Konu: [05.12.2023 Jessica Woodlei] Hatalı alt karakter kullanımı  (Okunma sayısı 140 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.12.2023 00:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @JebbasX

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @oxodisian

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.12.2023 22:00-23:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4.1. Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşın sanırım canı sıkılmış olacak ki, alt bir karakter ile pddeki arkadaşları meşgul etme yoluna kendisini itmiş. Karakterine daha bir telefon bile almadan, ekteki fotoğrafta da görüldüğü gibi ilk işi Flash kiralayarak ekiplerden kaçmak olmuş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  Ana karakterine ait olan Napoléon Vagabonds birliğinden kendisine bir eküri bulmuş, iki kişi beraber giriştikleri bu "hatalı alt karakter kullanımı" olayında diğer arkadaşa ait herhangi bir içeriğim olmadığı için ekleyemiyorum fakat ana karakterleri ile basit bir 1.26 rolüne girmek istememeleri(?) veya sicil istememeleri nedeniyle olacak ki; bir anda q atabilecekleri, belkide çıktıktan sonra bir daha girmeyecek veya memurları BOLO/APB gibi benzeri raporları açmakla oyalamaları ile kalacakları hatalı alt karakter kullanımına kendilerini adamışlar. Yaptıkları rolün hiçbir tabanının olmaması, polisten kaçmak için kaçmaları, sanki cops n robbers sunucusunda oynuyormuş gibi polisten kaçmak için yeterli gereksinimlerinin veya ihtiyaçlarının olmaması, sadece memurlara copbait atmaları ve kendi oyun zevklerini arttırmayı hedeflerken diğerlerini önemsemeyen tavırları bir süre sonra olması gerektiği gibi can sıkıcı hâle varıyor. Kimse 1 saat boyunca sadece sizi eğlendirmek adına oyununuza dahil olup kovalamak zorunda değil. Arkadaşın gerekli yaptırımı almasını istiyorum, umarım ki  bu vesile ile de saçmalığa devam eden diğer partneri biraz daha çekinceli yaklaşır ve alt karakterlerini gerektiği gibi kullanırlar.

#1 - 06.12.2023 00:38
Selamlar, @inf gerekli açıklamayı yapmış. Şahitliğimi onaylıyorum. Saatlerce arkadaşıyla beraber Mireille Bouvens karakteriyle PD tarafından kovalandı.

#2 - 06.12.2023 16:33
Selamlar. Konumuz şikayete kısaca özet geçmem gerekirse; Rol arkadaşımın kullandığı araçla şehirde gezintiye çıkmıştık. Arkadaşımın aranma kaydı mı vardı? yoksa tehlikeli araç kullanımından ötürü durmamız mı istendi bilmiyorum. Rol yapmak için bindiğim araçta bir anda kendimi sıcak takibin ortasında buldum. Flash atik ve seri bir araç. Aracı kullanan arkadaşım durumu sanırım biraz geç fark etmiş olacak ki beni bırakmak istedi. Artık ok yaydan çıkmıştı. En uygun kararın bulunduğum şartlara göre rolden ıc yollar aracılığıyla uzaklaşmak olduğunu düşündüm.

Bilmenizi isterim, tek başıma kalana kadar bilinçli yaptığım bir rol değildi. Bahsi geçen alt karakterleri Guest-RP rollerine dahil ederek birliğimizde bulunan oyunculara rol çeşitliliği sunmak adına oluşturduk. Departman sistemlerine ve işleyişine hakim değilim, lâkin arkadaş departmanın zaten kendisinden yerine getirmesini istediği sorumlulukları dert haline getiriyorsa departman rollerini yapmamasını öneririm. 20 dakikayı saatler geçmiş gibi hissettirdiğimiz için özür dileriz ):

