Moda Yönetimi Bölümü Dersleri
Bölümün bir (1) ana dersi olup müfredatta adı Moda Yönetimi Temelleri olarak geçmektedir.
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin İçeriği: Mankenlik kariyerine yönelik olarak, genellikle moda, güzellik ve tasarım alanlarında uzmanlaşmanızı sağlar.
Kazanımlar: Moda ve giyim bilgisi: Mankenlik dersi, moda ve giyim dünyası hakkında bilgi verir. Bu kapsamda, moda trendleri, moda ikonları, moda markaları ve giyim tarzları hakkında bilgi edinilir.
Defile hazırlığı: Mankenlik dersi, defilelerde nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda eğitim verir. Bu kapsamda yürüme, duruş, poz verme gibi beceriler üzerinde çalışılır.
Fotoğrafçılık: Mankenlik dersi, fotoğrafçılık becerilerini geliştirmek için de eğitim verir. Bu kapsamda, doğru açılar, ışık kullanımı, ifade kontrolü gibi konular ele alınır.
Kostüm ve makyaj: Mankenlik dersinde, farklı kostümler ve makyajlar üzerinde çalışılır. Bu sayede farklı karakterlere dönüşebilmek ve farklı stilleri temsil edebilmek için gerekli beceriler kazanılır.
İletişim ve sosyal beceriler: Mankenlik dersi, iletişim ve sosyal becerileri geliştirmeye de yardımcı olur. Bu kapsamda, özgüven, diksiyon, jest ve mimik kontrolü gibi konular ele alınır.
Sağlık ve spor: Mankenlik dersi, sağlıklı yaşam ve sporun önemini vurgular. Bu kapsamda, düzenli egzersiz yapma, beslenme alışkanlıkları, vücut bakımı gibi konular ele alınır.
İş etiği ve profesyonellik: Mankenlik dersi, iş etiği ve profesyonellik konularında öğrencileri bilgilendirir. Bu kapsamda, iş sözleşmeleri, ajans ilişkileri, sahne arkası organizasyonu gibi konular üzerinde durulur.
Halka açık mı?: Hayır
|