Konu: Loban Rodionovich - Agresif rol, Wine oynama  (Okunma sayısı 316 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.09.2023 16:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Loban_Rodionovich, @Bnefe

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Sslerde mevcuttur, saat 2 buçuk veya üç gibi geçiyor olaylar. Tam bir bilgim yok.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Agresif rol, Wine oynama

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, iyi forumlar. Arkadaşlara ters yönden sert bir şekilde çarpıyorum, sonrasında da korna öttürüp devam etme zorunda kalıyorum(bir yere yetişmem gerekiyordu, o yüzden kaza rolüne pek girmedim. Buradaki hatamdan sizden özür diliyorum.) Her neyse, çarptıktan sonra İdlewood tamire sürüyorum aracı arkamdan takip edip, aptal veya hergele gibisinden karakterime hakaret ediyorlar. Normalde olması gereken kaza rolü ama dediğim gibi özür dilerim manasında iki üç kere korna öttürüyorum. Az da olsa sakin olup role uyum sağlayıp orada kalıyorum.
Sonrasında ise, tamircide arkadaş araçtan inip benim aracın yanına adımlayıp kapımı açıyor /normalde rolsel olarak aracım kitli, bunu nasıl yapıyor hiçbir fikrim yok/ sste de Car Jacked yaptığı mevcut zaten. Sonrasında ise, ben tekrardan beni araçtan attığı için aracıma biniyorum. Arkadaş, bu seferde aptal paramızı vermelisin gibi daha da çok agresifleşiyor. Bundan sonrası da şahsım araçtan inip diğer şahısın yanına adımlarken Loban karakterine omzum hafif bir şekilde çarpıyor ve Loban bunu daha da agresifleştirip /ensesine yumruk atar''/ gibisinden bir emote atıyor ve bir anda bana saldırıyor /SSte mevcut/. Ben yerde yığılırken, /do dan B izni istiyorum ve izin vermiyor hala daha da ağır ağır küfürler ediyor ''Agresif rol'' kuralının üzerine basıp geçiyor . Sonrasında ise PMden hafifçe uyarıp role uyum sağlamayacağımı, şikayet açacağımı belirtiyorum. Arkadaş bana OOC kin kusup Ne anlatıyorsun bilader? Gibisinden bana böyle şeyler yazıyor, + olarak Capslock açtığıda sslerde görülmektedir. Gerekli kişilerin cezasını çekmesini istiyorum,

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A
« Son Düzenleme: 22.09.2023 16:51 David_Croos »

#1 - 23.09.2023 03:00
Öncelikle herkese merhaba.

Unity Station'un batısına doğru ilerlerken, kişi yanlar bir şekilde şerit ihlali yaparak yaklaşık 80-90 hızında viraj dönmeye çalıştı ve bize çarptı. Biz ise bu esnada bir kaza etkisiyle kişiye karşı agresif bir rol sergiledik ki realistik düşünecek olursak bu çok normal. Sonrasında kişi hiçbir şey olmamış gibi bizden kaçtı, El Corona'nın kuzeyinden ilerledi ve Idlewood tamirci tarafına geldi. Biz ise bu esnada kişinin peşinden takip etti, tamircide durduk ve haklı olarak tamir parası için kişiye bir serzenişte bulunduk. Kişi ise bunu kabul etmeyip "Aptal diyerek o hakkını kaybettin ahbap" diyerek reddetti. Bunda sıkıntı yok fakat kişi acelem vardı diyerek bir kazanın ortasından kaçamaz, hadi kaçtı diyelim; karşısında verilen bu agresif tepkiyi yediğinde de şaşırmaması gerekiyor.
Spoiler: GösterGizle

Bunun dışında ise...
Alıntı
"Normalde olması gereken kaza rolü ama dediğim gibi özür dilerim manasında iki üç kere korna öttürüyorum"
Biz orada bu rolü başlattığımızda ise, senin rolden kaçman bir sıkıntı yaratmıyor fakat özür dilerim manasında 3 kere korna basman ne kadar gerçekçi?