#3 - 06.12.2023 17:20
Dostum yukarıda da belirttiğim gibi, elde tutulur bir amacınız olsa zaten bunun devamını getiriyoruz. Henüz karakterine bir telefon numarası bile almadan mı birliğine rol çeşitliliği çıkartıyorsun? Birbirimizi kandırmayalım, tek eğlencen araç kiralayıp polislerden kaçmak fakat ne yazık ki sunucu pursuit sunucusu değil. Bir rol sunucusu. Alt karakterleriniz ile dünün sabah vardiyasından (19:00) itibaren arkadaşın bunu başlattı ve sen de devam ettirdin. Yani söylediğin gibi bu yirmi dakika sürmedi, hatta sizin için olaydan bir saat önce yetkililere oyun içi rapor bile attık. Arkadaşım kaçmış, suçluymuş gibi savunma yapmanı da alakasız buldum. Bilmiyormuş gibi davranman gariptir ki aracı sen sürüyorsun, kuraldan bir haber görünüyorsun. Yanda oturanların kovalamacada bir suçu bulunmuyor, tek başına polisleri peşine takmak yerine basit bir çevirme rolü ile devam etmeni sağlayabilirdin -ki alt karakter ile yapman gereken rol de bu, polislerden kaçamazsın- ama bunu seçmedin. Kaçmak istediğin için kaçıyorsun, açıkca belirtilen kuralı çiğnediğin görülüyor. Savunmanı yaptığına göre şikayet sonuçlanabilir.

#4 - 06.12.2023 17:30
Bilmenizi isterim, tek başıma kalana kadar bilinçli yaptığım bir rol değildi.

Ek olarak adminleri kandırmaya çalışmandaki bu isteği anlamlandırabilmiş değilim, kendi isteğin dışında arkadaşının kaçtığını senin de ondan ayrılana kadar durumdan habersiz olduğunu belirtmişsin fakat elimdeki bu ss pek öyle göstermiyor.

Arkadaşının -diğeri de alt karakter ihlaliydi fakat şikayette belirttiğim gibi ona ait ssim yok- yanındayken bizden kaçmak seni eğlendirmiş olacak ki onun yanında gezerken bir anda inip. Sen de bir Flash kiralıyıp istekli istekli kaçmaya koyulmuşsun. Herhangi bir bilinçsiz gerçekleşen durum göremiyorum. İnceleyecek olan yetkilinin başarısız sonuçlanan manipüle yeteneği hakkında da, yetkili arkadaşları kandırmaya yönelik savunması göz önünde bulundurulursa sevinirim. Karşılıklı konuşmaya dönmemesi adına ek bir kanıtım olmadığı sürece yazmayacağım.

#5 - 06.12.2023 17:53
Maalesef ki benim için pek bir rol olmadığından dolayı SS almamıştım. Telefonumun olmadığına değinmene gelirsek, alt karakterim Jessica Woodlei Guest-Rp için kullanılıyor dedim ve bunu sağlayacak kanıtlarım da var. Guest-RP'de telefon kullanmak? Bana göre değil, ekibime rol paslıyorum dostum, telefon beni ilgilendirmez. Adminleri veya seni manipüle etmek durumunda değilim. Arkadaşım kaçarken, kendimi bir anda kovalamacanın ortasında buldum ve hakkımda aranma kaydı çıktığını düşündüm. Yan karakterim olduğundan ve üstümde sadece 700 dolar olduğundan dolayı bu seni üzecek olmalı ki araç alamadım, sadece kiraladım. Kiralık araç ile izimi kaybettirip, oyundan ayrılmayı planlıyordum. Sonrasında ise arkama 3-4 PD aracı yaklaştı ve olayın büyüklüğünden dolayı tek seçeneğim zannettiğim kaçmayı düşündüm. İlk savunmanda durabilirdin, çevirme rolü yapıp devam edebilirdin diye yazmışsın dostum. Özgür birisi olarak ne yapacağıma karar verebiliyorum, senin kovalaman ise senin yapman gereken bir görev zaten.. Tek başıma kalana kadar yaptığım bilinçli bir rol değildi diye değindim ve altına tek başıma Flash kullanarak kaçmaya çalıştığımın kanıtını koymuşsun dostum, ikimiz de sanırım aynı şeyden bahsettik. Gösterdiğin kanıtta tek başımayım ve izimi kaybetmeye çalışıyorum.. O:-)

#6 - 07.12.2023 03:39
Alt karakterle illegal rollere giremezsiniz, bu illegal rollerin içine polisten keyfi bir şekilde kaçmak da dahil. Yaptığınız savunmaya göre bu sefer için ters bir durumun ortasında kalmışsınız ve kaçmanız gerekmiş ancak bu karakterin adı tekrar aranan listesinde veya tutuklama kayıtlarında geçerse yasaklanacak.