Konu: [14.07.2024] Sharmaine_Melusina ve Delphine_Ainsworth  (Okunma sayısı 413 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.07.2024 01:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @gezzy  @MrMalcok

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Refuse rp, Fear rp, RK ihlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sharmaine'yi vuruyorum, vurduktan sonra aracıma bindirmeye çalışıyorum fakat arkadaş role uymamayı tercih ediyor. Delphine ise bu kurallar dahiline uymayıp iki tane silahlı adamın yanında Sharmaine'yi içeriye götürüyor. Bu sırada Sharmaine sırtımdayken ve yaralıyken /dene bile atmadan kendini yere atma rolüne girişiyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Eklemeyi unutmuşum. Delphine karakterine silah doğrultmama rağmen fear rp yapmaması ve uzaklaşmaması...
« Son Düzenleme: 14.07.2024 01:25 ardatuncer159 »

#1 - 14.07.2024 01:54
Merhabalar. Birincisi, sırf birlikler arası savaş rolleri olduğundan dolayı o birliğe girdiğinizi düşünüyorum, öncelikle karakterin o birliğe giriş çıkışının kontrolünün yapılmasını rica ederim.

Savunmama gelecek olursak; karakteri ilk vurduğunuza dair silah çekme gibi bir emoteounuz yok.

1- Karakter sistemsel yaralı durumda sizler sürenin bitmesini beklemeden başında bekleyen üç dört kişinin yanında /dene kullanmadan tek başınıza bir çırpıda koca kadını motosiklete bindiriyorsunuz, yetmiyor silah çekiyorsunuz, yetmiyor üzerine arabaya bindirmeye çalışıyorsunuz. Pardon da bu karakter hiç efor sarfetmeden, yorulmadan, sadece iki koluyla hangi enerjiyle yapıyor bunu? Kadını tek hamleyle kaldırmayı deneyen karakterin kas gücü 9'a 9, Sharmaine ise 12'e 12.

2- Sharmaine karakteri vurulduğu sıra zaten iki kişisiniz, ekstra vuran kişinin yüzünde maske takılı değildi. Karakterin yanında üç dört kişi varken özellikle savaşta olduğu birliğin hoodunda fear rp yaparak oradan uzaklaşmanız gerekirken iki-üç dakika olay yerinden ayrılmadınız.

Ekstra olarak şunu da not düşmek istiyorum. Sistemsel yaralı süresini bekliyorken bana rol hakkı tanımadan karakteri üç dört kişinin arasında kaçırmaya  yelteniyorsunuz. Karşı taraf sadece wine odaklı ilerlediği için karakterin başında olanları görmeden, tek başınaymış gibi hareket etmesi etik değil. Hiçbir dene komutu göremiyorum. Zaten hem Delphine hem de Enzo karakteri başımda dikiliyorlar, beni tutuyorlar. Kendi ekran görüntülerinizde de mevcut.

RK ihlalini öne sürebileceğiniz ekran görüntüsü varsa koyarsınız, ona da savunma gelir.

/dene bile atmadan kendini yere atma rolüne girişiyor." > Bu yazdığıınız sonradan dikkatimi çekti, yeni yorum atmak yerine yine bu yorumu güncelleyeceğim.
-Sizler /dene komutu kullanmadan kendinizce Sharmaine karakterini sırtlayıp götürdüğünüze inandınız, /do üzerinden yapamayacak olmanızı belirtmeme rağmen yapmış gibi lerlediğiniz için ben de böyle role girişmek zorunda kaldım. Sistemsel yaralı sürem varken hem benim rolümü engelleyerek dene atılmadan karakteri oradan oraya taşıma rolü yapıyorsunuz, hem de ben kendi adıma emoteu attığım zaman neden sorun ediyorsunuz?
« Son Düzenleme: 14.07.2024 02:41 gezzy »

#2 - 14.07.2024 02:52
Öncelikle iyi akşamlar/günler diliyorum.

İlk olarak bana silah doğrulttuğunu söylemişsin yok öyle bir şey, bana kimse silah doğrultmadı varsa kanıt paylaşabilirsen sevinirim.

