Konu: /do üzerinden rolü yanlış yansıtma - Piedro Pozzanos  (Okunma sayısı 97 defa)

#0 - 01.10.2024 00:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Piedro Pozzanos - @hatakee

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Carla Melendez - @moonster

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.30 - 23.15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Rolü /do üzerinden yalan yanlış yansıtıyor.
Ortak nezaket.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Piedro Pozzanos karakteri 25.09.2024 tarihi saat 22.50 - 23.00 civarı Di Piazza oluşumuna ait plaza içerisinde karıştıkları çatışma kapsamında görülüyor. Pozzanos, çatışmada silahını ateşleyen ve polis ekiplerine saldırıda bulunan Santino DiCesare'ye ait bir adet pompalı tüfeği DiCesare yaralı hâle düştüğü için veya çatışmada tüfekle kendisi destek olması için DiCesare'den alıyor. Tüm bu olaylar esnasında yerde yaralı hâlde bulunan karakterim Alina Malkova bodycam ile görüntüleri alıyor.

Piedro Pozzanos karakteri, avukatının karşılanmasından da öncesinde sorgusuyla ilgilenen Carla Melendez karakterine yanlışlık olduğu konusunda diretiyor. Melendez, karşı taraf ile düzgünce rol yürütmek adına kanıtları oyun dışı olarak gösteriyor fakat Pozzanos'u yöneten kişi role uymayacağını dile getirmeye devam ediyor. Tüm bunların sonrasında avukat talep ediyor ve talebi karşılanıyor.

Piedro Pozzanos'n avukat talebi sonrası intikal eden Sarah Garcia adlı avukat, rolü sürdürüyor. Sarah Garcia karakterinin rol içerisinde kanıtları incelemesi esnasında sürdürülen /do üzerinden balistik rapor rolü, Piedro Pozzanos'n belki de win almaya odaklanması sebebiyle baltalanıyor. 4 yıldır polis rollerinde bulunuyorum. 4 yıldır en çok yürüttüğüm rollerden birisi olan /do üzerinden CCTV kamera rolünü, balistik rapor rolünü, dedektiflik rollerini "OOC çıkıp şöyle böyle oldu diyorsun. Rolsel olarak biliyorsan eylemde bulun." diyerek baltalıyor. Nihayetinde 500mb kadarlık bir oyun oynuyoruz, oyun içine balistik rolü için bir sistem döşense sunucu bunu kaldıramaz. Bu yaptığı roleplay kavramına aykırı bir durum.

Bu belirttiklerim dışında, aramızda karşılıklı olarak dönen /b üzerinden OOC iletişim kapsamında Pozzanos, rolümüzü aşağılarcasına ifadelerde bulunuyor. Yersiz emin tavırlarla yaptıklarımızın boşa olduğunu söylercesine zaten rolün iptal olacağını ve hapisten çıkacağını dile getiriyor. Carla Melendez'in yaklaşık iki saatini gerçekleştirdiği ihlâller sebebiyle baltalamış bulunuyor. İşlem görmesini istiyorum, istiyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
/do kanalından rolü yanlış yansıtıyor.: GösterGizle

Yanlış yansıttığı rolün kanıtları: GösterGizle

Aranmayı açan arkadaşa(bana) ortak nezaketi eziyor: GösterGizle

Rolümüzü aşağılıyor, eleştiriyor: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 01.10.2024 00:16
@hatakee Savunmanızı 24 saat içerisinde iletin.

#2 - 01.10.2024 00:27
Tekrardan merhaba, olayda şahitliğimi onayladığımı söylemek istiyorum.

Rolün başından itibaren konuşalım, kişinin aranma kaydı mevcut ve Commerce üzerinde yakalanıyor. Öncelikle burada arkadaş direnmeye başlıyor, böyle bir şeyin olmadığını iddia ediyor. Bunu oldukça normal karşılarım, bütün suçlular gibi o da suç işlemediğini dile getirebilir. Gelgelelim kişiyi sorguya alıyorum, sorgusunda her şeyi A'dan Z'ye anlatmaya başlıyorum fakat kişi böyle bir şey yapmadığını ısrarla dile getirip PM üzerinden benimle, APB kaydını açan kişi hakkında kötü söylemlerde bulunuyor. Sanırım PD'nin win'e oynadığını düşünüyor, - Piazza oluşumu bir haftadan beri neredeyse her gün PD ekibi üyelerine ateş açıyor - , bunu da geçelim orada olmadığını IC kanal üzerinden iddia ediyor, ben de kanıtı ona sunuyorum. Normalde benim kanıtı ona sunmamın bir şartı yok, avukat aracılığıyla iletebilirim ama bunu da yapıyorum, belki hatırlamıyor olduğu için. Bunu sunduktan sonra kişi rolü kabullenmeyip IC kanal üzerinden yalan söylediğimi, amacımızın bizleri sebepsiz içeri tıkmanın olduğu gibi söylemlerde bulunmaya devam ediyor. Ben 1 saat boyunca bu kişiye yaptığı suçu anlatmaya çalışmaya devam ediyorum.

Spoiler: GösterGizle

Buraya gelelim, ben 1 saat boyunca ona bir şeyi anlatmaya çalışırken gelip bana PM üzerinden bunu belirtmeye hakkı yok. Madem bunu istemiyordun, o zaman shotgun model silahınla Piazza binası içinde bulunmayacaktın.

Sonra olaya Malkova dahil oluyor, Stajyer Dedektif olduğum için benden üst birisini SMS ile role çağırıyorum. Ardından 1 saat daha bu arkadaşa bir şey anlatmaya çalışıyoruz ve benim bütün rol zevkim yerle bir oluyor. Normalde daha da uzun anlatabilirdim fakat bunu okuyan kişilerin sıkılmasına yol açardı. Her şeyin ortada olduğunu düşünüyorum. Kişiye gerekli cezaların uygulanmasını istiyorum, teşekkürler.

#3 - 01.10.2024 13:34
Cezalandırılacak.