Konu: (11.09.23) Power Gaming / Güvenli Legal Rol Ortamı İhlali - Aurelien_Halvorson  (Okunma sayısı 193 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.09.2023 19:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aurelien_Halvorson ve @gezzy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kendrick_Hammond ve Jake_Reynolds

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.09.2023 / ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Power Gaming / Güvenli Legal Rol Ortamı İhlali
Alıntı
11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Mekan rolüne dahil olmak adına gittik, ırkçı rolü yapan arkadaşlarla IC münakaşaya girdik. Rol gayet tıkırında ilerlerken bir anda Aurelien_Halvorson karakteri Reece_Collins karakterinin kollarından tutar yere düşmesini sağlar gibisinden bir emote atıyor ve karşısındaki oyuncuya şans tanımamış oluyor. Ayrıca yukarıdaki belirttiğim üzere bu rolleri izinsiz bir şekilde gerçekleştiriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

Arkadaşın bu rolleri tekrarlamaması adına ceza almasını talep ediyorum.  İyi günler.

« Son Düzenleme: 11.09.2023 19:45 Restnox »

#1 - 11.09.2023 20:04
Selamlar.

Sunmuş olduğunuz ekran görüntünüzde bile yaptığınız rolden karşı tarafı, yani beni kışkırttığınız ortada. Aurelien Halvorson'a karşı giyinimi üzerinden bir grup laf atıyorsunuz, karşılıık sağlandığı zaman role uymuyorsunuz. Sizin demeniz üzerine işletme içerisinde kışkırtıcı rol de yapamazsınız. Sonuç olarak izin gerektiren bir rol, değil mi? Rol sırası /do kanalından işletme sahibinin izini olmadan bu role girişemezsiniz diye belirtmiştiniz. Bu söylediğinizden yola çıkarsak siz de bu tür rollere girişemezsiniz o halde? Yaptığınız role karşı verildiği zaman itirazlarda bulunmamanızı tavsiye ederim. Sonuç olarak silah çekip vurmadım, adamı sadece çektim düşürdüm. Binevi brawl olarak nitelendirebilirsiniz. Orada atmış olduğum emote'a uymayarak olay yerini terk ettiniz, şikayet açıldı bu konudan yana zaten. Savunmam bitmiştir.

#2 - 11.09.2023 20:11
Rolde ırkçılık yaparak siyahi karakterleri kızdırmaya çalışan sensin. Ayrıca karşındakine şans vermeyerek rol yapıpta role uymalarını beklemen gerçekten çok saçma. Yani bende sana orada /me kızı bir anda yere yatırır vs. tarzında bir emote versem sen bu role uyacak mıydın?

#3 - 11.09.2023 20:17
Rolde ırkçılık yaparak siyahi karakterleri kızdırmaya çalışan sensin. Ayrıca karşındakine şans vermeyerek rol yapıpta role uymalarını beklemen gerçekten çok saçma. Yani bende sana orada /me kızı bir anda yere yatırır vs. tarzında bir emote versem sen bu role uyacak mıydın?

Rolde benim tarafımdan ırkçılık yapılan yerin ekran görüntüsünü paylaşabilirseniz daha iyi desteklemiş olursunuz savunmanızı. Aksi takdirde dediğinizi ve yaptığınız rolü doğrulayacak bir şey bulunmuyor.

Ek olarak brawl rollerine sürüklenebilecek roller her gün yaşanabiliyor, sizin bu rolü o noktaya sürüklediğiniz gibi. Eğer benim tarafıma karşı sizden bir emote gelmiş olsaydı uyacaktım.