4 kişi gelip işlek bir mekanın önünden "MOTORSİKLET" ile iki kişi korumaların yanından kaçırma rolüne giriyorsunuz. Fear RP ihlali sizde ve bu yapılan rol inanılmaz saçma bir rol. Böyle bir role girmeniz için bir neden yok. Varsa buraya kanıtları paylaşın. Ortada sözde yapmaya çalıştığınız role gayet güzel şekilde uyuldu. İki tane ekran görüntüsü atmışsın. Ekran görüntülerinde sadece basit saçma rolüne devam ettiğine dair güzel kanıtlar. Vurduğun kişi sistemsel yere düştüğü zaman hareket edemiyor, bunu biliyorsundur diye tahmin ediyorum. O kadar kişinin arasından ekmek alır gibi sırtlayıp motora atman muazzam. Elinde silah varken ve yerde duran birisini geriye kalan tek müsait elinle alıp motora kusursuz şekilde koyabilme rolü yapman PowerGaming ihlalidir. Öyle bir rol yok.

Sharmaine'yi yaralamak için geçerli bir nedeni varsa veya bu ortada dönen Retarted RP'nin bir geçerli sebebi varsa rica ediyorum kanıtlarla beraber bizleride bilgilendirir misin?

#3 - 14.07.2024 02:57
@ardatuncer159 eklenecek kanıt görselleri bulunuyorsa kısa süre içerisinde ulaştırın.
« Son Düzenleme: 14.07.2024 03:01 Sylas »

#4 - 14.07.2024 09:20

İlk olarak bana silah doğrulttuğunu söylemişsin yok öyle bir şey, bana kimse silah doğrultmadı varsa kanıt paylaşabilirsen sevinirim.

4 kişi gelip işlek bir mekanın önünden "MOTORSİKLET" ile iki kişi korumaların yanından kaçırma rolüne giriyorsunuz. Fear RP ihlali sizde ve bu yapılan rol inanılmaz saçma bir rol. Böyle bir role girmeniz için bir neden yok. Varsa buraya kanıtları paylaşın. Ortada sözde yapmaya çalıştığınız role gayet güzel şekilde uyuldu. İki tane ekran görüntüsü atmışsın. Ekran görüntülerinde sadece basit saçma rolüne devam ettiğine dair güzel kanıtlar. Vurduğun kişi sistemsel yere düştüğü zaman hareket edemiyor, bunu biliyorsundur diye tahmin ediyorum. O kadar kişinin arasından ekmek alır gibi sırtlayıp motora atman muazzam. Elinde silah varken ve yerde duran birisini geriye kalan tek müsait elinle alıp motora kusursuz şekilde koyabilme rolü yapman PowerGaming ihlalidir. Öyle bir rol yok.

