Konu: [24.08.2023 - Mike Washington] Retarted RP - DeathMatch - Brawl  (Okunma sayısı 143 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.08.2023 22:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mike Washington @AlperenYlmz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Olga_Zhdanov  @Glitchrain

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.08.2023 - 18:30 -  19:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
İşyeri önünde müşteri gelsin diye bekliyorduk, arkadaş geldi bir anda gereksiz role girdi. Agresif yapmaya çalıştı. Bunun nedeni belli oldu öncesinde brawl'a girdik emotesiz olarak ileri koştu ve silahı çekti sıktı. Burada kışkırtma ile bize ateş açtı kısaca DM yaptı. Boşu boşuna aramızda bir sebep yokken arkadaşın canı sıkılmış herhalde.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://www.hizliresim.com/psl55pl
https://www.hizliresim.com/7symxvl
https://www.hizliresim.com/hce91gb
https://www.hizliresim.com/91e16xg
https://www.hizliresim.com/7nu1f60

Ek açıklamalar(varsa): Gerekenin yapılmasını arz ederim.

« Son Düzenleme: 24.08.2023 22:25 Flores »

#1 - 24.08.2023 22:20
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 24.08.2023 22:22
Retarted rp yaptığımı sanmıyorum sadece kız ile konuştum, sıktığıma dair net kanıt gelirse /hasarlar falan olabilir. Savunma gelecektir.
+ Olarak ilk brawl başlatan sensin. Emoteler den belli oluyor :)

#3 - 24.08.2023 22:23
Ben brawl başlatmadım demiyorum, başlattım. Silah çekiyorsun emotesiz olarak sıkıyorsun bariz belli.

#4 - 24.08.2023 22:25

Arkadaş burada beni düşürüyor, maske numarasından zaten belli olabilir. Yetkililer bakabilir.

#5 - 24.08.2023 22:32
Dostum sıktığıma dair hala kanıt göremiyorum ama yinede savunma yapayım.
Brawl ı ilk başlatan sizsiniz, Retarted rp yaptığım yok. Kız ile konuşuyorum direk kavga başlatıyorsunuz küfür edip, agresif rolü siz başlatıyorsunuz kısaca. Anlaşmalı Brawl rolü değil zaten, silah çekilebilir anlaşmalı olmadığı için. Kuralları okumanı tavsiye ederim.
Yönetici kararı bekleyelim.

#6 - 24.08.2023 22:33
Dostum sıktığıma dair hala kanıt göremiyorum ama yinede savunma yapayım.
Brawl ı ilk başlatan sizsiniz, Retarted rp yaptığım yok. Kız ile konuşuyorum direk kavga başlatıyorsunuz küfür edip, agresif rolü siz başlatıyorsunuz kısaca. Anlaşmalı Brawl rolü değil zaten, silah çekilebilir anlaşmalı olmadığı için. Kuralları okumanı tavsiye ederim.
Evet, haklısınız çekilebilir fakat emotenin karşı tarafa düşmesi lazım. Emote düştüğünü göremiyorum.

#7 - 24.08.2023 22:34
Kız üzerinden kışkırtma yapıyorsun, kuralları sen oku istersen. Bak orada yazıyor üst tarafta oku istersen, maskeli olduğun bariz belli MASKE ID'sinden bakılır o zaten sorun yok. Savunman bittiyse incelenebilir.

#8 - 24.08.2023 23:55
Emote atmıştım normalde size düşmemiş, kusura bakmayın.  Cezamı çekebilirim.

#9 - 26.08.2023 03:44
Chate bakıldığında Diego'nun da Olga'nın da 180 saniyeliğine yaralandıkları görülüyor, yani silahla vurulmuşlar. Ancak anlaşmasız brawlda silah çekmek kural ihlaline girmiyor, bu bakımdan rolde bir sorun yok. Yine de Mike Washington karakteri emotesiz silah çektiği için Silah Kuralları İhlali kapsamında cezalandırılacak.