Konu: Adrian Khurtsilava rolde afk  (Okunma sayısı 87 defa)

#0 - 20.04.2024 00:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Adrian Khurtsilava

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kareem_Parker @exotic

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21:42 19.04.24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Hatalı emote kullanımı.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle aramızda sürtüşme sonrası bir brawl gerçekleşti bununla bir sorunum yok ama düştükten sonra role dahil olmayıp 3 ila 5 dakika arası afk bıraktı ve bizde bu şekilde rolü kabul etmeyip afk bırakınca yarıda kesip uzaklaşmak zorunda kaldık, ayrıca "/me dalar ona" diye bir emote olamaz bu emote hatası olarak değerlendirilmeli.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 20.04.2024 00:42
Merhaba. Arkadaşlar gelip icde agresif yaptı. İn arabadan deyip arabanın motorunu kapattılar.Sonrasında brawl rolüne girdik. Düşünce arkadaşların önceki davranış ve tutumlarından yola çıkarak role gireceklerini düşünmedim. Brawl arayan elemanlardır  diye alt tab attım gittim.

attığım emotada bir sorun yok diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 20.04.2024 00:44 ffullecci »

#2 - 20.04.2024 00:46
Durduk yere agresif mi yani? Anlıyorum dostum niye adminleri kanıdırıyorsun sağ altta süre var benim asıl şikayette kullandığım süreden önce gelip bana küfür ediyor ve aracıyla kaçıyor, ardından şikayette gibi rol gerçekleşiyor "Merhaba. Arkadaşlar gelip icde agresif yaptı." dediği ss'te kendisi "sikik zenciler" gibi tabirlerde bulunuyor anlamadım agresif rol nasıl bir anlama geliyor ama bence kesinlikle ic bir kaşılık verebilirim.

#3 - 23.04.2024 10:21
Brawl arayan elemanlardır  diye alt tab attım gittim.
Ne pahasına olursa olsun Sürekli RP gereğince role devam etmelisiniz. Refuse RP'den ceza alacaksınız. Karşının size durduk yere sorun aradığını/DM attığını düşünüyorsanız oyuncu şikayeti oluşturabilirsiniz.