Konu: [14.06.2024 - Jayden DeShawn] Metagaming - DM  (Okunma sayısı 175 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.06.2024 03:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @kill4you Jayden DeShawn

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.06.2024 11:12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, neden böyle bir olay yaşandı bilmiyorum. IC olarak birliğim ile doğru düzgün role girmedim ve kimseyi tanımıyorum. Kimseyi tanımadığım için diğer birlikler de beni tanımıyor, genelde meslek yapıyorum. Sadece hoodda durup hiçbir şey yapmazken bir arkadaş gelip ''tek başına'' hoodu bastı ve beni düşürdü. Büyük ihtimalle benim birlikte olduğumu benim profilime bakarak ve hoodda olduğumu görünce anlamıştır. Her neyse, umarım cezalandırılır. Teşekkür ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/mcqm9yt

Ek açıklamalar(varsa): Cezalandırılsın.

#1 - 15.06.2024 10:45
@kill4you Adına :
   Selamlar, dm ve mix iddiaları geçersizdir. Ateş etmek için sebeplerim var 4KX birliği ile savaştayız. Sen de her gün çatıştığımız hood bölgesinin göbeğindesin, elimde silahla kimin kimden olduğunu düşünecek durumda değilim. Orada bulunarak bana potansiyel bir tehditsin ve ben baskın rolündeyim. MIX yapmama da gerek yok, IC olarak karakterim 4KX birliğinin hood bölgesini biliyor ve senin orada bulunman ile arada bağlantı kurabilir.

Burada kilit nokta senin rakip birliğin hood bölgesinde bulunman.

#2 - 15.06.2024 20:02
@kill4you Adına :
   Selamlar, dm ve mix iddiaları geçersizdir. Ateş etmek için sebeplerim var 4KX birliği ile savaştayız. Sen de her gün çatıştığımız hood bölgesinin göbeğindesin, elimde silahla kimin kimden olduğunu düşünecek durumda değilim. Orada bulunarak bana potansiyel bir tehditsin ve ben baskın rolündeyim. MIX yapmama da gerek yok, IC olarak karakterim 4KX birliğinin hood bölgesini biliyor ve senin orada bulunman ile arada bağlantı kurabilir.

Burada kilit nokta senin rakip birliğin hood bölgesinde bulunman.
Öncelikle merhabalar, Metagaming yapmadığınızı söylüyorsunuz fakat, sizinle daha önce geçmişte bir rol yapmadık ve karakterim sizi tanımıyor. Karakterim sistemsel olarak birlik üyesi diye illegal olmuyor sırf hoodda takılıyorum ve birlikteyim diye sistemsel olarak vuruluyorsam bunun adı Deathmatchdır. Sırf karakterim bir birlik içerisinde diye illegal faliyetlerde bulunmakta zorunlu değilim. Karakterim daha rolsel olarak birlik üyelerini tanımıyor, sadece ic olarak karakterim motel odası kiraladı, motelde kalıyorum. "Sen de her gün çatıştığımız hood bölgesinin göbeğindesin." Böyle bir iltihamda bulunuyorsunuz, hiçbir şekilde sizi ne ic ne ooc tanıyorum, hiçbir şekilde karakterim savaşa katılmadı ic olarak karakterlerinizi tanımıyorum karakterimin ic olarak savaşta olduğunun haberdarı bile yok. Ama siz diyorsunuz ki "Sende her gün çatıştığımız hood bölgesinin göbeğindesin" Bunun hiç alakası yok 4KX birliğinin üyesi değilim, sadece sistemsel olarak birlikte bulunuyorum diye gelip Deathmatch atamazsınız. Bu her iki taraftan da bakıldığında bir ihlale giriyor. Şimdi bir şey eklemek istiyorum, beni lütfen yanlış anlamayın. @KrkyS Karakteriniz tek başına hoodu basıyor, baskın rollerinde 4 kişi veya 5 kişi olmanız şarttır. Bu birlik savaş kurallarında yazmaktadır lütfen birlik savaş kurallarını okuyun ve tekrardan gözden geçiriniz. Sizden ufak ricam lütfen böyle ihlaller sergilemeyin. Not; forum hesabıma baktığım zaman @kill4you kişisinin forumuma girip birlik üyesi olup olmadığımı kontrol ettiğini de görebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 15.06.2024 20:20 nerox »

#3 - 15.06.2024 20:52
@kill4you adına yazıyorum.

Kurallara tekrar bakmanı öneriyorum, 4-5 kişi diye bir kural yok. Ben hepsini okuyarak hareket ediyorum merak etme. Yaya bir şekilde gecenin bir körü orada duran siyahi görüyorum. Senden şüphelenip ateş açtım, beni vurma ihtimalini düşünerek. Eğer mahalle dışında bir spotta seni vursaydım dediklerine hak verebilirdim. Ne yazık ki sadece manipülasyon amaçlı konuşuyorsun...  Tarafımca daha fazla savunma gelmeyecektir. Kişiyi savaşta olduğum birliğin göbeğinde vurdum. Birlik kuralları bana günde 2 defa baskın hakkı tanıyor, bu süreçte aktif çatışma ortamı yaratmış oluyoruz ve kendi emniyetin için insanlara saldırabilirsin iyi forumlar.

#4 - 16.06.2024 15:27
@kill4you adına yazıyorum.

Kurallara tekrar bakmanı öneriyorum, 4-5 kişi diye bir kural yok. Ben hepsini okuyarak hareket ediyorum merak etme. Yaya bir şekilde gecenin bir körü orada duran siyahi görüyorum. Senden şüphelenip ateş açtım, beni vurma ihtimalini düşünerek. Eğer mahalle dışında bir spotta seni vursaydım dediklerine hak verebilirdim. Ne yazık ki sadece manipülasyon amaçlı konuşuyorsun...  Tarafımca daha fazla savunma gelmeyecektir. Kişiyi savaşta olduğum birliğin göbeğinde vurdum. Birlik kuralları bana günde 2 defa baskın hakkı tanıyor, bu süreçte aktif çatışma ortamı yaratmış oluyoruz ve kendi emniyetin için insanlara saldırabilirsin iyi forumlar.
Bir yanıt daha gelmemesi isabet olur zaten, sonuçlanabilir.

#5 - 16.06.2024 21:01
Sorun görülmedi. Birlik bölgenizde durduğunuz sırada savaşta olan diğer set gelip mahallenizi basabilir, mahallede yer alanları vurabilir.