Konu: [27.04.2024 - Lux Ann] Retarded RP  (Okunma sayısı 209 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.04.2024 20:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lux Ann - @spyixgod

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.04.2024 - 17.02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarded RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Maya Summers adlı karakterin ViceSocial hesabınd paylaştığı bir gönderi ((https://vice-social.com/photos/7539)) altına sebepsiz yere, olumlu veya olumsuz hiçbir rol gerçekleşmemesine rağmen yazılan "@Adelaide Lievremont ikinizde malsınız amk" yazması üzerine başlayan bir sosyal medya tartışmasına dönüşüyor. Bu tartışmayı başlatması için karakterlerimiz arasında yaşanan olumsuz bir rol ve bu rolün sebebi gerekçe gösterilmeli. Aramızda gerçekleşen bir rol de olmadığı için yaptığı rol saçma ve hatalı. Onun karakteriyle benim karakterimin geçmişten bu yana bir bağlantısı yok. Rastgele birisine sallayarak Retarted RP ihlali yapmış oluyor. Sırf karakterlerimizin arasında bir düşmanlık oluşmasını istediğinden ötürü benim karakterime yönelik bilinçli kışkırtma durumu söz konusu.

Tarafıma Retarded RP gerçekleştirmeden önce "14lük ergen fotoğrafı" şeklinde kendi gönderimin altına yorum atıyor. Bu yaşananlar, benim gönderimin altına yapılan yorumdan birkaç dakikanın ardından Maya Summer'in gönderisindeki yorum yanıtında beni etiketleyerek yaşanıyor.

Karşı taraf bunu kafaya o kadar takmış ki olayın üzerinden çok geçmeden oyun içerisinde beni bulmuş, bulduğu gibi social içerisinde olanları role dökmeye çalışmış.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/s78e7lj ((Kendi gönderime atılan yorum))
https://hizliresim.com/3uv7n0n
https://hizliresim.com/m9ndgpe
https://hizliresim.com/sxozz05

Ek açıklamalar(varsa): Ekran görüntülerini almaya çalıştığım sırada gönderi sahibi -sanıyorum ki- Maya Summers gönderisindeki tartışma yanıtlarını silmiş. Alabildiğim kanıtlar üstteki gibi, İkinci görüntüde tartışmayı sebepsiz yere başlatıyor, üçüncü görüntüde ise tartışmanın devamı geliyor. Son görüntüde oyun içerisindeki düşmanlık durumunu gerçekleştirmek istediğini belli ediyor, direkt olarak role döküyor.

#1 - 28.04.2024 11:47
Selamlar, Lux karakteri istediği gibi social üzerinden görüşünü, tarafını veya da tavrını belirtebilmekle olup istediği kişiye sallayabilir sonuçta? Boyut eğer büyüyecek ise veya da karakterine illegal bir rol açısından sorun yaratacak ise bunu İC şekilde ilerletip polis veya da mahkeme üzerinden yeterli delil ile şikayet içerisinde bulunabilirsin.

Ss'de görüldüğü üzere Lux Ann karakteri laf atıp geçmiş ve bunun üzerine sende karşılık verip ilerletmişsin. Tabii ki seni İC de gördüğümde bunu role dökeceğim ne yapmamı bekliyorsun?

Aktif rol bölgesinde afk atman da komik açıkcası. Afk atacak olursan bir sonrakine kapının önünde değilde evinin içinde atman daha mantıklı olacaktır.

Seni gördüğümde role dökeceğim bunları tabii ki..

Madem ki karakterin kendisine saldırılmasını, sallanmasını veya da hakaret edilmesini istemiyor o halde social üzerinden Lux Ann karakterini engelleyip bu tarz toksik mesajlardan da uzak durabilir.

#2 - 28.04.2024 12:57
Lux karakteri istediği gibi birilerine sallayamaz. Bunun için bir gerekçesi yok. Her isteyen her istediğini yapabilecek olsaydı sunucunun politika kurallarına neden ihtiyaç duyulması gerekirdi? Boyutun büyümesiyle, büyümemesiyle bir alakası yok, özellikle de neden in game olayı polise taşımam konusunda kararsızım. Sonuçta birbiriyle alakası olmayan iki karakter, sen amaçsızca bir başkasına kışkırtıcı şekilde etiket atıyorsun, kısaca sebep sonuç ilişkisi olmayan bir retarted rp başlangıcı.
Bir diğer husus aktif rol bölgesinde afk olduğumu dile getirmişsin, ki benim attığım ekran görüntümde bile senin yazdığın şeyler chatimden bile gitmediğine göre çok kısa süreli bir afk atmış olmamı da böylece ispatlayabilmiş olmam harika. Gerçi Lux karakteri, yani sen orada değilken afk atmıştım, senin de afk olan birisiyle role girmeye çalışman bile ayrı bir olay. Sen role geldiğinde afk olmadığımı kanıtlayabilirsen görüntülerini paylaşabilirsin.

