Konu: Edil Kadirov - Retarted RP, Copbait, Refuse RP / Payam Delnawaz - Rolde Q vb...  (Okunma sayısı 152 defa)

#0 - 30.10.2023 23:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @PoineS Edil Kadirov /  @LIZZY Payam Delnawaz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Scarlet Shephard @TR-MaroonBerets  Liselotte Schubert @claudespeed   John Walker @CaptainKebab

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.10.2023 22.45

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Alıntı
13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

13.1. FDI, Dedektif Büro gibi soruşturma birimlerine karşı kurallar: Senaryo ve konsepte bağlı olarak FDI oluşumu, eyalet düzeyinde bir kolluk kuvveti olarak geçmektedir. FDI birliğiyle olan rollerde aşağıdaki durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanında VCPD bünyesinde Dedektif Büro da illegal birliklere karşı soruşturma faaliyeti yürütmektedir.
- FDI veya Dedektif Büro ile alakalı eylemlerin metagaming yapılarak sızdırılması olayla ilişiği olan kişilerin yasaklanmasına sebebiyet verebilir.
- Kimliği açık olan, yani görevdeki FDI ajanlarına yapılacak silahlı saldırı, kaçırma, gasp vb. tüm agresif rollerin sonucu ilgili karakterler için CK veya Müebbet işlemi uygulanabilir.

13.2. Polise Karşı Korku Rolleri: Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı Fear-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

13.3. Polise Karşı Bağlantı Koparma & Oyundan Ayrılmak: Birlikler ya da bireysel oyuncular arası çatışma durumlarında, olay yerine polis ekiplerinin yönelmesi sonrası, karakteri ya da silahını kurtarmak adına bağlantı koparmak, oyundan ayrılmak sunucumuzda kabul edilmeyen hareketlerdendir. Bağlantı kopardıktan sonra oyuna geri girme durumu, yöneticinin inisiyatifinde kabul edilebilir. Bu ihlali gerçekleştiren oyuncular sırasıyla:
- İlk seferinde hapis işlemi (IC Miktar üstüne eklenerek),
- İkinci seferinde bir hafta boyunca yasaklanma,
- Üçüncü seferinde ise sunucudan tümüyle yasaklanarak cezalandırılacaktır.

13.3.1. Polise Karşı Force Crash ile Başka Yerde Spawnlanmak: Oyuncular, CodsMP ya da başka üçüncü parti yazılımlar sayesinde, ya da oyun açığı kullanarak polis ekiplerine karşı sistemlerini zorla crash yedirip Verdant Bluffs bölgesi gibi olay yerinden uzak bir yere ışınlanması durumunda sunucudan uyarısız yasaklanır.

13.4. Polisten Kaçarken Güvenli/İzlenemez Eve Kaçmak: Eğer bulunduğunuz oluşumun ya da sizin ayrı olarak yerini bildiğiniz bir güvenli/izlenemez ev varsa, polisten ya da kolluk kuvvetlerinden kaçmaya başlama anından 1 saat içerisinde bu evlerin herhangi birini kullanamazsınız. Kullanmanız halinde karakteriniz admin inisiyatifinde uyarılacak ya da bug abuse kapsamında cezalandırılacak/yasaklanacaktır..

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Devriyemizi normal şekilde sürdürürken bizi takip edip laf etmeye başladılar, ciddiye almayıp devam ettikçe aracımıza çarpıp önümüzü kapatmaya çalıştılar. Copbait yaptıkları için gitmelerini uyardık, yine aynı durum devam edince beanbag ile vurduk. Buradan sonra kelepçeleyip araca atmamıza rağmen inip kaçmaya başladılar, santa mariada yaklaşık beş dakika bununla uğraştık. Sonrasında gelen ekip aracına Payam'ı bindirdik, kendisi q atıp bağlantı koparttı. Edil Kadirov ise departmanda kaçmaya başladı. Asansöre binip farklı katlara gitti, zaten ekran görüntülerinde oldukça net gözüküyor. Yaptıklarının anlamı yok, çok şikayet yanlısı birisi değilim ancak yaptıklarının elle tutulur bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

(sürekli araçtan inip kaçtığının kanıtı emotelar)

(Payam Delnawaz'ın q attığı görülüyor)

Ek açıklamalar(varsa): Edil Kadirov'u en sonunda ic jaile gelmeye ikna ettik şikayet açacağımızı söyleyince ancak yaptığı ihlalleri hafifletmiyor, 180 dk ic jail yedi. Ekstra bir video Scarlet Shephard atacak.

#1 - 31.10.2023 00:01

#2 - 31.10.2023 00:19
Güzel senorya çizmişler maşallah önlerine kırmışız çarpmışızda korna bastık memur dedik aracın sürtüyu direkt pompalı ile sıktı kelepçeledi pd ye götürdü garajda indim asansöre girdim ss te gözüküyor karakterin nereye gittiği sonrasında asansorda buga girdim tekrar geldim kodese attı,tehdit etti şikayet mi açalım yoska ic hapis mi geliceksin diye asansorda bugtayım dahi yazamadım pm kapadı burada da şikayet açması;) kaçacak olsam q atardım en basitinden bunu yapmadım zorluk çıkartmadım ic cezamıda çekiyorum ama sizi tatmin etmediyse 10000000 dk da yatarım sorun değil kendi kendinize rol yaparsınız.
Sayelerinde pd rol kalitesi kalmadı bu gibi insanlardan.
Uyarmışya güya uyardığınında  ve çarptığımızın kanıtını atarsa sevinirim neyi uyardıysa.
« Son Düzenleme: 31.10.2023 00:39 PoineS »

#3 - 31.10.2023 00:36
Aynı role araçla gelsek kovalamaca oluyo motorla gelince neden böyle basit bi güç aşımı yapıp direkt sıkıyorsunuz yanınızda durduk arkadaşım önümüze geçince küfür etti ve bende aracınız sürtüyo diyerek rolü yumuşatmaya çalıştım uyarı verin uzaklaş diyin,megafon kullanın,siren açın gerekirse, hiç biri olmadan direkt silah sıkıp bayıltıp kendinizi üstün yapıyorsunuz direkt kodese basıyosunuz oyuncuları şikayet ederek bir yere varamazsınız
Bende bundan şikayetçiyim iyi görevler dilerim yönetimin anlayışlı ve empati kurmasını isterim.

#4 - 31.10.2023 21:42
Video kayıdında benim q atığıma dair bir ibare yok videoyu ileriye sardırmış internetim kötüydü oyuna girdiğimde role devam etmek istedim fakat, polisleri görmediğim için role devam edemedim.  :( :(

#5 - 05.11.2023 18:09
Edil Kadirov Trolling
Payam Delnawaz Refuse sebebinden ceza alacaklar.