Alıntı
benim aracın yanına adımlayıp kapımı açıyor /normalde rolsel olarak aracım kitli, bunu nasıl yapıyor hiçbir fikrim yok/

Aracının kapısının herhangi bir şekilde kilitli olduğu bilinmiyor, rolsel diyorsun fakat herhangi bir ne emote ne de durum bildiriyorsun. Bu söylediğin, kendini yalanlıyor. Sistemsel olarak kapın açık, rolsel olarak kilitli olması için ise bunun emote yardımıyla bilgilendirilmesi gerekiyor ki biz de ona göre rol yapalım değil mi?

Alıntı
Loban karakterine omzum hafif bir şekilde çarpıyor
Yazdığını hatırlamıyor olabilirsin fakat yazdığında herhangi bir şiddet belirtisi göremiyorum. Agresifliğin sürmesi normal, gergin birisine omuz atıyorsun.
Spoiler: GösterGizle

Ayrıca belirtmek isterim ki... Rol esnasında /b bölüp herhangi bir şey belirtmemene rağmen, "??" koyamazsın. Madem kurallar dahilinde bir oyun istiyorsun, bu kuralları ilk önce senin uygulaman ve sonrasında ise diğer kişilerden beklemen gerekiyor. Öncesinde role uymuyor, kaçıyorsun ve sonrasında ise agresif rol görünce de şaşırıyorsun. Garipsedim. Eğer bir hata görüyorsan, gerekli ekran görüntülerini kaydedersin ve sonrasında da forumdan şikayet oluşturursun. Özel mesaj veya /b aracılığıyla sorunu çözmektense, ekran görüntüleriyle şu anda yaptığın gibi şikayet açabilirsin. Kişi tavrı seni şaşırtmamalı, insanlar bir doğmamıştır.

#2 - 23.09.2023 09:50
Dostum, normalde olması gereken kaza rolü değil mi? Ben ters yönden gelip size şert bir şekilde çarptım, sonrasında acelem olduğu için kaçmak zorunda kaldım. Özür dilerim manasında da korna öttürdüm. Yani aslında her iki tarafında orada ne agresif rol yapmasi gerekiyor, ne de benim kaçmam gerekiyor. Her ki tarafında kaza olduğu için yaralı rolü sergilemesi gerekiyor, ama dediğim gibi benim acelem olduğu için kaçmak zorunda kaldım. Siz belki de orada role uyup gerekli ssleri alıp ''Rolden kaçmak'' sebebiyle şikayet açabilirdiniz, ki bunu yapmaya da hakkınız vardı da zaten. Benim anlamadığım olay ise, neden arkamdan takip edip para istiyorsunuz ve ''Agresif rol'' sergiliyorsunuz? Ve ayrıca o kaza çok sert oluyor ve o rolü pas geçip, yaralı rolü çevirmeyip benim o agresif role uyacağımı mı sanıyorsun gerçektende? Ortada büyük bir kaza olmuş, orada gerçekten de yaralı rolü sergileyebilirdin. Ama o büyük kazadan sonra, gerçekten de agresif rol sergilemen çok saçma ve benim bu duruma uyum sağlayacağımı ''şaşırmaması lazım'' diye şikayete cevap olarak yazman da bi hayli garip. Gergin birisisin anladık okey, ama benim karakterim Loban'ın omzuna çarptığı zaman ''ensesine yumruk atar'' emotesini atıp direkt atağa geçmen de zaten ''Agresif Rol'' kuralının üzerini basıp çiğniyor ve orada can barım da azdı zaten büyük ihtimallen bilerek atak rolüne geçiş yaptın. Yani, ortada pek saldırmalık bir olay yoktu. Yani anlayacağınız, orada agresif role geçiş yapmanız biraz boş sertlik gibi bir şey. Ayrıca ben yerde yığılırken yanındaki arkadaşta cebinden parayı alalım gibisinden şeylerde söyledi, bunu zaten yapamazdınız, yapmadınız da. Ayrıca PM'den sakince uyarıyorum, role uyum sağlamayacağımı belirtiyorum. /do dan izin istiyorum, /b izni de vermiyorsun. İlla ki raconunu keseceksin yani, sslerde belli oluyor zaten. Yani diyeceklerim bu kadar, ama gerçekten de direktmen o sert kazadan sonra para isteyip agresifleşmen çok berbat bir durum ve realistiğe de hiç uymuyor, normalde yaralı rolü yapmanız gerekiyordu çünkü.
« Son Düzenleme: 23.09.2023 10:09 David_Croos »

