Konu: Patrick MacCrathy  (Okunma sayısı 105 defa)

#0 - 17.02.2024 00:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @JustPide

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @MrYusuf

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.02.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak.

13.2. Polise Karşı Korku Rolleri: Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı Fear-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, kişi bizden kaçtı ve yakaladık sonrasında da departmana getirdik, bu süre zarfında sürekli "tanrınızı sikeyim, tanrınıza koyayım" gibi şeyler söyledi, bunu tamamen 20 dakika boyunca bir insan nasıl söyler anlayamıyorum, departmana getirdik ve 6 kas gücü olmasına rağmen (Videonun en başında chatte yazıyor) 2 polis üyesine direnerek role uymamayı sürdürdü ve bize karşı geldi, gerekli bölgeye geçmeyip kendini kurtarmaya çalıştı. Sonrasında da role uymayıp saçma sapan bir rol sergiledi ve bu durumda arkadaş yerine ben utandım, üzücü bir durum. Sonrasında da departmanın içinde saldırdı ve yaralı durumuna düştüğünde hala küfür etmeyi sürdürdü, amacını biz de anlayamadık fakat çok küçümseyici bir duruma düştüğünü bilmesini isterim, komik. Arkadaş ne ceza gerekiyorsa almalı.

Kanıt HK.  13. saniyede polise karşı gelme, kas gücü ve kelepçeli olmasına rağmen role uymama. Refuse.
24. Saniye, güvenli bölge ihlali ve polise saldırma.
46. Saniye, yaralı durumunda hala küfür edip konuşmaya devam ediyor, içerlenecek bir durum yaptık galiba.
En son saniyelerde de saçma sapan bir emote atıyor.
Spoiler: GösterGizle

?? :DD

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/4roynx

Ek açıklamalar(varsa): Bu tür oyuncular bizim gibi oyuncuların rolünü çöp ediyor, gerçekten şu 5 dakikada oyundan soğudum.

#1 - 17.02.2024 01:11
Şahitliğimi onaylıyorum, ekstra bir kanıt isterseniz video kaydından çıkartabilirim.
« Son Düzenleme: 17.02.2024 01:14 MrYusuf »

#2 - 17.02.2024 21:57
Karakterin küfür etmesinde problem yok zira IC sorun, sen beanbag ile araçtan sıkıyorsun IC durum benim de karakterim buna sinirleniyor IC durum. Video kaydın var madem /dene attığım yeri de at kardeş, /dene atıyorum ve ikinize karşı direniyorum. Fakat bu sadece 1 seferlik oluyor, sonrasında yere düşüyorum zaten kardeş neyin iftirası bu? Ayrıca /dene atmamı engelleyen şey kas gücüm mü? Bence bunun rolle bir alakası yok, karakterim 2 metre büyük bir karakter ve kas gücüne göre rol yapmıyoz kanka.

Rolünüze uydum, uymama diye bir şey yok. Sonuçta sen mi komiksin ben mi bilmiyorum ama bana 300dk jail attın, senin yüzünden de ben oyundan soğudum kardeş orada 30dk uğraştık ki düzeltek diye sen bilmiyorsan nasıl polis rolü yapılacağını ben napayım?

Başka bir konu, polise saldırma? Bu neredeyse her gün yaşanan bir durum neden bunun ooc şikayetini açıyon?

Saçma sapan emote de son konu, kardeş valla neden saçma emote? Açıkla bana nerede saçma olduğunu, powergaming mi var? Yoksa başka bir şey mi? Troll mü? Neyse.

/dene attığımın ve daha sonrasında role uyduğumun logu varsa bakılabilir, ya da arkadaş kendini çok dürüst buluyorsa atsın aldığı videonun tamamını.

#3 - 18.02.2024 00:22
Karakterin küfür etmesinde problem yok zira IC sorun, sen beanbag ile araçtan sıkıyorsun IC durum benim de karakterim buna sinirleniyor IC durum. Video kaydın var madem /dene attığım yeri de at kardeş, /dene atıyorum ve ikinize karşı direniyorum. Fakat bu sadece 1 seferlik oluyor, sonrasında yere düşüyorum zaten kardeş neyin iftirası bu? Ayrıca /dene atmamı engelleyen şey kas gücüm mü? Bence bunun rolle bir alakası yok, karakterim 2 metre büyük bir karakter ve kas gücüne göre rol yapmıyoz kanka.

Rolünüze uydum, uymama diye bir şey yok. Sonuçta sen mi komiksin ben mi bilmiyorum ama bana 300dk jail attın, senin yüzünden de ben oyundan soğudum kardeş orada 30dk uğraştık ki düzeltek diye sen bilmiyorsan nasıl polis rolü yapılacağını ben napayım?

Başka bir konu, polise saldırma? Bu neredeyse her gün yaşanan bir durum neden bunun ooc şikayetini açıyon?

Saçma sapan emote de son konu, kardeş valla neden saçma emote? Açıkla bana nerede saçma olduğunu, powergaming mi var? Yoksa başka bir şey mi? Troll mü? Neyse.

/dene attığımın ve daha sonrasında role uyduğumun logu varsa bakılabilir, ya da arkadaş kendini çok dürüst buluyorsa atsın aldığı videonun tamamını.

Arkadaş kendi çapında açıklamasını yapmış, kuralların üstüne yeni kurallar da ekleyip eksiltmiş (?) sonuçlanabilir. Her şeyin net olduğu kanaatindeyim. Daha yanıt gelmeyecek adımıza.

Alıntı
Karakterin küfür etmesinde problem yok zira IC sorun, sen beanbag ile araçtan sıkıyorsun IC durum benim de karakterim buna sinirleniyor IC durum
Diğer açtığın şikayetten bir alıntı;

Alıntı
Orada koskocaman güvenli bir bölge olduğu ve yerellerin de bulunduğu bir bölgede böyle bir şey yapamayacağın yazıyor, tekrar okumanı tavsiye ederim.

BKZ.

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)

Alıntı

Bu emoteye bir yorum eklemek istemiyorum açıkçası, yaralı durumuna düştüğünde bir memurun ayağını ısırmak ne kadar normal gelebilir ki bir insana?

#4 - 18.02.2024 01:04
Cezalandırılacak.

K&A