Konu: Alkollü & Alkolsüz İçecekler  (Okunma sayısı 481 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.08.2023 23:36
Yine ben Meftun karşısınızda. Bar rolleri gerçekleştirmek isteyen arkadaşlar adına yararlı bir içerik olduğunu düşündüğüm; "Alkollü ve Alkolsüz İçecekler" adına sağdan ve soldan bakınarak oluşturduğum bir rehber yazımı okumak üzeresiniz, iyi okumalar!

Alkollü Şişe İçecekler

Spoiler: GösterGizle

Bira;
Servis bardağı: Kazablanka, bira kupası, uzun bira bardağı, şişe
Servis şekli: Fıstık, cips vb. atıştırmalıklar ile sek
Örnek markalar: Tuborg, Corona, Heineken, Carlsberg, Miller, Becks, Guinness...

Viski;
Ortalama alkol oranı: %45
Servis  bardağı: Lale kadeh, viski kadehi
Servis şekli: Buzlu, çikolata vb. atıştırmalıklar ile sek
Örnek markalar: Chivas Regal, Jack Daniels, Ballantines, Johnnie Walker, Balvenie...

Votka;
Servis bardağı: Shot bardağı, su bardağı
Servis şekli: Shot bardağında sek servis edilebildiği gibi ince uzun (rakı bardağı tarzı) bardaklarda su ve meşrubat ile de servis edilebilir
Örnek markalar: Absolut, Smirnoff, Belurga, Nemiroff...

Şarap;
Servis bardağı: Şarap kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Barton & Guestier, Concha Toro, Yellow Tail, Robert Mondavi...

Cin;
Servis bardağı: Shot bardağı, viski kadehi...
Servis şekli: Sek, cin-tonik karışımı...
Örnek markalar: Gilbey's, Ada, Gordon's, Bombay...

Şampanya
Servis bardağı: Uzun şarap kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Cafe De Paris, Garrone Prosecco, Krug Rose...

Tekila;
Servis bardağı: Shot bardağı
Servis şekli: Limon ve tuz ile
Örnek markalar: Olmeca, Avion, Don Julio, El Jimador, Sierra...

Likör;
Servis bardağı: Likör kadehi
Servis şekli: Genelde sek
Örnek markalar: Jagermeister, Baileys, Malibu, Minttu...

Konyak;
Servis bardağı: Konyak kadehi (kısa saplı şarap kadehi)
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Courvoisier, Remy Martin, Hennessy, Sorau Brandy...

Rom;
Servis bardağı: Viski kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Havana Club, Captain Morgan, Malibu, Bacardi...




Alkollü Kokteyller


Spoiler: GösterGizle

Apple Eden;
İçerik: 4.5cl votka, 10cl. elma suyu
Bardak: Martini kadehi
Tarif: Malzemeleri shaker ile çalkalayın, bardağa dökün. Limon veya portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Martini
İçerik: 7.5cl cin/votka, 1.5 dry vermut
Bardak: Martini kadehi
Tarif: Bardağı servisten önce buzla doldurup soğutun. Karıştırma bardağına buz koyup üstüne cin veya votka ekleyin. İsteğe göre karıştırarak veya aynı işlemi shakera uygulayıp çalkalayarak servis edin. İçine yeşil zeytin veya limon koyarak süsleyebilirsiniz.

Mojito;
İçerik: 6cl rom, maden suyu, taze nane, lime dilimleri, 1.5cl şeker şurubu
Bardak: Kazablanka, uzun kokteyl bardağı...
Tarif: 3-4 lime dilimini, bir avuç kadar naneyi ve şeker şurubunu bardağa atıp tokmak ile ezerek suyunu çıkartın (fazla ezmeyin, lime kabuklarındaki acılık içeceğe geçer). Üstüne rom ve maden suyu ekleyip kaşıkla karştırın. Üstüne kırık buz ilave edip limon veya nane ile süsledikten sonra pipetle servis edin.

Irish Brew/Coffee;
İçerik: (2 porsiyon için) 5cl İrlanda viskisi, 2cl şeker şurubu, 3cl limon suyu, 2-3cl espresso veya filtre kahve
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Malzemeleri buzlu shakera doldurup çalkalayın, bardakları buzlayıp çikolata rendesi veya öğütülmüş kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

White Russian;
İçerik: 4cl votka, 2cl kahve likörü, bir miktar süt
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Bardağı buzlayıp votka ve kahve likörünü ekleyin. Ardından sütü 2-3 parça buz ile shakera koyup köpürene kadar çalkalayın. Sütü bardağa döküp servis edin.

Margarita;
İçerik: 5cl tekila, 2.5cl portakal likörü ve lime
Bardak: Margarita veya Martini kadehi
Tarif: Tekila ve likörü shakera dökün, buzla çalkalayın. Bardağın ağzına tercihe göre lime sürüp tuzlayarak servis edin.

Pina Colada;
İçerik: 2cl malibu, 2cl bacardi, 4cl ananas suyu, 2cl süt bir kaşık hindistan cevizi şurubu
Bardak: Kazablanka
Tarif: Bardağı buzlayın, üstüne sırasıyla süt, rom, hindistan cevizi şurubu ve ananas suyunu ekleyin. Karıştırıp garnitür olarak limon veya ananas ile pipetle birlikte servis edin.

Sex on the Beach;
İçerik: 5cl votka, 2cl şeftali likörü, 8cl portakal suyu, 7-8 damla nar şurubu (grenadine)
Bardak: Uzun kokteyl bardağı
Tarif: Malzemeleri shakerda buzla birlikte çalkalayıp buzlu bardakta pipet ve garnitür ile süsleyerek servis edin.

Lond İsland
İçerik: 1.5cl Küba romu, 1.5cl tekila, 1.5cl cin, 1.5cl votka, 1.5cl portakal likörü, 4cl sweet&sour mix, bir miktar kola
Bardak: Uzun kokteyl bardağı
Tarif: Kola hariç tüm malzemeleri buzlu shakera ekleyip çalkalayın. Bardağı buzlayıp içine shakerı süzün, üstüne bir miktar kola ekleyip süsleyerek pipetle servis edin.

Whiskey Sour
İçerik: 6cl viski, 3cl limon suyu, 1.5cl şeker şurubu, 1 yumurta akı (ya da 6cl viski ve 6cl sweet&sour mix)
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Malzemeleri buzlu shakerda çalkalayıp buzlu viski kadehinde üstüne portakal/limon kabuğuyla süsleme yaparak servis edin.


Sıcak Alkolsüzler

Spoiler: GösterGizle

Filtre Kahve;
İçerik:Filtre kağıdı, ince öğütülmüş kahve ve temiz su.
Bardak: Ağız kısmı dar veya düz kesim olan kahve bir fincan.
Tarif: İnce öğütülmüş 15 gr kahveyi filtre kağıdının üzerine ekleyin ve kahveyi elinizle düzleyin. Tüm kahveyi ıslatacak kadar suyu gezdirerek ön demleme işlemini gerçekleştirin. Toplamda 250 ml olacak şekilde kalan suyu dairesel hareketlerle kahvenin üzerine ekleyin. Tüm kahve süzüldükten sonra servis edebilirsiniz.

Cappuccino;
İçerik: 30 ml espresso, öğütülmüş kahve, süt, temiz su.
Bardak: Armut şeklindeki fincanlarda servis edilir. Sıcak kalması için porselen ürünler tercih edilir. Beyaz veya renkli fincanlar, mutlaka kulplu olmalıdır
Tarif: Sıcak içimli, 1 fincan cappuccino için 30 ml espresso gerekir. Kahve makinesine fincan başına 8 gram öğütülmüş kahve ekleyin.
Hazırladığınız espressoyu fincana aktarın.
Süt potuna soğuk süt alın ve 65 dereceye gelene kadar ısıtın.
Süt köpürtücüsü ile sütünüzü karıştırarak 2-3 cm kalınlığında süt köpüğü elde edin.
Sütü kahvenin üzerine döktükten sonra, süt köpüğünü kahvenin en üst kısmına yerleştirin.
İsteğe göre üzerine çikolata rendeleyebilir veya krem şanti ile birlikte servis edebilirsiniz.

