Konu: Karakter Oluşturulmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!  (Okunma sayısı 183 defa)

#0 - 16.08.2024 08:56
Karakter Oluşturulmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Roleplay sunucusuna giriş yaptıktan sonra ilk ve en önemli olarak yapılması
gereken şeylerden birisi de karakterin düzgün bir şekilde oluşturulmasıdır. Giriş
olarak yaptığınız karakter yapılandırılması, sizin gelecekte yapacağınız tüm rollerde
gelişiminizi ve girişimlerinizi etkileyecektir. Bu rehberde ideal bir karakter
oluştururken yapılması gerekenlere minik bir şekilde değineceğim.

• Karakter oluşturmadan önce:
Buradan itibaren uzun bir yolculuğa çıkacaksınız ve ne yapmanız gerektiğini düşünmeye
başlamanız gerekiyor. Burada yapabileceğiniz bir hata ileride oluşacak sorunların büyük
bir nedeni olarak karşısınıza çıkabilir. "Nasıl birini oynamak istiyorum?" sorusuna
düzgün bir cevabınız olana kadar acele etmenizi önermiyorum, daha önce dahil olduğunuz
rollerde edindiğiniz deneyimlerle hangi rollerden uzak durmanız gerektiğini,
hangilerinde bulunmak istediğinizi az çok kafanızda oluşturduğunuz için ilginize göre
cevabınızı bulun ve bir sonraki aşamaya geçelim.

• Rol yapacağınız konsept ile ilgili bilgi toplamak:
İlginizi yakalayan bir konsept yakaladınız. Şimdi ise araştırma yapıp karakterimizin
ideal bir karakter olması için elinizden geleni yapmalısınız. Öncelikle forumdaki
rehberlere bakının, oluşturacağınız konsept ile alakalı bir konu varsa hemen konuya
gidin ve yazılanları inceleyin. Eğer forumda konseptinizle alakalı bir konu
bulunmuyorsa ümidi kaybetmeyin ve acele etmeyin. İnternet üzerinde bulunan kaynakları inceleyin, elbet kafanızda yavaş
yavaş bir şeyler oluşmaya başlayacaktır. İllegal karakter oluşturacaksanız kültürü,
yapılan suçları ve aktiviteleri inceleyin. Legal bir karakter oluşturacaksanız
yapacağınız iş kolu hakkında yazılanları inceleyip minik notlar bırakın, bunlar
hikayeyi yazarken size büyük katkı sağlayacaktır.

• Karakter hikayesi oluşturmak:
Araştırmanızı güzel bir şekilde bitirdiyseniz ve notlarınız hazırsa en eğlenceli
kısımlardan birine hoş geldiniz. Burada karakterinizin yolunu belirleyip araştırma
yaptığınız için her şey hayal gücünüze kaldı. Karakterinizin doğumundan itibaren
yaşadığı travmalar, güzel birikimler sizin elinizde. Aldığı eğitimden yaşadığı
ilişkilere kadar detaylandırmak sizin rol içerisinde sosyal bir ortama girdiğiniz zaman
anlatacağınız birkaç şey olmasını sağlar. Bulunduğunuz sunucuya güzel bir şeyler katmak
istiyorsanız burada hayal gücünüzü zorlayın, aşırı bir şekilde karakterinizi mükemmel
yaratmayın. Çok uzun boylu, kaslı, dünya tatlısı, süper zeka, kara ve hava araçları
usta bir şekilde kullanan, silah hakkında üstüne tanımayan bir karakter oluşturmaya
çalışırsanız direk reddedilmenize hatta başvuru hakkınızın elinizden alınmasına kadar
yol açabilir. Şimdi ise karakter hikayeniz yavaş yavaş bitme aşamasına geldi ama bir
şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Karakterinize ufak tefek detaylar katmak, sonuncu
aşamada buna değineceğiz.

• Karaktere ufak tefek detaylar katmak:
Hikayeniz bitmek üzere ancak dikkat etmeniz gereken detayların eksik olduğunu gördünüz,
son aşama diye dikkatsiz davranıp burayı baştan savma bir şekilde doldurmayın, emin
olun ki bu detaylar hikayenizde en dikkat çekici kısım olacak ve rollerinizi doğrudan
etkileyecek. Karakteriniz, hangi kültürden olursa olsun, hangi konsepte bağlı rol
yapıyor olursanız olun sizler hayali bir insanı canlandırıyorsunuz. Günlük yaşantımında
herkesin bir alışkanlığı, iyi-kötü özellikleri, onu tanımlayabilecek kavramları vardır.
Siz de bunları hikayenize sıkıştırarak yapabileceğiniz rol skalasını arttırmış
oluşturursunuz. Eğer varsa sırlarınızı, tanık olduğunuz ve saklamanız gereken olayları
bu detaylarla bağdaştırıp hikayenizi süsleyin.

Tüm aşamalara dikkat edip başvurunuzu bitirdiniz ve yollamaya hazırsınız.
Buradan sonra sunucuya giriş yaptığınızı farz ederek yazımın final kısmını yazıyorum.
Artık önünüzde uzun bir yol var ve siz karakterinizi güzel bir şekilde hazırladınız.
Rollerinizde bu özenle oluşturduğunuz karakteri dikkatle oynamak ve rollerinizin tadını
çıkarmak kaldı. Eğlenceli vakitler geçirmeniz dileğiyle, iyi roller!

"dipnot": GösterGizle
Yıllar önce(en eski benim makarasını çok yaparım) ağabeyimin aracılığıyla ilk oyunum olan ve yıllardır bana artık yuva olmuş bu rol yapma platformunda bulunan eski rehberlerimin bulunduğu bulut yedek dosyamı buldum. Zamanla hepsini düzenleyip paylaşmayı planlıyorum, mutlaka benzer rehberler açılmış olabilir, hepsi bir nevi birbirinden esinlenerek yazılarak bu zamanlara kadar geldi. Her forumda bulunan ve benim gibi rehber okumayı seven kişiler için farklı bir şey uyandırabilirse bile benim için yeterli olur. Burada yazılanlar detaylandırılabilir ancak genel bir rehber yazarak detayını size bırakıyorum. Tekrardan iyi roller geçirmeniz dileğiyle, iyi forumlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok