Tekrardan merhaba, olayda şahitliğimi onayladığımı söylemek istiyorum.
Rolün başından itibaren konuşalım, kişinin aranma kaydı mevcut ve Commerce üzerinde yakalanıyor. Öncelikle burada arkadaş direnmeye başlıyor, böyle bir şeyin olmadığını iddia ediyor. Bunu oldukça normal karşılarım, bütün suçlular gibi o da suç işlemediğini dile getirebilir. Gelgelelim kişiyi sorguya alıyorum, sorgusunda her şeyi A'dan Z'ye anlatmaya başlıyorum fakat kişi böyle bir şey yapmadığını ısrarla dile getirip PM üzerinden benimle, APB kaydını açan kişi hakkında kötü söylemlerde bulunuyor. Sanırım PD'nin win'e oynadığını düşünüyor, - Piazza oluşumu bir haftadan beri neredeyse her gün PD ekibi üyelerine ateş açıyor - , bunu da geçelim orada olmadığını IC kanal üzerinden iddia ediyor, ben de kanıtı ona sunuyorum. Normalde benim kanıtı ona sunmamın bir şartı yok, avukat aracılığıyla iletebilirim ama bunu da yapıyorum, belki hatırlamıyor olduğu için. Bunu sunduktan sonra kişi rolü kabullenmeyip IC kanal üzerinden yalan söylediğimi, amacımızın bizleri sebepsiz içeri tıkmanın olduğu gibi söylemlerde bulunmaya devam ediyor. Ben 1 saat boyunca bu kişiye yaptığı suçu anlatmaya çalışmaya devam ediyorum.
Buraya gelelim, ben 1 saat boyunca ona bir şeyi anlatmaya çalışırken gelip bana PM üzerinden bunu belirtmeye hakkı yok. Madem bunu istemiyordun, o zaman shotgun model silahınla Piazza binası içinde bulunmayacaktın.
Sonra olaya Malkova dahil oluyor, Stajyer Dedektif olduğum için benden üst birisini SMS ile role çağırıyorum. Ardından 1 saat daha bu arkadaşa bir şey anlatmaya çalışıyoruz ve benim bütün rol zevkim yerle bir oluyor. Normalde daha da uzun anlatabilirdim fakat bunu okuyan kişilerin sıkılmasına yol açardı. Her şeyin ortada olduğunu düşünüyorum. Kişiye gerekli cezaların uygulanmasını istiyorum, teşekkürler.