Konu: Maeve Bouchard - Metagaming  (Okunma sayısı 196 defa)

#0 - 17.05.2024 00:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maeve Bouchard - @bikadehsarap

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @nightyalmighty

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17/05/2024 00:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Metagaming
Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyun dışından edindiği bilgiyi oyuna aktarıyor. Rol içerisinde o tarz bir fotoğraf çekilme veyahut birilerine fotoğraf yollama gibi şeyler gerçekleşmedi. Keza bir önce ki karakterinde de bu sebepten ötürü bir admin tarafından direkt oyun içerisinden yine aynı ihlalden işlem görmüştü.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/9yx1dxc.jpg

Ek açıklamalar(varsa): Şikayet oluşturmayacaktım fakat yapılan ihlale en başında önlem almak gerek. Bu tip durumlardan dolayı rolünde problem olmayan karakterlerin gidişatı ister istemez etkilenebiliyor, gereken yapılmalı.

#1 - 17.05.2024 13:20
Olaya şahitliğimi onaylıyorum, ic hiç bir şekilde yansıması olmayan bir durumun,rolünü yapmaya çalışıyor kişi.

#2 - 17.05.2024 19:50
Oyun dışı elde edilmiş bir kayıt oyun içinde kullanılmadı, farazi bir cümlenin ss'iyle şikayet açmışsınız. Bu bilgi kolpadan ibaret söylenmiş bile olabilir, başkasından duyulmuş olabilir, fotoğraf gösterme veya fotoğrafı yayma rolü yapılmadı

#3 - 17.05.2024 19:59
Oyun dışı elde edilmiş bir kayıt oyun içinde kullanılmadı, farazi bir cümlenin ss'iyle şikayet açmışsınız. Bu bilgi kolpadan ibaret söylenmiş bile olabilir, başkasından duyulmuş olabilir, fotoğraf gösterme veya fotoğrafı yayma rolü yapılmadı

Yapılan farazi bir cümlenin ötesinde bir olay. Discord üzerinden karakterime yapılan bir render fotoğrafa eriştiğinden direkt rolde "Dövmeli olan sen misin? Nude'n var bende." yazman zaten yaptığın meta ihlalini yeterince doğruluyor. Keza Todd Roth karakterine de böyle bir rol sergilemiştin, discord üzerinden atılan bir görüntüyü oyuna yansıtmıştın ve sonucunda meta ihlalinden işlem görmüştün.

Ek olarak; Kolpadan bir durum söz konusu dahi olamaz, retarted'a girer. Şunu da belirtmek isterim, senin nudein varmış demen ayrı bir olay, ben de nude'n var demen ayrı bir olay. Düpedüz olmayan bir rolü gerçekleştirmeye girer yani bu.
« Son Düzenleme: 17.05.2024 20:10 gezzy »

#4 - 17.05.2024 20:10

Yapılan farazi bir cümlenin ötesinde bir olay. Discord üzerinden karakterime yapılan bir render fotoğrafa eriştiğinden direkt rolde "Dövmeli olan sen misin? Nude'n var bende." yazman zaten yaptığın meta ihlalini yeterince doğruluyor. Keza Todd Roth karakterine de böyle bir rol sergilemiştin, discord üzerinden atılan bir görüntüyü oyuna yansıtmıştın ve sonucunda meta ihlalinden işlem görmüştün.

Ek olarak; Kolpadan bir durum söz konusu dahi olamaz, retarted'a girer. Şunu da belirtmek isterim, senin nudein varmış demen ayrı bir olay, ben de nude'n var demen ayrı bir olay. Düpedüz olmayan bir rolü gerçekleştirmeye girer yani bu.
Gördüğüm işlemler bana yapılan rollerini ss almamak ve rol yaptığım kişilerin ooc atışma sonrasında buna mg süsü vererek şikayet oluşturmasından kaynaklıdır. Bana yapılan rolün yine ssi yok ve benim mgyi yaptığım sinematiği veriliyor. Yine işlem göreceğiz, bir dahakine yapılan rolün ssini alırız. Sizin ssinizde rolün en başından alınmış bir ss, bana pm üzerinden bu rolün gerçek olmadığını söyledikten sonra role bir kelime dahi eklemeden sonlandırdığımı ikimizde biliyoruz. Ama işlem görebilmem için vermek istediğiniz sahne bu, işlem görmem için bir çaba. Bu kadar kinli olmayın, sadece oyun oynuyoruz.

#5 - 17.05.2024 20:27
Ek açıklamalar kısımına "Şikayet oluşturmayacaktım fakat yapılan ihlale en başında önlem almak gerek." diyerekten bir not düştüğümü ikinci kez belirteyim. Şikayet oluşturma gibi niyetim yoktu fakat geçmişinde de birçok kez aynı ihlali yaparak bir iki karaktere oyun içi verdiğin zararların duyumlarını aldım. Ben meta yapıldığından şikayeti oluşturdum. Yapılan rol "nuden varmış değil, ben de nuden var. " Demek oluyor ki olmayan bir rol olmuş gibi gösterilerek durum karakterime yansıtılıyor. Diğer bir konu, orada PM yolu ile uyarmama neden gerek bırakıyorsun beni? Yaptığının bir ihlal olduğunu sen de biliyorsun. Roleplay oyuncususun yani. Bu gibi durumlarda kanıt niteliğini taşıyabilecek ekran görüntüleri almalısın rolün gidişatı açısından. Oyun içinden sana verilen bir fotoğraf yok, o yok, bu yok. Sen direkt bana geliyorsun, ben de nuden var diyorsun. Neye dayanarak? Discord üzerinden arkadaş ortamının aracılığıyla ulaştığın render fotoğrafına dayanarak. Oyuna yansıtılmalı mı? Hayır. Ama yansıtıyorsun.

"Yine işlem göreceğiz"
Bu ihlali tekrar tekrar gerçekleştirme, işlem görme.

"Bu kadar kinli olmayın, sadece oyun oynuyoruz."
Yaptığın rolde bir hata/eksik kısım var ki hakkında şikayet oluşturuluyor. Haklısın ya da değilsin. Son olarak.. Birisi sana şikayet açıyor diye kin besliyor olabileceğine kendini inandırman gülünç durum. Diyaloğumun olmadığı, tanımadığım birisine kin duymuyorum, üzgünüm.

#6 - 22.05.2024 13:13
Cezalandırılacak.