Soğuk içimli, buzlu cappuccino hazırlamak için ilk etapta kahve veya cappuccino karışımına sıcak su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra şeker ve kakaolu sütü ilave edin. Bu karışımı homojen bir kıvam halini alana kadar karıştırın. Ardından dilediğiniz kadar buz ekleyerek servis edin.

Latte
İçerik: 30 ml espresso, öğütülmüş kahve, süt, temiz su.
Bardak: Armut şeklindeki fincanlarda servis edilir. Sıcak kalması için porselen ürünler tercih edilir. Beyaz veya renkli fincanlar, mutlaka kulplu olmalıdır.
Tarif: Sıcak içimli, su kaynatılır ve içerisine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker cezveye alınır ve birlikte kaynatılır. Blender ile karıştırılarak sütün köpük köpük olması sağlayın. Sütün yarısı sunum bardağına boşaltılır. Cezvede kalan süt tekrar blenderdan geçirilir ve köpürmesi sağlanır. Kaynar sütün üzerine kahve eklenir ve karıştırılır. Son olarak cezvedeki süt köpüğü ilave edilir.

Soğuk içimli, su kaynatılır ve içine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker kaynatılmadan blenderdan geçirilir. Sütün yarısı fincana boşaltılır. Üzerine kahveli karışım eklenir. Kalan süt tekrar köpürtülerek kahvenin üzerine ilave edilir. İsteğe göre buz küpleri eklenir ve servis edilir.
Latte yapımında kullandığınız kahve ve süt ne kadar kaliteliyse, kahvenin lezzeti de o kadar güzel olur.
Latte hazırlandıktan sonra sunum için üzerine çikolata parçaları, fındık, badem, karamel veya çikolata sosu eklenebilir.

Americano;
İçerik: 20-25 ml espresso, sıcak su, öğütülmüş kahve.
Bardak: Genellikle sıcaklığı koruyan, kolay tutulabilen geniş ve orta boydaki fincanlarda içilir.
Tarif: Americano yaparken öncelikle espresso yapımına geçilir. Espresso için taze öğütülmüş kahve portafilter içine alınır (single shot için 7-9 gr,double shot için 14-18 gr önerilir). Bu noktada americano yapmak için iki ayrı yöntem bulunur. Birincisinde bardağa önceden sıcak su koyulur ve espresso sıcak suyun üzerine akıtılır. İkincisinde ise espresso  hazırlanır ve ardından üzerine su eklenir. Her iki durumda da sıcak su ile buluşan espresso, americano’ya dönüşür ve içime hazır hale gelir.

Espresso;
İçerik: 15-20 ml ince öğütülmüş kahve, sıcak su.
Bardak: Espresso fincanı tam olarak doldurulmaz, az miktarda pay bırakılır. Kahvenin sıcak kalması için porselen veya seramik fincanlar kullanılır.
Tarif: Dilediğiniz ince öğütülmüş kahve çeşidini french pressinize yaklaşık iki yemek kaşığı olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip hafifçe karıştırın.
French pressin filtresini takıp kapağını kapatın.
3-4 dakika kadar bekleyin.
Demlenen kahvenizi filtreyi yavaşça aşağı iterek süzün.
Fincanınıza yarım doldurarak servis edin.


Aylar sonra sıcak içeceklerde yerini burada almış durumda, devamı gelecektir. Takipte kalınız!
« Son Düzenleme: 03.01.2024 15:17 mef »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#1 - 03.09.2023 23:26
Güzel rehber.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Meftun,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#2 - 04.09.2023 08:12
Teşekkürler  :)
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Meftun,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#3 - 03.01.2024 15:19
Yine ben Meftun karşısınızda. Bar rolleri gerçekleştirmek isteyen arkadaşlar adına yararlı bir içerik olduğunu düşündüğüm; "Alkollü ve Alkolsüz İçecekler" adına sağdan ve soldan bakınarak oluşturduğum bir rehber yazımı okumak üzeresiniz, iyi okumalar!