Sharmaine'yi yaralamak için geçerli bir nedeni varsa veya bu ortada dönen Retarted RP'nin bir geçerli sebebi varsa rica ediyorum kanıtlarla beraber bizleride bilgilendirir misin?
Araya girerek bölüyorum birliğim adına konuşacağım.
 Öncelikle orada 4 değil 7-8 kişiyiz orada bizim adımıza fear rp yapmayı gerektirecek bir durum bulunmuyor ki biz ateş ederken kapıda koruma vs. yoktu olsa da pek bir şey değiştireceğini düşünmüyorum çünkü orada 8 kişiyiz bir çoğumuz o mekanın çatısından olayı izliyoruz sorunsuz bir şekilde hallolması için. Bahsettiğiniz hood mevzusu tamamen laf kalabalığı çünkü biz Callaghan hooduna baskın attıktan sonra etrafta kimseyi bulamıyoruz çatıda helikopter ile beklerken dışarıda bu savaşın başlama sebebi olan Sharmaine'yi görüyoruz ve onun peşine düşüyoruz. Bu şikayet dışında Sharmaine karakterine 4. ateş açışımız kendisi sunucuda sanal mafyalar gibi takılıp ben eğilmem bükülmem modunda olup legal karakteri ile biz ona sataştığımızda polisi aramak yerine başka illegal birlikleri yardımına çağırıp onların hoodunda yatıp kalkıyorsa ateş açılmayı hak ediyordur diye düşünüyoruz bu konuda kanıtlarımız gün içerisinde atılacak. Onun dışında arkadaşımın attığı ekran görüntüsünde gayet açık bir şekilde sırtlayıp motora yatırır yazıyor orada motora bindirmiyor sadece yaralı karakteri alıp kenara sürüklemiş rolüne giriyor, ardından zaten arabaya bindirme emotu'nu atıyor ancak arkadaşımız 57 kilo karakterini dünyanın en büyük insanı olarak gördüğü için iki yetişkin adamın onu taşıyamayacağını düşünerek rolü baltalıyor. Arkadaşların bahsettiği bir çok şey zaten ekran görüntülerinde yalanlanıyor bu konuda manipülasyon yeteneğinizi tebrik ediyorum yapılmış şeyleri yapılmamış gibi göstermekte üzerinize yok gerçekten çok başarılısınız, adminler ekran görüntülerini detaylı incelerse bir çok savunmanın laf kalabalığı olduğunu anlayacaktır. Kanıtlar gün içerisinde atılacaktır iyi günler dilerim.

#5 - 14.07.2024 12:20

Araya girerek bölüyorum birliğim adına konuşacağım.
 Öncelikle orada 4 değil 7-8 kişiyiz orada bizim adımıza fear rp yapmayı gerektirecek bir durum bulunmuyor ki biz ateş ederken kapıda koruma vs. yoktu olsa da pek bir şey değiştireceğini düşünmüyorum çünkü orada 8 kişiyiz bir çoğumuz o mekanın çatısından olayı izliyoruz sorunsuz bir şekilde hallolması için. Bahsettiğiniz hood mevzusu tamamen laf kalabalığı çünkü biz Callaghan hooduna baskın attıktan sonra etrafta kimseyi bulamıyoruz çatıda helikopter ile beklerken dışarıda bu savaşın başlama sebebi olan Sharmaine'yi görüyoruz ve onun peşine düşüyoruz. Bu şikayet dışında Sharmaine karakterine 4. ateş açışımız kendisi sunucuda sanal mafyalar gibi takılıp ben eğilmem bükülmem modunda olup legal karakteri ile biz ona sataştığımızda polisi aramak yerine başka illegal birlikleri yardımına çağırıp onların hoodunda yatıp kalkıyorsa ateş açılmayı hak ediyordur diye düşünüyoruz bu konuda kanıtlarımız gün içerisinde atılacak. Onun dışında arkadaşımın attığı ekran görüntüsünde gayet açık bir şekilde sırtlayıp motora yatırır yazıyor orada motora bindirmiyor sadece yaralı karakteri alıp kenara sürüklemiş rolüne giriyor, ardından zaten arabaya bindirme emotu'nu atıyor ancak arkadaşımız 57 kilo karakterini dünyanın en büyük insanı olarak gördüğü için iki yetişkin adamın onu taşıyamayacağını düşünerek rolü baltalıyor. Arkadaşların bahsettiği bir çok şey zaten ekran görüntülerinde yalanlanıyor bu konuda manipülasyon yeteneğinizi tebrik ediyorum yapılmış şeyleri yapılmamış gibi göstermekte üzerinize yok gerçekten çok başarılısınız, adminler ekran görüntülerini detaylı incelerse bir çok savunmanın laf kalabalığı olduğunu anlayacaktır. Kanıtlar gün içerisinde atılacaktır iyi günler dilerim.

Sınıf arkadaşınız ile konuşmuyorsunuz, öncelikle üslubunuza dikkat ediniz. Ayrıca olay şikayeti açan kişiyle yaşandığı için sizleri ilgilendiren bir durum göremiyorum.