Son olarak madem birilerinin sana saldırmasını, dalaşmasını istemiyorsun vesaire, o profili engelleyebilir -uzak durabilir- demişsin. Burada elbette yine politikalara değineceğim. Birisinin ihlali üzerine neden benim böyle bir şeyi yapmam gereksin? Lux karakterin en başında benim karakterime bir gerekçesi olmamasına rağmen "mal" diye attığı etiket ile rolün başlangıcını zaten retarted rp -gereksiz- buluyorum. Sunucu kurallarının da bu şikayeti açabilmemi desteklediğini düşünüyorum, tam olarak da her iki taraf burada savunmasını yapıyor. Daha ileti gelmeyecek, sonuçlanabilir.

Ayrıca attığı emote, "Adelaide'ye bakınır iyice. Süzer onun suratını." bu emoteun da doğruluğu sorgulanabilir.

#3 - 28.04.2024 13:37
"Lux karakteri istediği gibi birilerine sallayamaz"
Hayır sallayabilir? Bunu sen mi belirliyorsun?
 İn game bir olayı dediğin gibi in game devam ettirirsin. Lux karakteri istediği kişiye sallayıp istediği kişiye eleştirisini veya da hakaretini belirtebilir bunda bir sorun görmüyorum ki olayı ateşlendiren de tek Lux karakteri değil. Madem bu rolden rahatsız oldun neden yorum atıp bunun devamını sürdürdün?

Madem ki rahatsız oluyorsun, karakterin hal ve hareketlerinden engellersin. Neden yapmak zorundayım diye yanıt vermişsin. Yapma o halde? Sana kimse bir şey yapmak zorundasın demiyor. Karakterin yönlenişini ise ben belirliyorum. Bu yüzden yok onu yapamaz yok bunu yapamaz kafasından bir çık. Madem rolde karakterinin aşşağılanmasını, ona karşı saldırılmasını veya da farklı şeyler yapılmasını istemiyorsun. Lux Ann karakteri ile olan diyaloğunu kesip ondan uzaklaşmalısın. Olağan durumda bir retarted rp söz konusu değil. Socialdan atıştılar ve Lux karakteri seni kendi evinin önünde gördü. Afk olduğun için zaten rolün devamı gelmedi ki rol bile denemez bu duruma. Uzatmanın ve gereksiz yorum yapmanın bir anlamı da yok. Sonuçlanabilir.

#4 - 28.04.2024 13:55
Sallayamazsın, bunu ben değil, politika içerisinde bulunan kurallar belirler. Vice Mall civarında aktif rol içerisinde tanımadığın -öncesinde konuşma geçmişinin olmadığı- birisine yüzüne bakarak mal diyebiliyor musun? Diyemiyorsun. Neden diyemiyorsun? Politika gereğince birisine karşı bu yaptığın kışkırtıcı rol olacağını biliyorsun. Keza bu durum için de aynı şey geçerli. Yaptığın şeyin bir gerekçesi yok, gereksiz bir hamle.

Ek olarak, karakterinin yaptığı bir ihlalden dolayı neden engellemek zorunda ben kalıyorum? Hatalı rol yaptığın için senin devam ettirmemen gerek, benim engellemem değil. Onu yapabilirsin, bunu yapabilirsin kafasından senin çıkman gerekiyor, benim değil. Her şeyi gerçek hayatla kıyaslamamanı öneririm. Boş yere sunucu kuralları oluşturulmadı.

Senin mantığın ile yola çıkacak olursak herkesin paylaşımının altına istediğim gibi sallarım, mantık? Mantık yok. Amaç toksik bir görüntü sağlamak olur. Kısaca sebep sonuç ilişkisi olmayan bir durum.

#5 - 28.04.2024 14:50
Sallayamazsın, bunu ben değil, politika içerisinde bulunan kurallar belirler. Vice Mall civarında aktif rol içerisinde tanımadığın -öncesinde konuşma geçmişinin olmadığı- birisine yüzüne bakarak mal diyebiliyor musun? Diyemiyorsun. Neden diyemiyorsun? Politika gereğince birisine karşı bu yaptığın kışkırtıcı rol olacağını biliyorsun. Keza bu durum için de aynı şey geçerli. Yaptığın şeyin bir gerekçesi yok, gereksiz bir hamle.