Alkollü Şişe İçecekler

Spoiler: GösterGizle

Bira;
Servis bardağı: Kazablanka, bira kupası, uzun bira bardağı, şişe
Servis şekli: Fıstık, cips vb. atıştırmalıklar ile sek
Örnek markalar: Tuborg, Corona, Heineken, Carlsberg, Miller, Becks, Guinness...

Viski;
Ortalama alkol oranı: %45
Servis  bardağı: Lale kadeh, viski kadehi
Servis şekli: Buzlu, çikolata vb. atıştırmalıklar ile sek
Örnek markalar: Chivas Regal, Jack Daniels, Ballantines, Johnnie Walker, Balvenie...

Votka;
Servis bardağı: Shot bardağı, su bardağı
Servis şekli: Shot bardağında sek servis edilebildiği gibi ince uzun (rakı bardağı tarzı) bardaklarda su ve meşrubat ile de servis edilebilir
Örnek markalar: Absolut, Smirnoff, Belurga, Nemiroff...

Şarap;
Servis bardağı: Şarap kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Barton & Guestier, Concha Toro, Yellow Tail, Robert Mondavi...

Cin;
Servis bardağı: Shot bardağı, viski kadehi...
Servis şekli: Sek, cin-tonik karışımı...
Örnek markalar: Gilbey's, Ada, Gordon's, Bombay...

Şampanya
Servis bardağı: Uzun şarap kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Cafe De Paris, Garrone Prosecco, Krug Rose...

Tekila;
Servis bardağı: Shot bardağı
Servis şekli: Limon ve tuz ile
Örnek markalar: Olmeca, Avion, Don Julio, El Jimador, Sierra...

Likör;
Servis bardağı: Likör kadehi
Servis şekli: Genelde sek
Örnek markalar: Jagermeister, Baileys, Malibu, Minttu...

Konyak;
Servis bardağı: Konyak kadehi (kısa saplı şarap kadehi)
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Courvoisier, Remy Martin, Hennessy, Sorau Brandy...

Rom;
Servis bardağı: Viski kadehi
Servis şekli: Sek
Örnek markalar: Havana Club, Captain Morgan, Malibu, Bacardi...




Alkollü Kokteyller


Spoiler: GösterGizle

Apple Eden;
İçerik: 4.5cl votka, 10cl. elma suyu
Bardak: Martini kadehi
Tarif: Malzemeleri shaker ile çalkalayın, bardağa dökün. Limon veya portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Martini
İçerik: 7.5cl cin/votka, 1.5 dry vermut
Bardak: Martini kadehi
Tarif: Bardağı servisten önce buzla doldurup soğutun. Karıştırma bardağına buz koyup üstüne cin veya votka ekleyin. İsteğe göre karıştırarak veya aynı işlemi shakera uygulayıp çalkalayarak servis edin. İçine yeşil zeytin veya limon koyarak süsleyebilirsiniz.

Mojito;
İçerik: 6cl rom, maden suyu, taze nane, lime dilimleri, 1.5cl şeker şurubu
Bardak: Kazablanka, uzun kokteyl bardağı...
Tarif: 3-4 lime dilimini, bir avuç kadar naneyi ve şeker şurubunu bardağa atıp tokmak ile ezerek suyunu çıkartın (fazla ezmeyin, lime kabuklarındaki acılık içeceğe geçer). Üstüne rom ve maden suyu ekleyip kaşıkla karştırın. Üstüne kırık buz ilave edip limon veya nane ile süsledikten sonra pipetle servis edin.