Yine de yazdıklarınız için eklemelerim olacak.
Sunulan erkan görüntülerinde belli oluyor zaten kaç kişi olduğunuz.  Dwayne Sanchez karakteri tek başına Sharmaine'in başına gelmiş, kaçırmayı deniyor. Karakterin başında olan Mikhan Dragusha, Enzo  Andretti, Brian MacMurry ve Delphine Ainsworth bulunuyor, birliğimin üyeleri, ki rol içerisinde içeriden çıkanlar bile oluyor. Sunulan iki ekran görüntüsünde birsinde  Sharmaine'in başında bir kişi, diğerinde ise iki kişi gözüküyor. Nasıl oluyorda orada yedi sekiz kişi kaçırmayı deniyorsunuz? Üzgünüz arkadaşlar, esp falan kullanmadığımız için çatıları falan göremiyoruz.

Bir diğer konu ise " bu savaşın başlama sebebi olan Sharmaine'yi görüyoruz"
Böyle kendinizce bu kararı almışsınız fakat sürekli karakterimi her gördüğünüzde ateş açabilmek için aynı nedeni kullanıyorsunuz, savaşı başlattı vesaire. O olayı IFM, Callaghan tarafıyla görüşmüş olmalı. Sizler, Rajat karakterine ateş açtığınız için savaş başladı. Gerekirse yeniden hem IFM hem de Callagtan tarafıyla iletişime geçilir.
Yeni ekran görüntüleri sunarsanız, yeni savunmalar gelir.

Burada tekrar belirtme gereği duydum. Çünkü karşı tarafın takıldığı nokta yaptıkları kaçırma rolüne uyum sağlanmaması. Yaralı rolümü gerçekleştirirken yaralı sürem devam ediyor ve o sıra Dwayne Sanchez  karakteri de karakterimi kaçırma girişiminde bulunuyor. Sanırım yaralı kuaralı ihlaline giriyor, tam emin değilim. Ki zaten karakterim ayağa kalktığı sıra hem Enzo hem de Delphine karakteri tarafından tutuluyor, içeri götürülüyor. Burada bir ihlal bulunmaması gerekiyor. Sizler yaralı sürem devam ederken o tarz emoteular atıyorsunuz fakat ben kalktıktan sonra birliğimin üyeleri kolumdam tutuyor, içeri götürüyor, olması gerektiği gibi. Eğer ki bu süre ihlali olmasaydı en başında zaten karakterimi Enzo, Delphine veyahut yanımda bulunan diğer karakterler zaten sizden önce davranarak beni içeriye götürebilirledi. Bu süre olayı ihlal olduğundan dolayı sistemsel karakterimin kalkması beklenildi.

Alıntı
"Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz."

Sharmaine Melusina karakteri yaralıyken kaçırılma girişimi olduğunu da şöyle ispatlamış olmak istiyorum. Alt kısıma iki ekran görüntüsü sunacağım, sağ köşe kısımdan aradan geçen üç dakikayı fark edebilirsiniz. Yaralı süresi zaten yüz seksen saniye. (180 saniye=3 dakika) Demek oluyor ki karakteri taşıma-kaldırmak için yapılan roller o sıra süre beklenilirken yapılan roller, kısaca ihlal.
Konuyla alakalı şikayet oluşturuldu zaten; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=161725.0

« Son Düzenleme: 14.07.2024 18:38 gezzy »

#6 - 14.07.2024 20:31
Şikayet incelendi.

Sharmaine Melusina karakterinin yaralandıktan sonra silahlı adamların sırtında debelenmesi ve hala kurtulmaya çalışıyor olması oyun kurallarımız ile uyumsuzdur. İlgili karakter Yaralı Kural İhlali kapsamında cezalandırılacak.  (( Karşı tarafın /dene atmadan - kas güçlerini kontrol etmeden giriştiği roller diğer şikayet üzerinden değerlendirilecek. ))

Delphine Ainsworth karakterinin silahlı adamların yanında hala Sharmaine'yi kurtarmaya çalışıp içeriye taşıması da  aynı şekilde oyun kurallarımız ile uyumsuzdur. İlgili karakter Fear RP kapsamında cezalandırılacak.

K&A