#3 - 23.09.2023 10:01
Yani, aslına bakılırsa iki tarafta suçlu. Benim role uyum sağlayamam /acelem olduğu için/. Sizinde kaza rolünde, ki ''aracınız o kadar hasar almışken'' kaza rolünde yaralı rolü yapmayıp peşimden gelip agresif sergilemeniz ve bana bir anda saldırmanız. Yani, doğrusu saldırmaya ve para istemeye hiç gerek yoktu. Bu durum, elinize fırsat geçtiği için /can barım az görünüyordu, ondan dolayı saldırdın büyük ihtimallen/ öyle bir role girişimde bulundunuz. Yani, ben orada /b'den ''??'' atmasam da, PMden yazmasam da bu şikayeti tekrardan açacaktım. Ama yaptığınız o rolde, çok büyük ihlaller mevcut ''bence''.

#4 - 23.09.2023 17:29
Şimdi öncelikle şikayete yazma yetkisini, rolde bulunmamdan ötürü aldığımı söyleyerek yazmaktayım. Yazdıklarım, öne sürülenlere bir yanıt olarak alınabilir.

Yani, aslına bakılırsa iki tarafta suçlu. Benim role uyum sağlayamam /acelem olduğu için/. Sizinde kaza rolünde, ki ''aracınız o kadar hasar almışken'' kaza rolünde yaralı rolü yapmayıp peşimden gelip agresif sergilemeniz ve bana bir anda saldırmanız.
Şimdi orada yaşanan kazada, herhangi bir sistemsel bir hasar almadık ve senin bize çarpmandan ötürü sadece yol kenarına savrulduk. Bu nedenle de, senin en azından "suçlu psikolojisi"ne uyup, bir sorman veya durup rolü sürdürmen gerekiyordu. Dediğin gibi şikayet açabilirdik, açmadık çünkü rolü sürdürmek niyetindeydik. Senin rol ortamından kaçman, IC olarak tabii ki kaza yapmış birisi olarak düşünürsen gerginliğin ve adrenalinin tavan yapmasına neden oluyor. Bu nedenle de, sana yaptığımız agresif rol fazlasıyla haklıdır bizim açımızdan. Senin orada Loban'ın gerginliği yüksek olmasına rağmen, senin kapını açıyor ve bu şekilde bekliyor. Emotelara bakarsan da bunu anlayabilirsiniz. F tuşuna basıldığında, iptal edilemediği için de CJ olarak gözüküyor. Sonrasında ise araçtan hemen iniyor ve sen biniyorsun. Kişi senden parasını istiyor, buna hakareti dahil ederek söylüyor çünkü sen kaza yerinden hiçbir şey olmamış gibi kaçtın. Seni ise, sen hakaret ederek bu hakkını kaybettin diyorsun. Tabii, bunu diyebilirsin bir sorun yok fakat gerginliğin yüksek olduğu yerde de ters bir tepki görmekten de söylediğin gibi "şaşırmamalısın". Yine de sadece hakaret ediyor, parasını istiyor ve sonrasında ise sen araçtan inip durduk yere kişiye omuz atıyorsun.