#4 - 11.09.2023 20:18
Kendrick_Hammond yani benim karakterimden bahsettiğin ithamı aşağıdaki fotoğrafta bırakıyorum. Burada karşılıklı tartışma olmasına rağmen işletme sahibinden izin almadan adamı tek hamlede yere seriyorsun. Biz konunun sonuna ne kadar gelmek istesekte sen IC olarak karakterlerimize tehdit savuruyorsun. Ayrıca orada senin giydiğin kıyafetin hakkında kötü bir şey söylemiyorum. Konuyu başından itibaren ekran görüntüsü ile atacak olursan, ne demek istediğimi tekrar okuduğunda anlayabilirsin. Sana basit bir soru soruyorum ve karakterin durduk yere beni cevaplamıyor ve senin karakterinin erkek arkadaşı bana "Kadın gerilirse, ben de gerilirim." tarzında bir cümle kuruyor. Bunun üzerine ben de "Kadına burada soru soruyorum, gerilmesinin sebebi ne?" tarzında soru soruyorum ve olay oradan itibaren büyüyor. Ayrıca karakterim hakkında köpek kulübesi benzetmesi yapılması ırkçılığa bir örnektir. Kısacası karakterimin suratı hakkında kötü sözler kullanıyorsun. Kimin öncelikle kışkırtıp kışkırtmadığı ortada, olayın ilerleyen sürecinde zaten tek hamleyle Reece Collins'i yere yatırıyorsun.

#5 - 11.09.2023 20:30
Şikayetin amacını farklı yönlere saptırmayalım lütfen. Size söylenilen her şeyi ırkçılığa vuracaksanız siyahi karakterin anlamı nerede kaldı? Halvorson sizinle diyaloğa geçmediği için kendi kendinize kuruluyorsunuz, bir başkasının dediğinden dolayı karakterime laf atıyorsunuz. Sizlerden rica ediyorum madem ekran görüntülerinizi atıyorsunuz, var yani elinizde. Kışkırtıcı sözlerle ortamı alevleyen tarafı da sunabilir misiniz? Ben hemen sunayım.

#6 - 11.09.2023 20:54
Şikayetin amacını farklı yönlere saptırmayalım lütfen. Size söylenilen her şeyi ırkçılığa vuracaksanız siyahi karakterin anlamı nerede kaldı? Halvorson sizinle diyaloğa geçmediği için kendi kendinize kuruluyorsunuz, bir başkasının dediğinden dolayı karakterime laf atıyorsunuz. Sizlerden rica ediyorum madem ekran görüntülerinizi atıyorsunuz, var yani elinizde. Kışkırtıcı sözlerle ortamı alevleyen tarafı da sunabilir misiniz? Ben hemen sunayım.

Öncelikle rolün başından itibaren özetleyecek olursak, rolde Kendrick_Hammond karakterini soru sorduğundan dolayı tersliyorsun. Ardından erkek arkadaşın bana "Kadın gerilirse, ben de gerilirim." tarzında bir cümle kuruyor. Ardından senin karakterinin kıyafeti hakkında konuşuyorum ve soru sorduğumdan dolayı olayın neden büyüdüğü hakkında söyleniyorum. Oradan itibaren ipler kopuyor ve her iki tarafta savunmasına geçerek birbirleri hakkında kötü sözler kullanıyor. Sana sürtük ve kaltak kelimelerini kullanan arkadaşlarım beni savunduğundan dolayı öyle terimlerde bulunuyor. Karakterime köpek kulübesi benzetmesi yaptığın zaman herhangi bir fiziksel saldırıda bulunmuyorum. Olayın sonlarına doğru işletme sahibinden izin alınmadan bize karşı fiziksel atakta bulunuyorsun ve tek hamlede arkadaşımı yere düşürüyorsun. Kas sisteminden örnek veriyorsun fakat bir kadın karakter yönetiyorsun. Bir erkek karakteri sadece elinden kendine çekerek ve bacağından çelme takarak yere düşüremezsin. Bu bir Powergaming kural ihlalidir. Elinden tuttuğun gibi zaten Reece Collins sana doğru gelmemek adına o an bir tepkide bulunacaktır. Burada da yine oyuncunun tepki vermesini beklemiyorsun, direkt olarak yere düşer ve engel olmadığından bahsediyorsun. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok, yetkililer konuyu iyice inceleyeceklerini düşünüyorum

