Konu: Joshua Frexia 07/03/2024 - Yetersiz Rol Bilgisi  (Okunma sayısı 387 defa)

#0 - 07.03.2024 05:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Joshua Frexia - @thelastoffen

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Pablo Pacheco - @7belalı

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.03.2024 saat:04:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Pablo karakteriyle beraber birkaç kişiyle sözlü dalaşa girdik. Bu karakter bu rollerin hiçbirinde yoktu, her ne hikmetse birden buffalo ile gelip yolu açın demeye başladı. Arkadaşımın üzerinde asılı silahı görüp tartışma sırasında direkt emote verip sıktı. Arkadaş sivil bir karakter, illegal rol yapması kesinlikle yasak. 48 seviyeye kadar gelmiş, bunu öğrenememiş. Sonrasında illegal bir birliğin r19 rütbesindeki birini aşağılayıcı rol yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Sivil karakter olduğuna dair kanıt:
Spoiler: GösterGizle

r19 birlik üyesine yaptığı aşağılayıcı rol.

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak söylemek istediğim @Mirmanu 'da roldeydi. Kendisi bu arkadaşa illegal rol pasladı, sunucuda moderatör olan bir kişinin bu kuralı çiğneyerek legal karakteri, illegal bir role soktu. Bunun için ayrı bir şikayet açmam gerekiyorsa açadabilirim.

#1 - 07.03.2024 05:53
@thelastoffen susturması olduğu için savunma en kısa sürede yapılacaktır.

#2 - 07.03.2024 06:16
Savunma yapmamı gerektiren bir durumun olduğunu düşünmüyorum, herhangi bir birlikte olmayan karakter illegal role dahil olamaz diye bir kural yok.

#3 - 07.03.2024 14:25
Selamlar öncelikle baştaki rol ile başlamak istiyorum,
Şikayet edilen şahıs olaya dahil değilken başka bi araç ile gelip olaya dahil oldu
Silah alışverişinden çıkıp mekanımıza gidicektik sonrasında bu şahıslarla karşılaştık kaza oldu ve Birliğimin R20'si olan Alec araçtan indi arkadaki şahıslara gidip kaza rolü yapıcaktı sonrasında, şahıslar ters konuşmalar sergileyip çember içerisine aldılar, Bende aracımdan aşağıya indim üzerimde Shotgun olduğu için göğüsümde asılı olarak gözüktü, Silah çekme emotesi vermedim, Bir cümle dahi kurmadım, ateş altına tutulduk Mermi dahil sıkmadım..

Arkadaş sivil her üzerinde silah gördüğü birine düşünmeden konuşmadan sıkamaz. Polis olabilirim, FBİ olabilirim,
Destekleyecek kanıt:

Burada: Silahla indiğimi ateş etmediğimi ve Silahlı gördüğü adama sıkacağını belirtiyor. Ufak ayrıntı dağdan aşağı doğru uçuyoruz  :manifdog

Arkadaşın sürekli yaptığı davranış sanırım, ooc ceza kayıtları:
 [04.12.2023] Isaac Arrabal adlı karakter Efecho isimli yetkili tarafından İllegal Kural İhlali sebebi ile 700 dakika cezalandırıldı
[25.09.2023] Dejan Stenislav adlı karakter blackmamba isimli yetkili tarafından DM(149578.0) sebebi ile 1000 dakika cezalandırıldı.
 [25.05.2023] Rias Zvonic adlı karakter Anomaly isimli yetkili tarafından İllegal Kural İhlali (145344.0) sebebi ile 300 dakika cezalandırıldı.
[13.05.2023] Dragan Grozliev adlı karakter Stromae isimli yetkili tarafından İllegal Birlik Kuralı sebebi ile 400 dakika cezalandırıldı.
 [10.05.2023] Dragan Grozliev adlı karakter Stromae isimli yetkili tarafından İllegal Birlik Kuralı İhlali (144721.10) sebebi ile 400 dakika cezalandırıldı.