Senin acelen olması, ne bizi ne de Loban karakterini ilgilendirir. Senin o şekilde ters şeritten gelmen, realistik bakacak olursak bir can kaybına neden olabilir. Sen bunu umursamıyorsun(acelen var) bu nedenle de yapılan roller sana şaşırtıcı gelmemeli. Bu konuda hatanın sende olduğunu kabul ediyor, özür dilediğini söylüyorsun(korna ile) fakat bu hatayı kabul ediyorsan da karşılığını para olarak istemek de bir hayli haklıdır.

Alıntı
Ayrıca PM'den sakince uyarıyorum, role uyum sağlamayacağımı belirtiyorum. /do dan izin istiyorum, /b izni de vermiyorsun.

Burada kurallardan bihaber olduğunu anlıyorum. Bir rol yapılırsa, yetkili olaya dahil olmadığı sürece o rolü sürdürmen gerekiyor. Orası bir rol ortamı iken sen B bölüyorsun, do izni istiyorsun ve bu da benim inisiyatifime bağlı bir konu.

Alıntı
Sürekli Roleplay
- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.
- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

Ayrıca kişinin açtığı şikayete bakılacak olursak, kişinin role uymamaktan dolayı cezalandırılmasını talep ediyorum.

#5 - 23.09.2023 17:39
Aracın hasar almışken ne demek? Sistem olarak aracım çalışır durumda, yaptığım rolde de tamamen haklıyım. Gerçek hayatta birisinin aracına çarpıp sonrada kaçmayı dene istersen, can barı falan bir şeyler anlatmışsın yaptığın rolün altında bir şey aramana gerek yok.

/B kanalını kafana göre soru işareti atmak için kullanamazsın, yaptığım rolü reddedemezsin, hayır bunları yapıyorsan da kalkıp bana pmler atıp toksikleyemezsin. Düm düz laf olsun diye şikayet açmışsın, yaptığım rolünde arkasındayım. Belki bunu duyduğuna üzüleceksindir ama rol yapmaya dün başlamadım, haksızsan haksızlığını bilip buna göre davranmalısın. Gergin birisine omuz atmayı denedin mi hayatın boyunca bunu da merak ediyorum. "CJ" falan bir şeyler söylemişsin, orada rolsel olarak kapını açtım ve sistemsel olarak da açamaya çalıştığım için F tuşuna bastım, araca binmesini durduramadım olay tamamen bundan ibaret, aracını alıp gidecek değildim. Şikayete bir şeyler eklemediğin sürece savunmam bu kadardır. Arkadaşımın ekledikleri de savunmama dahildir.

#6 - 24.09.2023 01:11
Ya yaptığınız rol, benim açımdan hiç hoş bir rol değildi. Mesela, siz gelip birisine ters yönden çarpsanız sonra da yaptığınız rolün aynısını size yapsaydım emin ol sende bir şekilde burada şikayet açıyor olurdun dostum. Yaptığın rolün arkasında durabilirsin, ama konuya biraz karşı tarafın bakış açısından da bakmak gerekiyor, öyle değil mi?
Evet, sizin IC karakteriniz sizin için çok önemli olabilir ama bu şikayet alanında karşı tarafı da baz alıp konuyu incelemeniz gerekiyor. Bence, siz kendi açınızdan bakıpta değerlendiriyorsunuz. Cevap olarak ''Toksik'' falan yazmışsında, PMden uyarmam seni ''toksik'' durumuna mı düşürüyor cidden de? Asıl senin verdiğin cevaplara bakılırsa ''toksik'' kelimesini resmen karşılıyor.

Bu SS'te OOC kin yaptığın aşşırı derecede de belli oluyor zaten.

