Konu: Maskeli_15238, Tao_Wei  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.11.2023 01:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_15238, (Forum hesabı bilinmiyor)  Tao_Wei @dandtestefhard

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jamie Anderson @Skybuilder

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.11.2023 00:01

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8. Bug Abuse

Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Mal varlığını ilgilendiren açıklarda açığı kullanan kişilerin mal varlığı tamamen silinebilir.
Örnekler
- İstediğiniz evin eşyalarına erişmenizi sağlayan bir açığı kullanarak evdeki eşyaları almak ve bildirmemek
- Değerinden aşağıdaki mülkleri bildirmeyip ucuz diye satın almak
- Sunucu mapleri veya interior objelerinde hata bulmak ve rolde kendi lehine kullanmak
- Tezgahı sadece can doldurmak için kullanmak, tezgah objesiyle yüksek bir noktaya çıkmak
- GTA San Andreas oyun motoru sebebiyle yapılan C-bug, C-roll gibi çatışmada üstünlük sağlayan hareketler

8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

8.2. Force Crash: CodsMP, yeni oyun açmak ya da oyun açığı kullanılarak oyuncunun kendi isteği doğrultusunda crash yedirmesi durumudur. Tespiti halinde oyuncu, yüksek bir hapis cezası, tekrarı durumunda ise yasaklanma ile cezalandırılır. CodsMP kullanılarak Verdant Bluffs'a ışınlanma durumunda ise tespitinde oyuncu yasaklanır.

ve MİX

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 00.00 sularında hırsızlık ihbarına yöneldik ve etiketlenen kişileri suç üstü bir şekilde yakaladık. Tao_Wei'nin kullandığı kiralık Bobcat için kovalamaca başlattık ve bir süre kovalamacayı sürdürdük. Star caddesinin girişinde aracı etkisiz hale geldi fakat beyaz bulletli arkadaş hemen olay yerine gelerek arkadaşı kaçırdı. IC olarak iletişime geçtiğini görmedik büyük ihtimalle OOC kanallardan sesli sohbet ediyorlardı. Daha sonrasında Tao Wei'nin aracı arandığı sırada kiralık olan aracını haritan silerek oyunun bir bugunu kullanmaya çalıştı.
Ek olarak; Chen Bai isimli arkadaşta role dahil fakat rol sonunda gelip teslim olduğu için onu şikayete dahil etmek istemedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Olay yerine ilk giriş beyaz bullet ve diğer arkadaşlar burada: https://streamable.com/dy6fvn
Beyaz bullet bölgeye giriş yapıyor: https://streamable.com/ufsf6h
Bobcat inanılmaz bir şekilde yok oluyor acaba niye?: https://streamable.com/xbq2eu
Beyaz bullet diğer arkadaşı kaçırmak için yine bölgeye teşrif ediyor: https://streamable.com/hpnbdf
Beyaz bullet ikinci kez bir diğer arkadaşı kaçırıyor: https://streamable.com/0yzbzz
Ek açıklamalar(varsa): Chen Bai isimli arkadaşta role dahil fakat rol sonunda gelip teslim olduğu için onu şikayete dahil etmek istemedim.

#1 - 23.11.2023 01:25
Şahitliğimi onaylıyorum, söylüyecek pek bir şey yok her konuda fazlasıyla kanıtlarla bildirmiş. He Cai ile PM'den konuştuk bu konuda uyarıda geçtim. Ama İC'de aradıklarını söylüyorlar birbirlerini ne yazık ki fazlasıyla belli oluyor OOC kanallardan iletişim kurdukları.

Bendede aynı görüntüler var, o yüzden tekrar video atma gereği duymuyorum.

#2 - 23.11.2023 14:15
Savunmanıza ek olarak bir ihlal daha ekleyeceğim,

Spoiler: GösterGizle
13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

#3 - 24.11.2023 00:14
@Segat0n Savunmanızı neden sildiniz anlayamadım?

#4 - 24.11.2023 08:27
En başta yaşattığım sorun için özür dilerim, ilk olarak kiralık araca ne oldu bilmiyorum muhtemelen süresi bitip silinmiştir.
İletilene göre metagaming yaptığımız düşünülmüş herhangi bir meta söz konusu değil sizden kaçmak için hood bölgeme kaçarken bir arkadaşım ile kaza yaptım hemen arka arkaya gelen bulete binip uzaklaştım.
Bir tık win kafasında oynadığımın farkındaydım, soygunu rol ssi almak için yapmıştık abartmamın sebebide çete rolü yaptığımız için aranma kaydı oluşturup daha fazla rol ssi çıkartmaktı tekrardan yaşattığım sorun için özür diliyorum kusura bakmayın  :sampanya:

#5 - 24.11.2023 08:36
En başta yaşattığım sorun için özür dilerim, ilk olarak kiralık araca ne oldu bilmiyorum muhtemelen süresi bitip silinmiştir.
İletilene göre metagaming yaptığımız düşünülmüş herhangi bir meta söz konusu değil sizden kaçmak için hood bölgeme kaçarken bir arkadaşım ile kaza yaptım hemen arka arkaya gelen bulete binip uzaklaştım.
Bir tık win kafasında oynadığımın farkındaydım, soygunu rol ssi almak için yapmıştık abartmamın sebebide çete rolü yaptığımız için aranma kaydı oluşturup daha fazla rol ssi çıkartmaktı tekrardan yaşattığım sorun için özür diliyorum kusura bakmayın  :sampanya:

@dandtestefhard  Kalan süre 41 dk.

Fakat şöylede bir durum var, biz sizi istesek zaten Rodeo tarafında etkisiz hale getirebilirdik. Hallowen objesine çarptığınız için size role hakkı tanıdık, win almanız için bazı durumları görmemeye çalıştık fakat işin içerisine ihlaller girince win almanın bir önemi kalmıyor.

#6 - 26.11.2023 13:30
Tao Wei ve Xian Huajing karakterleri Mixing kapsamında ceza alacak. @dandtestefhard kiralık aracınız tam bagajındaki çuvallar alınacakken spawnlanmış, bilerek yapmış olmasanız dahi şüpheli görünüyor. Tekrarında bug abuse cezası da alacaksınız.