Tarafımca başka açıklama ve yanıt gelmeyecektir herkese iyi forumlar dilerim, Yetkililerin kararına bırakıyorum olay şahitliğimi onaylıyorum. :vice: :sampanya:

#4 - 07.03.2024 14:36
Savunma yapmamı gerektiren bir durumun olduğunu düşünmüyorum, herhangi bir birlikte olmayan karakter illegal role dahil olamaz diye bir kural yok.

Öncelikle selamlar, böyle bir kural evet var. Sayemde öğrenmiş oldun diyelim, çok uzatmaya gerek yok.
(dipnot: İllegal birlik açarken bile, 10 gün boyunca illegal rol yasağı var. Sivil karakterlerle deagle ile çatışsın herkes o zaman.)

#5 - 07.03.2024 16:10

Öncelikle selamlar, böyle bir kural evet var. Sayemde öğrenmiş oldun diyelim, çok uzatmaya gerek yok.
(dipnot: İllegal birlik açarken bile, 10 gün boyunca illegal rol yasağı var. Sivil karakterlerle deagle ile çatışsın herkes o zaman.)
Oyun Kuralları üzerinden bu kuralı alıntılayabilir misin? Sayende öğrenmiş olalım.

#6 - 07.03.2024 17:59
THELASTOFFEN'IN SUSTURMASI OLDUĞU İÇİN SAVUNMASINI BEN ATACAĞIM;

Selamlar, olay öncesinden Felix Cassuza karakter ile anlaşıp mekan açmaya karar verdik, reklamları verip dönüyorduk. Daha sonrasında aranızda dönen habersiz oraya geldik, sonrasında "yolu açın" diyerek sizinle role girdim devamında elinde shotgunla arabadan iniyorsun? Karakterim bir sürü birlikte bulundu hood onaylı birlik birlikte (R13) gibi bir rütbede bulundu, yaptığım çoğu rol genelde il-legal. Basit bir tartışmada elinde shotgunla şehirin işlek bir caddesinde inersen karşılığını alırsın, amacınız dm olabilirdi. Buna göre bir önlem aldım ve sıktım, shotgun ile gerçek hayatta inmek nasıl bir mantık, yaptığın zaten non-rp. Ayrıca Pablo karakterine bir birliğin r20'si olup olmadığını sordum, sonrasında r19 olduğunu söyledi. Sunucuda sedece R20'ye karşı küçük düşürücü roller yasak, gördüğünüz üzere sadece Pablo karakterine o rolü sergiledim. İlgili kanıtları aşağı bırakıyorum, şikayet açıyorsun bir konu bile yok. Neyden açtığını bile anlamadım, Dmden mi açıyorsun non-rpden mi? Shotgunla inersen karşılığını alırsın, Ji karakteri ilede zaten daha önce (Bandit) Oluşumunda rol yaptığım için ortak rollerimiz çok fazla, o saatlerde birlikteydik. Evime geldi ve adama karşı agresif rolüne devam ettin. Kanıtları bırakıyorum, iyi roller.

« Son Düzenleme: 07.03.2024 18:02 mete el pasa »

#7 - 07.03.2024 18:35
Ne için, şikayet açıldığı gayet açık. Kararı bekleyelim.

#8 - 07.03.2024 22:27
İncelemede.

#9 - 11.03.2024 14:07
Aşağılayıcı rol konusunda yalnızca R20'ye yani birlik liderine yapılan rollerde bu tarz bir değerlendirme yapıyoruz, R19 karakter için geçerli değil. Burada bir sorun bulunmuyor. Ancak sivil bir karakterin illegal birliklerle yanında başka birlikten üyeler olsa dahi böyle etkileşimlere girmekten kaçınması gerekiyor. İllegal rol yapmak istiyorsanız bir birliğe girebilirsiniz. Joshua Frexie karakteri Deathmatching kapsamında ceza alacak.