Ayrıca, para vermiyorum diye agresif role girişiyorsunuz 300$ vermedim diye de karakterime agresif çıkma veya darp etme gibi bir rolde de bulunamazsınız. Normalde, realistik bakıldığında gerçek hayatta kaza olur, öyle paramızı ver ''Aptal'' gibi bir hakarette bulunulmaz. Sadece yaralı rolü yaparsın, Ambulans gelir sonuda hastane de  biter öyle değil mi? Benim, acelemden dolayı size ''özür dilerim'' manasından korna öttürüyorum zaten. Agresifliğe ne gerek vardı? Sizin beni takip edipte para istemeniz  gerçekten de akıl almaz bir durumdu. Üzerine de darp ediyorsunuz, benim role uymama sebebim bu kadar ihlalli bir role gelememem den dolayı. Kim olsa aynı şeyi yapardı zaten, öyle role uyacağıma uymam daha iyi dostum. Sslerde de ben yerde yığılırken, ettiğin küfürlere bir bak lütfen.

Kusura bakmayın, ama sizin sunucu da  tek yaptığınız şey, sunucuya gelip adam dövmek veya agresif rol sergilemek bence. Yaptığınız rolün bir realistiğine bakıp ondan sonra konuşun lütfen. İki kişi, bir kişiyi ağır bir kazadan sırf ''sadece'' 300$ vermedi diye darp edemezsiniz. Ki bu 300$ olayı sadece bu oyunda geçerli, gerçek hayatta birisi gelip aracına yanlışlıkla çarptığında da milletten para isteyecek bir cesaretin var mı acaba? Veyatta bu kadar agresiflik çıkarıpta darp edecek kadar cesaret? Lütfen olayı iki tarafın bakış açısından incelemenizi öneriyorum dostum.
« Son Düzenleme: 24.09.2023 01:35 David_Croos »

#7 - 25.09.2023 23:04
Sen her kazanın hastanelik bittiğini mi sanıyorsun? Veya çarptığın birisine korna öttürüp devam edebileceğini mi sanıyorsun? Savunduğun şey ne senin şuanda?
Yaptığım rolleri İletilerim>Andeyev birliğimden takip edebilirsin. Üç yüz dolar için yapmadığım rol yok, neler anlattığını senin anlayamıyorum. Bana PM atıp "Role uymiycam haberin olsun" demek toksiklemek değil mi? Ne için konuştuğunu anlamıyorum senin, küfür ettiği için bir birini vuran insanlar var. Omuz attığı için bıçaklananlar ve daha fazlası, eğer savunduğun şey buysa herkesi "Sivil" olarak görmezsin. Yaşantılarını ve yaptıkları role hakim olamazsın, savunduğun şeyler şu ki bütün dünya senin etrafında dönsün, herkes sana göre rol yapsın. Önce çarpıp kaçıyorsun, sonrada saygı duyulmasını bekliyorsun. Ne uzattın be adam

#8 - 26.09.2023 20:21
Rolü geçtim OOC kin yaptığın attığın PM mesajlarından belli oluyor, ben tamamen herkes bana saygı duysun istemiyorum zaten. Burası herkesin oynadıgı bir sunucu ortamı, ne benim sana sert yapma hakkım var, ne de senin bana ve ayrıvaca bana adamlı falan da konuşamazsın veya sert çıkamazsın. Benim için ilk önce saygı önemli dostum, istediğin kadar agresif rol sergileyebilirsin, onda sorun yok sadece rolünüzü yaparken ki fark etmediğiniz onca ihlali hatırlatmak istedim.

#9 - 27.09.2023 10:47
Herhangi bir kavga veya çatışma yaşanmamış olsa dahi trafik kazasıyla başlayan süreçte bu şekilde rol yapmanız, rolün devamında tarafları Deathmatching kural ihlaline itiyor. Bu rollerde dikkatli olmalısınız, karakterinizin sinirli olması sizi ihlal yapmaya sürükleyebilir. Mevcut şikayet bağlamında yapılan agresif role ceza verilmeyecek ancak özel mesajlaşmalarda Loban karakterinin platformda kabul etmeyeceğimiz bir üslupta konuştuğu açık açık görülüyor, bu nedenle Loban Rodionovich Ortak Nezaket kapsamında cezalandırılacak.