Konu: [06.08.2023 - Graad Gardner] Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 356 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2023 23:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Graad Gardner @hayatboylegıtmez

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.08.2023 22.54

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi satılık ev ilanımı görüp Comet model aracı ile takas yapmak istediğini söylemişti. Ben de teklifi kabul ettim. Fakat ben evimi verdikten sonra kişi beni kendi evime kitleyip PM alma durumunu kapattı. Evimin iadesini talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Dolandırıcının en az 10 seviye olması gerektiğini, üst limitin $25.000 olduğunu ve ev-araç konusunda dolandırıcılık yapılamadığını düşünerek böyle bir adım atmıştım. Gereğini arz ederim.

#1 - 08.08.2023 18:08
@hayatboylegıtmez 24 saat içerisinde evi iade ettiğinize dair ekran görüntüsünü buradan iletin, aksi taktirde cezalandırılacaksınız.

#2 - 08.08.2023 20:19
@hayatboylegıtmez 24 saat içerisinde evi iade ettiğinize dair ekran görüntüsünü buradan iletin, aksi taktirde cezalandırılacaksınız.
Kişi bu olayın yaşandığı gün evi sisteme satmış ve ortadan kaybolmuştu. Bu olayı görür görmez oyun içinde rapor atıp yetkililere bildirmek istemiştim, çünkü evin sistemsel fiyatı şuanki piyasa fiyatına göre çok ucuz ve bir başkası bu evi alıp daha fazla karışıklığa sebep olabilirdi. Fakat raporuma cevap veren yetkili böyle konular forumda çözülüyor bir karışıklık çıkmaz diyerek bırakmıştı. Malesef ki düşündüğüm şey başıma geldi ve bugün sizin cevabınızın ardından oyuna girip baktığımda evimin başka bir oyuncunun satın almış olduğunu gördüm. Ekran görüntüleri mevcut.

Aynı gün evin sisteme satıldığını gördüğüm ve yetkililere bildirdiğimde aldığım yanıt:
Spoiler: GösterGizle

Bugün oyuna girdiğimde evi bir başkasının aldığını farkettim (Ayrıca zannediyorsam sisteme satıldıktan sonra geliştirmeler gidiyor çünkü evin lüks durumu "çok iyi" olarak geçiyordu.)
Spoiler: GösterGizle

Ayrıca evi sisteme satıp kaybolması ve 3 seviye bir oyuncunun Comet model araca sahip olmasını düşündükten sonra kişinin MultiAccount kullandığını düşünmekte, bu hesabından dolandırıcılık yaparak hızlıca ana hesabına para aktarmak için kullandığını varsaymaktayım. Tabi ki bu kısmını saptamak size kalmış, ben sadece evimin eski haliyle iadesinin yapılmasını talep etmekteyim. Gereğini arz ederim.
« Son Düzenleme: 08.08.2023 20:30 Liotta »

#3 - 11.08.2023 12:37
@hayatboylegıtmez Savunma yapın lütfen.

#4 - 14.08.2023 01:12
8 gün oldu artık gereği yapılabilir mi?

#5 - 14.08.2023 17:56
İncelemede, en kısa sürede sonuçlanacak.

#6 - 15.08.2023 00:05
Graad Gardner karakteri OOC Dolandırıcılık kapsamında cezalandırıldı. Gerekli mülk ve para aktarımları uygulandı.