Ek olarak, karakterinin yaptığı bir ihlalden dolayı neden engellemek zorunda ben kalıyorum? Hatalı rol yaptığın için senin devam ettirmemen gerek, benim engellemem değil. Onu yapabilirsin, bunu yapabilirsin kafasından senin çıkman gerekiyor, benim değil. Her şeyi gerçek hayatla kıyaslamamanı öneririm. Boş yere sunucu kuralları oluşturulmadı.

Senin mantığın ile yola çıkacak olursak herkesin paylaşımının altına istediğim gibi sallarım, mantık? Mantık yok. Amaç toksik bir görüntü sağlamak olur. Kısaca sebep sonuç ilişkisi olmayan bir durum.
Sunucu kuralları içerisinde kimse ile atışamazsın/eleştiri yapamazsın vs yazmıyor. Kuralları tekrardan göz gezdirmeni öneririm. Lux karakterinin sana sallaması retarted rp değil. İsteyen istediği kişiye sallayabilir ki seni bu konuda geren şey ne küçük dostum? Hatalı bir rol yok ortada. Ss'lerde görüldüğü üzere Lux karakteri laf atıyor ve senin karakterinde karşılık verip bunu devam ettiriyor. Ardından bu in game sürülecek bir durum olmakla beraber sen ise bu durumdan rahatsız oluyorsun. Madem rahatsız oluyorsun role girişmeyip Lux karakteri ile de konuşma veya da onunla bir diyaloğa girme zorunluluğun da yok. Kendini böylece aklayabilirsin karakterden. "Neden engellemek neden engellemek" bunu diyip duruyorsun? Rahatsız oluyorsan social içerisinde sana bloklama seçeneği sunuluyor rahatsız olduğun bir post veya da bir karakter üzerine "realistik" açısından bir seçenek diyelim. Bunu kullanabiliyorsun ki kullanmıyorsan da benim yapacak bir şeyim yok. Sana sallamış olması veya da postu ve yorumları okuyup "ikinizde malsınız amk" yazması kendi görüşüdür ve kendi görüşünden de sakınmıyordur demek ki. Her karakter aynı, masum, aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok. Daha fazla boşa ileti atmaya gerek yok. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 28.04.2024 14:57 spyixgod »

#6 - 28.04.2024 15:27
"Sunucu kuralları içerisinde kimse ile atışamazsın vs yazmıyor."
-Başlangıç tamamen "Retarded RP" kapasmında olduğu için oraya göz atmanı bir kere daha öneririm. (Sebep sonuç ilişkisi olmayan bir rol) Sırf karaktere bulaşmak istediğin için böyle bir şeye girişme hakkına sahip görme kendini, öyle bir hakka sahip değilsin. Bir karakterle aranda "düşmanlık" başlatma çabasına gireceksen aralarında olan bir yaşanmışlığın üzerinde ilerlersin, bu hamlen daha doğru -geçerli- kılınabilir.

"küçük dostum?"
-Bunu yazarak bile burada küçük büyük durumunu zaten belirtmiş oluyorsun, konunun dışında iğneleyici şeylere başvurmaman senin avantajına.

"Rahatsız oluyorsan social içerisinde sana bloklama seçeneği sunuluyor."
-Hatalı yapılan bir roleplay parçasından dolayı bu seçeneği kullanmak zorunda değilim. Kurallar çerçevesi gereğince roleplayine devam etmende fayda var.

"realistik açısından bir seçenek diyelim."
-Realistik açıdan birçok şeyi değerlendirmemelisin, bu gibi noktalar için sunucu kuralları devreye giriyor. Değinmiştim, tekrar belirteyim, bu gibi durumlar için o alan var.

"Her karakter aynı, masum, aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok."
-Bu mantığın ile sociale her post paylaşan kişiye sallamalısın, rolün olmadığı karakterlere bile. Karakterin ne olursa olsun rolünün -bağlantın- olmadığı bir karaktere böyle girişimlerde bulunmamalı. Bu hamlen toksik bir hamle, sen eğleneceksin -keyif alacaksın- diye böyle hamlelelere başvurmamalısın.

"Daha fazla boşa ilete atmaya gerek yok. Sonuçlanabilir."
-Evet, ileti yollamayabilirsin, sonuçlanmasını bekleyelim.

#7 - 28.04.2024 21:05
Ortada herhangi bir ihlal yok. Vice Social IC bir platform ve kuralları burada(https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=149766.0) yer alıyor. Günümüz sosyal medyasında olduğu gibi(çok uç olmadığı sürece) zorbalanabilir, küfür yiyebilirsiniz. Eğer ki Vice Social üzerinden bir sorun yaşıyorsanız bunu IC olarak kolluk kuvvetlerine iletebilirsiniz.

K&A