Irish Brew/Coffee;
İçerik: (2 porsiyon için) 5cl İrlanda viskisi, 2cl şeker şurubu, 3cl limon suyu, 2-3cl espresso veya filtre kahve
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Malzemeleri buzlu shakera doldurup çalkalayın, bardakları buzlayıp çikolata rendesi veya öğütülmüş kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

White Russian;
İçerik: 4cl votka, 2cl kahve likörü, bir miktar süt
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Bardağı buzlayıp votka ve kahve likörünü ekleyin. Ardından sütü 2-3 parça buz ile shakera koyup köpürene kadar çalkalayın. Sütü bardağa döküp servis edin.

Margarita;
İçerik: 5cl tekila, 2.5cl portakal likörü ve lime
Bardak: Margarita veya Martini kadehi
Tarif: Tekila ve likörü shakera dökün, buzla çalkalayın. Bardağın ağzına tercihe göre lime sürüp tuzlayarak servis edin.

Pina Colada;
İçerik: 2cl malibu, 2cl bacardi, 4cl ananas suyu, 2cl süt bir kaşık hindistan cevizi şurubu
Bardak: Kazablanka
Tarif: Bardağı buzlayın, üstüne sırasıyla süt, rom, hindistan cevizi şurubu ve ananas suyunu ekleyin. Karıştırıp garnitür olarak limon veya ananas ile pipetle birlikte servis edin.

Sex on the Beach;
İçerik: 5cl votka, 2cl şeftali likörü, 8cl portakal suyu, 7-8 damla nar şurubu (grenadine)
Bardak: Uzun kokteyl bardağı
Tarif: Malzemeleri shakerda buzla birlikte çalkalayıp buzlu bardakta pipet ve garnitür ile süsleyerek servis edin.

Lond İsland
İçerik: 1.5cl Küba romu, 1.5cl tekila, 1.5cl cin, 1.5cl votka, 1.5cl portakal likörü, 4cl sweet&sour mix, bir miktar kola
Bardak: Uzun kokteyl bardağı
Tarif: Kola hariç tüm malzemeleri buzlu shakera ekleyip çalkalayın. Bardağı buzlayıp içine shakerı süzün, üstüne bir miktar kola ekleyip süsleyerek pipetle servis edin.

Whiskey Sour
İçerik: 6cl viski, 3cl limon suyu, 1.5cl şeker şurubu, 1 yumurta akı (ya da 6cl viski ve 6cl sweet&sour mix)
Bardak: Viski kadehi
Tarif: Malzemeleri buzlu shakerda çalkalayıp buzlu viski kadehinde üstüne portakal/limon kabuğuyla süsleme yaparak servis edin.


Sıcak Alkolsüzler

Spoiler: GösterGizle

Filtre Kahve;
İçerik:Filtre kağıdı, ince öğütülmüş kahve ve temiz su.
Bardak: Ağız kısmı dar veya düz kesim olan kahve bir fincan.
Tarif: İnce öğütülmüş 15 gr kahveyi filtre kağıdının üzerine ekleyin ve kahveyi elinizle düzleyin. Tüm kahveyi ıslatacak kadar suyu gezdirerek ön demleme işlemini gerçekleştirin. Toplamda 250 ml olacak şekilde kalan suyu dairesel hareketlerle kahvenin üzerine ekleyin. Tüm kahve süzüldükten sonra servis edebilirsiniz.

Cappuccino;
İçerik: 30 ml espresso, öğütülmüş kahve, süt, temiz su.
Bardak: Armut şeklindeki fincanlarda servis edilir. Sıcak kalması için porselen ürünler tercih edilir. Beyaz veya renkli fincanlar, mutlaka kulplu olmalıdır
Tarif: Sıcak içimli, 1 fincan cappuccino için 30 ml espresso gerekir. Kahve makinesine fincan başına 8 gram öğütülmüş kahve ekleyin.
Hazırladığınız espressoyu fincana aktarın.
Süt potuna soğuk süt alın ve 65 dereceye gelene kadar ısıtın.
Süt köpürtücüsü ile sütünüzü karıştırarak 2-3 cm kalınlığında süt köpüğü elde edin.
Sütü kahvenin üzerine döktükten sonra, süt köpüğünü kahvenin en üst kısmına yerleştirin.
İsteğe göre üzerine çikolata rendeleyebilir veya krem şanti ile birlikte servis edebilirsiniz.