#7 - 11.09.2023 21:22

[/quote]

Öncelikle rolün başından itibaren özetleyecek olursak, rolde Kendrick_Hammond karakterini soru sorduğundan dolayı tersliyorsun. Ardından erkek arkadaşın bana "Kadın gerilirse, ben de gerilirim." tarzında bir cümle kuruyor. Ardından senin karakterinin kıyafeti hakkında konuşuyorum ve soru sorduğumdan dolayı olayın neden büyüdüğü hakkında söyleniyorum. Oradan itibaren ipler kopuyor ve her iki tarafta savunmasına geçerek birbirleri hakkında kötü sözler kullanıyor. Sana sürtük ve kaltak kelimelerini kullanan arkadaşlarım beni savunduğundan dolayı öyle terimlerde bulunuyor. Karakterime köpek kulübesi benzetmesi yaptığın zaman herhangi bir fiziksel saldırıda bulunmuyorum. Olayın sonlarına doğru işletme sahibinden izin alınmadan bize karşı fiziksel atakta bulunuyorsun ve tek hamlede arkadaşımı yere düşürüyorsun. Kas sisteminden örnek veriyorsun fakat bir kadın karakter yönetiyorsun. Bir erkek karakteri sadece elinden kendine çekerek ve bacağından çelme takarak yere düşüremezsin. Bu bir Powergaming kural ihlalidir. Elinden tuttuğun gibi zaten Reece Collins sana doğru gelmemek adına o an bir tepkide bulunacaktır. Burada da yine oyuncunun tepki vermesini beklemiyorsun, direkt olarak yere düşer ve engel olmadığından bahsediyorsun. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok, yetkililer konuyu iyice inceleyeceklerini düşünüyorum
[/quote]

Sunmuş olduğum ekran görüntüleri sanırım sizleri tatmin etmiyor. Terslediğim bir nokta yok, başkası tarafından tepki görüyorsunuz. Siz iş üzerinden soru soruyorsunuz, yüzünüze baktıktan sonra ne iş diyerekten soru yöneltiyorum. Daha sonrasında başka bir karakter size karşı role giriyor, hedefinizde yine Halvorson olduğu için yediremediğinizden o karaktere yönelik rol yaparak kışkırtıcı ortam olmasına sebep oluyorsunuz. Eğer legal ortamında Halvorsun'un yaptığı ihlal görülüyorsa otomatikmen sizin rolünüzde ihlali kapsıyor, zora ki kışkırtarak sizinle role girmesini sağlıyorsunuz. En başta giyinimi üzerinden bir laf atma girişiminde bulunmasaydınız bu rol gerçekleşmeyecekti, bu doğru.  Kadın karakter yönetmek ile alakası olan konu ne anlamadım? Dövüş şampiyonu kadın rolleri dönüyor o kadar sunucu içerisinde. Bir kadın bir erkeği yere düşüremez ya da yatıramaz mı? Olayı gerçekten saptırıyorsunuz. Daha savunma gelmeyecek, sonuçlanabilir.

Son olarakta eklemek istediğim bir madde var. Orası güvenli bölge niteliğine girmez diye biliyorum. Orada on bilemedin on iki kişiyiz (dört-beş kişi sizlersinz zaten) Bir restoran açılışı değil, işletmenin bulunduğu civar bile güvenli bölge değil. Kas sistemi yaptığım rolü de destekliyor, karşı tarafın kasına baktım sıfır'a iki olması gerekiyor. Bu sistem bu tür rolleri destekliyor, dene atılması şart değil. Zaten emotemin sonuna bakınız, kapaklanmasını sağlar demişim. Karşı taraf do ya da me kanalını kullanarak rolü şekillendirebilirdi. Admin bekliyoruz. (Kas gücüm on beş'e on beş civarı)

#8 - 12.09.2023 00:09
Konuşuldu anlaşıldı, sorun çözüldü. Şikayetimi geri çekiyorum. İyi günler.