Konu: [30.06.2024-Timothy Williams, Khalid Woodard, Mari Shooter, Shaul Itamar] PG-MG  (Okunma sayısı 78 defa)

#0 - 02.07.2024 16:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Timothy Williams @aliportal - Khalid Woodard @Wissas - Mari Shooter @Koren - Shaul Itamar @Veteran Retired - Lihent Krell @Harden (başlıkta yeterli karakter alanı bulunmadığı için Lihent Krell bu alanda belirtildi, kural ihlalleri de benzer şekildedir.)
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.06.2024 23:19

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Timothy Williams: Karakterim Jayden Leake ile yaşadığı sözlü bir atışma sonrasında, öncesinde elinde şişe olduğuna dair bir emote belirtmeden ve karakterimin reaksiyonuna mahal vermeyecek bir emote kullanarak saldırdı. Elinde bir şişe olduğunu belirtmemesi ilk hata, ikincisi şişeyi fırlatıyor ve herhangi bir isabet kaydedip kaydetmediğini sormuyor, buna göre davranmayıp harekete geçiyor... İkinci hata. Ve emoteun son kelimesinde "dalar" diye bir ifade kullanmış, yine bu da bir yanlış. Elleri ile mi ayakları ile mi, yoksa vücudu (kafa, omuz vb.) saldırdı, ve nasıl saldırdı? Kesinlikle hatalı. Yeni bir emote daha kullanması gerekirdi, bu da üçüncü hata. Kavga sırasında Timothy Williams, karakterim Jayden Leake tarafından bayıltılmasına rağmen herhangi bir yaralı rolüne kalkışmadan ayağa kalktı ve gitti. Bu da Timothy Williams'ın dördüncü hatası.

Khalid Woodard: Jayden Leake ve Timothy Williams arasındaki kavgaya herhangi bir emote belirtmeden karıştı. Defalarca yumruk ve tekme darbeleri almasına rağmen herhangi bir rol durumunda bulunmadı ve role aykırı hareket etti. Jayden Leake yere düştüken sonra Khalid Woodard, hemen yiyecek/içecek vasıtasıyla HP barını doldurdu, rol akışı devam ederken bu tarz bir hareket direkt olarak Powergaming kapsamına girer.

Mari Shooter ile herhangi bir rolde bulunmamamıza rağmen sokaktaki bir araçtan inip karakterime saldırdı. Emote kullanmadı, yumruk darbeleri almasına rağmen rolden kaçıp yiyecek/içecek spawnı ile HP doldurdu. Khalid Woodard ve Timothy Williams karakterleri ile IC tanışıklığını herhangi bir diyaloğa ya da role girmeyip bana saldırı ile ifade etti. Sergilediği bu  davranış Metagaming kapsamına girer.

Lihent Krell: Rol ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen olay yerine rastladı ve gelip kullandığı ifadeler direkt olarak Retarded RP ve Trolling kapsamında değerlendirilir. (Direkt ifade için bkz:
Spoiler: GösterGizle

Shaul Itamar: Role dahil değilken çevreden gelip karakterime saldırdı, Saldırıya dair bir emote ya da sebebine yönelik açıklamada bulunmadı. Ki zaten Jayden Leake ile bir tanışıklığı bulunmuyor. Retarded RP kapsamına girdiğini düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Rol akışına dair tüm ekran görüntüleri:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gereken cezaların en kısa zamanda verilmesini talep ediyorum. Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. EDİT: Şikayet yeniden oluşturuldu, görüntüler düzeltildi.

#1 - 02.07.2024 18:27
Kavgaya karışmamın sebebi IC olarak Timothy'i tanıyorum ve onun kavga ettiğini gördüğüm için. Bana bir anda vurdular ve bende dayak yerken emote atamam herhalde, bende saldırmak zorunda kaldım. Role uymamazlık etmedim, her daim role uydum. Kavga sonrası aracıma binip uzaklaşırken çilek yedim ki normal olarak brawl bitmiş ve biz dağılırken can barımı dolduruyorum. Sadece Timothy ve Mari'yi IC olarak tanıyorum, diğerleriyle bir alakam yoktur. Savunmam bu kadar teşekkür ederim.

#2 - 03.07.2024 04:13
Olaya karışan tüm karakterleri bu seferlik uyarıyorum, güvenli bölgede bu olay gerçekleştiği için. Ayrıca emote atmadan brawl rolüne dahil olmayalım, eğer ki bir madde fırlatacaksak önceden elimizde o maddenin olduğunu belirtelim ve /dene atalım.

K&A