Soğuk içimli, buzlu cappuccino hazırlamak için ilk etapta kahve veya cappuccino karışımına sıcak su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra şeker ve kakaolu sütü ilave edin. Bu karışımı homojen bir kıvam halini alana kadar karıştırın. Ardından dilediğiniz kadar buz ekleyerek servis edin.

Latte
İçerik: 30 ml espresso, öğütülmüş kahve, süt, temiz su.
Bardak: Armut şeklindeki fincanlarda servis edilir. Sıcak kalması için porselen ürünler tercih edilir. Beyaz veya renkli fincanlar, mutlaka kulplu olmalıdır.
Tarif: Sıcak içimli, su kaynatılır ve içerisine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker cezveye alınır ve birlikte kaynatılır. Blender ile karıştırılarak sütün köpük köpük olması sağlayın. Sütün yarısı sunum bardağına boşaltılır. Cezvede kalan süt tekrar blenderdan geçirilir ve köpürmesi sağlanır. Kaynar sütün üzerine kahve eklenir ve karıştırılır. Son olarak cezvedeki süt köpüğü ilave edilir.

Soğuk içimli, su kaynatılır ve içine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker kaynatılmadan blenderdan geçirilir. Sütün yarısı fincana boşaltılır. Üzerine kahveli karışım eklenir. Kalan süt tekrar köpürtülerek kahvenin üzerine ilave edilir. İsteğe göre buz küpleri eklenir ve servis edilir.
Latte yapımında kullandığınız kahve ve süt ne kadar kaliteliyse, kahvenin lezzeti de o kadar güzel olur.
Latte hazırlandıktan sonra sunum için üzerine çikolata parçaları, fındık, badem, karamel veya çikolata sosu eklenebilir.

Americano;
İçerik: 20-25 ml espresso, sıcak su, öğütülmüş kahve.
Bardak: Genellikle sıcaklığı koruyan, kolay tutulabilen geniş ve orta boydaki fincanlarda içilir.
Tarif: Americano yaparken öncelikle espresso yapımına geçilir. Espresso için taze öğütülmüş kahve portafilter içine alınır (single shot için 7-9 gr,double shot için 14-18 gr önerilir). Bu noktada americano yapmak için iki ayrı yöntem bulunur. Birincisinde bardağa önceden sıcak su koyulur ve espresso sıcak suyun üzerine akıtılır. İkincisinde ise espresso  hazırlanır ve ardından üzerine su eklenir. Her iki durumda da sıcak su ile buluşan espresso, americano’ya dönüşür ve içime hazır hale gelir.

Espresso;
İçerik: 15-20 ml ince öğütülmüş kahve, sıcak su.
Bardak: Espresso fincanı tam olarak doldurulmaz, az miktarda pay bırakılır. Kahvenin sıcak kalması için porselen veya seramik fincanlar kullanılır.
Tarif: Dilediğiniz ince öğütülmüş kahve çeşidini french pressinize yaklaşık iki yemek kaşığı olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip hafifçe karıştırın.
French pressin filtresini takıp kapağını kapatın.
3-4 dakika kadar bekleyin.
Demlenen kahvenizi filtreyi yavaşça aşağı iterek süzün.
Fincanınıza yarım doldurarak servis edin.


Aylar sonra sıcak içeceklerde yerini burada almış durumda, devamı gelecektir. Takipte kalınız!!
« Son Düzenleme: 24.01.2024 00:13 mef »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
sledgehammer,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#4 - 03.01.2024 15:52
Kokteyl ver e son  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#5 - 05.01.2024 15:22
On numara rehber.  :sampanya: :sampanya:
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Meftun,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#6 - 06.01.2024 01:28
 :o
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Meftun,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#7 - 22.01.2024 21:23
Güzel
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Meftun,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok