekleştirmedim, Sıkmamam gerekti, orası ayrı mesele... Özür dilerim, pişmanım. Fakat kendisi Fear-RP yapmayıp, NON-RP rol gerçekleştirdi, zaten attığı videoda görünüyor. Fear-RP yapmayıp mermilerin üstüne koşuyorlar. İyi forumlar.

#2 - 11.12.2024 22:24
Silah varken saldırma gibi bir girişimde bulunmadım. Kalkıp ateş açmaya başladığı için video kaydı aldım. İsminin gözükmesi için biraz yaklaştım. Videolarda bir saldırıda bulunmuyorum. Aksine yeterince uzak mesafedeyken C basıp ateş etmeye devam ediyor. Devamlı kaçıyoruz.

#3 - 12.12.2024 00:29
Karşınızda ki oyuncu size nasıl bir ihlal yaparsa yapsın ihlal ile yanıt vermemelisiniz, "Yaralı Kural İhlali"nden cezalandırılacaksınız.